שתף קטע נבחר

ביגוד והנעלה התייקרו: מדד המחירים לצרכן עלה במפתיע ב-0.3%

הלבשה והנעלה התייקרו ב-4.9%, תרבות ובידור ב-1% ושירותי דיור בבעלות דיירים ב-0.8%. ירידות נרשמו בסעיף תחבורה ותקשורת (0.5%). מדד מחירי הדירות עלה ב-12 החודשים האחרונים ב-6% - קצב דומה לזה שנרשם בכל 2016

הפתעה בגזרת מדד המחירים לצרכן: לפי נתוני הלמ"ס שמתפרסמים היום (ו'), המדד עלה ב-0.3% בחודש מרס. זאת בעוד הצפי עמד על עלייה של 0.1%, ולאחר מדד שלילי של 0.2% בינואר ו-0% בפברואר.

 

מתחילת השנה עלה המדד ב-0.1% וב-12 החודשים האחרונים הוא עומד על 0.9%. המשמעות היא שישנו סיכוי לכך שמדד המחירים לצרכן לכל השנה הנוכחית יתקרב לטווח התחתון של יעד האינפלציה שמוגדר לבנק ישראל, 1%-3%. מדד המחירים לצרכן קיבל לאחרונה משמעות כלכלית גדולה אף יותר מזו שהיתה לו קודם. זאת משום שנגידת בנק ישראל, קרנית פלוג, אמרה בתחילת החודש כי כאשר מדד המחירים "יתבסס בתוך היעד" הבנק צפוי להעלות את הריבית במשק, שעומדת על 0.1% מאז מרס 2015. פלוג לא הגדירה בדיוק מה דרוש לאותה התבססות, אך כמובן שציפיות לעליית האינפלציה הן פרמטר משמעותי, יחד עם התמתנות בהתחזקות השקל מול המטבעות הזרים שמוזילה את הייבוא ושומרת על אינפלציה נמוכה.

 

התייקרות נרשמה בעיקר בסעיפי הלבשה והנעלה (4.9%), תרבות ובידור (1%) ושירותי דיור בבעלות דיירים, סעיף שמהווה אמדן לשינוי במחיר שכר הדירה החודשי (0.8%). ירידות עיקריות נרשמו בסעיף תחבורה ותקשורת (0.5%).

  

מדד מחירי הדירות, המתפרסם בנפרד ממדד המחירים לצרכן, עלה בחודשים ינואר-פברואר ב-0.1% לעומת דצמבר-ינואר, וב-12 החודשים האחרונים עלה ב-6%, כלומר שומר על קצב דומה לזה שנרשם ב-2016 כולה של 5.9%. הלמ"ס עדכנה היום גם את העלייה במחירי הדיור לדצמבר-ינואר ובמקום עלייה של 0.5%, הנתון החדש מראה שבחודשים אלו חלה עלייה של 0.4%. גם הנתון המפתיע של נובמבר-דצמבר - של ירידה של 1.2% במחירי הדירות - עודכן לירידה של 0.5%. זאת לאחר שבמדד הנוכחי נמשך השינוי שהחל בחודש שעבר בו המשקל של דירות מחיר למשתכן השתנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים