שתף קטע נבחר

סוף עידן: השוק הבדואי בבאר שבע נסגר

עיריית ב"ש החליטה להפסיק את פעילות השוק המיתולוגי בסוף החודש. לפי העירייה, "השוק חדל להיות אותנטי או ייחודי". בעירייה שוקלים הקמת אטרקציות תיירותיות במקומו. סוחרי השוק חרדים לעתידם: "זו הפרנסה היחידה, דרך חיים"

סופו של השוק הבדואי בבאר שבע. עיריית באר שבע החליטה להפסיק את פעילותו של השוק המיתולוגי בסוף חודש פברואר 2017, עם סיום החוזה של המפעיל הנוכחי. השוק, הממוקם בסמיכות לגשר הטורקי ופארק נחל באר-שבע, על דרך דוד חכם, צפוי לפנות את מקומו לטובת פעילויות תיירותיות.

 

"יצוין כי בין מכלול השיקולים לסגירת השוק ניצבת העובדה שבשנים האחרונות חדל השוק מלהיות אותנטי או ייחודי", אומרים בעירייה. "אין מדובר בשוק בדואי מסורתי וססגוני כבעבר, אלא בשוק שפעילותו מתבצעת בערים רבות אחרות ברחבי הארץ".

 

סוחרי השוק העירוני בבאר שבע, הממוקם בצמוד לעיר העתיקה, שמחו על ההחלטה. "שוק בדואי זה שוק אותנטי", אומר אלברט שרעבני. "שם היו מוכרים דברים בדואיים. היו מוכרים כבשים. היום זה התפתח למשהו אחר. מספיק הם היו פה. שייתנו גם לשוק העירוני לחיות". סוחר אחר אמר כי "הלך שם ברדק שלם, כולם היו שם מהמשטחים, זו הייתה סכנה בטחונית".

השוק העירוני באר שבע (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
השוק העירוני באר שבע(צילום: הרצל יוסף)
 

לפי העירייה המהלך יסייע בחיזוק השוק העירוני, שעובר חידוש יסודי, בהשקעה מתוכננת של עשרות מיליוני שקלים, על מנת להפכו לאטרקציה תיירותית ייחודית, כאשר מרבית הסוחרים בשוק העירוני הינם תושבי העיר. אבל עבור סוחרי השוק הבדואי, ההחלטה מסמנת משהו אחר - את הניתוק של העיר באר שבע מהמגזר הערבי שבה.

 

"בסוף לבדואים לא יישאר שום דבר", אומר סלים אלדנפירי. "עכשיו רוצים לסגור את השוק הבדואי כדי שבכלל לא יהיה שם של בדואי שקשור לבאר שבע. זה משרת בדואים יהודים ונוצרים, את כולם. זו מדיניות לא פשוטה של באר שבע כלפי כל מה שקשור לבדואים". יונס אמר כי "כמה שפחות בדואים זה יותר טוב לעירייה, דורי דורות היו פה בשוק. אולי רוצים להעביר את הבדואים לשווקים מסביב".

 

בעירייה אומרים כי המתחם ששירת את השוק הבדואי עד כה מיועד לטובת פעילויות של תיירות, תרבות ופנאי שנבחנות בימים אלה, בין היתר גם לטובת השלמת הפעילות בפארק נחל באר-שבע. אחד הסוחרים, שטען שאינו יודע כיצד יתפרנס כעת, סיפר: "שמעתי שהולכים להקים שם בית מלון. זה עצוב בשבילנו. אבל אולי ראש העיר ירחם עלינו ויחשוב עלינו ויביא לנו מקום בו נוכל לפרנס, אין לנו כלום ביד".

 

סוחר אחר ציין כי "בשביל סוחרים רבים זו הפרנסה היחידה, זו דרך חיים, אצלי זה הבריאות. אני קם בארבע בבוקר בא לפה, נהנה, מרוויח 200-150 שקל והולך הביתה עם כסף ביד. מה ראש העיר רוצה שנעשה?"

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים