משרד הפנים פותח במבצע לגביית חובות ארנונה
על פי תקנות המבצע יוכלו רשויות מקומיות להעניק הנחה של עד 50% לבעלי חוב ארנונה. על פי הערכות הצטברו ברשויות חובות ארנונה בהיקף מצטבר של כ-30 מיליארד שקלים
משרד הפנים פותח במבצע לגביית חובות ארנונה מהרשויות המקומיות, כך הודיע היום (ד') שר הפנים אריה מכלוף דרעי במסיבת עיתונאים במשרד הפנים בירושלים. על פי הערכות ברשויות המקומיות הצטברו חובות ארנונה של תושבים ובעלי עסקים בהיקף מצטבר של כ-30 מיליארד שקלים.
כתבות נוספות בערוץ הנדל"ן
על פי תקנות המבצע עליהן חתם השר היום, יוכלו רשויות מקומיות להעניק הנחה של עד 50% לבעלי חוב ארנונה, למגורים ושלא למגורים, ולהסדיר את חובם לרשות המקומית. האותיות הקטנות: בעל חוב יוכל ליהנות מהנחה משמעותית רק אם שילם את חובו באופן מלא בשנים 2015 ו-2016 - ובנוסף, מדובר במהלך שלא מחייב בחוק את הרשויות המקומיות להעניק את ההנחות, אלא רק מרצון חופשי שלהן. המבצע לא יחול לגבי נכס שהמחזיק בו הוא המדינה, חברה ממשלתית, תאגיד סטטוטורי או מי שקיבל פטור חלקי מארנונה לפי החוק.
גובה הארנונה הנגבית מדי שנה בישראל עומד על כ-22 מיליארד שקלים. במשרד טוענים כי החובות הקיימים בעלי פוטנציאל רחב לחיזוק רשויות מקומיות, בעיקר מוחלשות, לביסוס שירות טוב ואיכותי יותר לתושבים.
שר הפנים דרעי: "מבצע לגביית חובות ארנונה הוא יציאה מחושך לאור לחייבים רבים שיסדירו כעת את חובם. הנהנים מכך הם כלל תושבי הרשויות עם הטבת השירותים המוניציפליים. באפשרותן של רשויות מוחלשות בעלות תקציבים נמוכים, לקבל הכנסות שאינם שולמו עד היום, כחוק. הדבר הינו צעד נוסף להקטנת הפערים החברתיים והכלכליים".
כמו כן הכריז השר דרעי על הקמת 6 ועדות גיאוגרפיות קבועות לחלוקת הכנסות, שינוי גבולות ושינוי מעמד מוניציפלי חיפה בגליל עליון, עמקים, גליל מערבי, ירושלים, יו"ש ושפלה ומרכז הארץ.
הוועדות הגיאוגרפיות תחלפנה את הוועדות הנקודתיות המוקמות מעת לעת לבחינת שינויי גבולות, חלוקת הכנסות ושינוי מעמד מוניציפלי. הוועדות הקבועות תהיינה בעלות סטנדרט אחיד ורחב, בנוסף לתפיסה אזורית והפחתת הנטל הביורוקרטי והרגולטורי.
בנוסף הציג שר הפנים שינוי בתקציב מענקי האיזון, אשר גדל בשנים האחרונות בכמיליארד שקלים, וצפוי אף לגדול, לאחר סיום עבודת הוועדה הבין משרדית, בראשות מנכ"ל משרד הפנים. במסגרת התיקון הוגדל התקציב ל-2017 ל-3.4 מיליארד שקל, לעומת 2.1 מיליארד שקל ב-2004 - גידול של 1.2 מיליארד שקל.
דרעי הוסיף: "מענק האיזון מהווה מקור הכנסה משמעותי לרשויות, בעיקר מוחלשות, ומאפשר להן לספק לתושבים שירותים איכותיים וטובים. במטרה לבחון את הנוסחה לפיה מחולקים התקציבים וכמו כן, להגדיל את התקציב, מונתה על ידי ועדה אשר פועלת בימים אלה".