שתף קטע נבחר
 

ינותק החשמל ל-50 דירות שפוצלו בניגוד לחוק

עיריית פתח תקווה פותחת חזית נגד מפצלי הדירות: ביקשה מחברת החשמל לנתק החל ממחר את הזרם ל-50 דירות מפוצלות בעיר. דירה בשטח של 100 מ"ר מפוצלת ל-5 דירות. חלק גדול מהדירות מושכרות למסתננים

עיריית פתח תקווה פותחת חזית נגד מפצלי הדירות: על מנת להתגבר על תופעת הדירות המפוצלות, העירייה, באמצעות חברת החשמל, תנתק החל ממחר (ד') את אספקת החשמל של 50 דירות מפוצלות בעיר.

 

לאור תופעת כניסת מאות מסתננים לעיר פתח תקווה, בה הם מוצאים את מקור פרנסתם, העירייה החלה לפעול נגד בעלי דירות מפוצלות המשכירים למסתננים את דירותיהם. לדוגמא, דירה של 100 מ"ר מפוצלת לכחמש יחידות דיור.

 

בחלק מהמקרים הדירות נאטמות, ובמקרים אחרים העירייה והמשטרה קונסות את הבעלים ומזמנות אותם לבית המשפט.

 

כדי להעמיק את הטיפול במיגור פיצולי הדירות, התקיימה פגישה ביוזמת העירייה עם בכירי חברת החשמל ומשטרת ישראל בה הוצגה ההתמודדות של העירייה עם מפצלי הדירות, שעם חלקם גם צווי בית המשפט לא מועילים.

 

כדי ליצור הרתעה, ביקשה עיריית פתח תקווה שחברת החשמל תנתק החל ממחר את זרם החשמל ל-50 דירות מפוצלות. חברת החשמל נעתרה לבקשת העירייה ותחל ליישם זאת.

מרכז פתח תקווה (לבניינים אין כל קשר לכתבה) (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מרכז פתח תקווה (לבניינים אין כל קשר לכתבה)(צילום: ירון ברנר)
 

תופעת פיצול הדירות נפוצה בכל גוש דן ועיריות רבות נאבקות כדי למגר את התופעה, אשר מכבידה על התשתיות, ומסבה לא פעם סבל רב לדיירים המתגוררים בחללים מצומצמים, לא פעם בשטח של פחות מ-20 מ"ר ובתנאים נחותים.

 

ברמת גן לדוגמה, נעצר על ידי רשות המיסים עורך דין בחשד שהעלים הכנסות בגובה של כמיליון שקל – מפיצול 6 דירות ל-25, וגבה עבור כל דירה 2,200 שקל, כלומר בסך הכול הרוויח 55 אלף שקל בחודש מדירות אלו.

 

הצעת חוק: פיצול צמודי קרקע

נציין כי מליאת הכנסת מקדמת חקיקה להגדלת פוטנציאל הדירות להשכרה באמצעות פיצול צמודי קרקע על פי החוק. הצפי הוא שהמהלך יאפשר להגדיל את היצע הדירות למגורים בכ-250 אלף יחידות דיור.

 

החוק יאפשר פיצול להוספת יחידת דיור נוספת אחת בלבד אך ורק למטרות מגורים. השכרת הדירה הנוספת לבני משפחת הבעלים של הדירה צמודת הקרקע המקורית תהיה פטורה מהיטל השבח. לא כן אם הפיצול למטרות השקעה והיא תוצע להשכרה בשוק. ח"כ אלי כהן (כולנו, כיום שר הכלכלה) יזם את החוק על רקע המחסור בדירות להשכרה בנות 2-3 חדרים, בעיקר לזוגות צעירים. המחסור גרם להתייקרות מואצת של שכר הדירה ככל שבניית הדירות הלכה והתמעטה.

 

תוקף החוק יהיה זמני, לפחות למשך חמש שנים, בהוראת שעה שתתקבל בחוק התכנון והבנייה. הארכתו תלויה במצב שוק השכירות בתום התקופה, לפי מידת תרומתו לפתרון מצוקת הדיור בהגדלה מספקת של היצע הדירות בפועל.

 

החוק מבטיח את אישור הפיצול בהליך מקוצר ומהיר בוועדות התכנון והבנייה, לפי גודל הבית המקורי - ובלבד שהשטח של כל אחת משתי הדירות שיוצרו לא יפחת מהשטח שתקבע הוועדה במהלך הכנת החוק לקריאה שנייה ושלישית. החוק מחייב מראש לכלול בכל דירה מטבח, שירותים וכניסה נפרדת. החלוקה לחדרי מגורים תהיה בהתאם לגודל הדירות לאחר הפיצול.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים