שתף קטע נבחר

חברות הסלולר יחויבו לנטרל טלפונים גנובים

ביוזמת משטרת ישראל, משרד התקשורת יחייב את חברות התקשורת לא רק לחסום את הסים, אלא גם לנטרל את המכשיר, ברגע שלקוח מדווח על גניבה. החסימה תביא לכך שלא יתאפשר שימוש במכשיר, גם אם יוכנס אליו כרטיס סים אחר, במטרה להפוך את הגניבה לפחות משתלמת

חסימת הטלפון הסלולרי מיד כשמתגלה הגניבה: משרד התקשורת הודיע היום (ד') שהחליט לקבל את המלצת משטרת ישראל לחסום טלפונים גנובים ו"להפוך אותם לברזל".

 

החברות יחויבו לחסום את המכשיר לכל סים של כל חברה, כך שהמכשיר ייצא מכלל שימוש, על מנת להפוך את הגניבה ללא משתלמת. כיום הן נוהגות לחסום רק את הסים של המשתמש, במטרה למנוע מהגנב שימוש במנוי עבור שיחות יקרות. החובה הזאת, שתיכלל ברישיונות חברות הסלולר, תיכנס לתוקף ביולי 2017. חסימת המכשיר לכל סים, לצד חסימת הסים האישי של הלקוח - תנטרל את המכשיר לגמרי.

 

לא יהיה צורך לספק מספר IMEI

כיום, כדי שחברת הסלולר תהפוך את המכשיר ללא שמיש ולא רק את הסים, המנוי צריך לדווח לחברה מה מספר ה-IMEI של הטלפון הסלולרי (מעין ת.ז של המכשיר) כדי שזו תוכל לחסום אותו לשימוש. כך, החברה באמצעות מערכות הרט"ן (רדיו טלפון נייד) שלה, יודעת לזהות את הטלפון מרחוק.

 

רוב הצרכנים כלל לא יודעים מה מספר ה-IMEI של המכשיר שברשותם. כדי לדעת מהו המספר, אפשר ללחוץ על כוכבית, סולמית, אפס, שש, סולמית - #06#* והמספר, בן 15 ספרות, יופיע על צד המכשיר.

 

מעתה, במידה והטלפון הסלולרי שלכם נגנב, כל שעליכם לעשות זה לעדכן את חברת הסלולר שלכם על גניבת המכשיר, ללא צורך בידיעת מספר ה-IMEI. החברה תוכל לחסום כך גם את הסים וגם להוציא את הנייד שלכם מכלל שימוש.

 

במשרד התקשורת מדגישים, כי "ההודעה לחברת הסלולר וחסימת המכשיר אינה מייתרת את הצורך לאתר את הגנב ועל כן במקביל לחסימה יש לדווח ולהגיש תלונה במשטרת ישראל על כל גניבה של טלפון סלולרי, במועד הקרוב ביותר ככל שניתן לאירוע הגניבה".

 

ואכן, קחו בחשבון שככל שתודיעו לחברת הסלולר מהר יותר על הגניבה, כך תמנעו מהגנב שימוש בסים שלכם, גישה לחשבונות מייל ופרטים אישיים נוספים. בנוסף, יש לזכור שאם יש תמונות על המכשיר יתכן שהגנב יוכל להוריד אותן למחשב גם אחרי ניטרול המכשיר לכל סים.

 

חסימת הסים - חובה וסמכויות נוספות למשטרה

גם חסימת הסים, פעולה שחברות הסלולר מבצעות לבקשת הלקוח כבר היום, מיד כשהוא מדווח על גניבה, לא היתה עד היום חובה על פי חוק ומעתה - תיכנס לרישיונות חברות הסלולר.

 

גורם במשרד התקשורת מסר ל-ynet: "קבענו  גם כללי עבודה בין המשטרה לחברות - המשטרה תוכל להורות לחברה לפתוח מכשיר שנחסם וכך גם יהיה לה יותר קל לאתר את הגנב".

  

עוד נמסר כי "במשטרת ישראל מקדמים מגוון צעדים ל'מניעה מצבית'. מחד, לסייע לאזרחים נורמטיביים להימנע מלעבור על החוק ומאידך, להקשות על עבריינים לבצע עבירות. במסגרת זו ביקשו במשטרת ישראל להקשות על הגנבים ולהפוך את הטלפון ללא שימושי ובכך למנוע את הרווח הכספי הצפוי מגניבתו".

 

נמסר גם כי משטרת ישראל השיבה לאזרחים 2,000 טלפונים סלולריים ומחשבים ניידים, אם כי גם לרשתות חברתיות ולתקשורת היה יד בכך. אזרחים שמכשירם נגנב נוהגים לפרסם סרטונים ממצלמות אבטחה ברשתות החברתיות על מנת להביא לאיתור הגנב. במקרים אחרים, גניבת לפטופ שפורסמה בפייסבוק ובתקשורת - הובילה לתפיסת הגנב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים