קיץ 2017: מזגנים שמחוברים לאינטרנט - ויתריעו על תקלה
חברת תדיראן השיקה מערכת הנקראת "קונקט", באמצעותה מזגנים יהיו מחוברים למרכז שירות שייצור קשר עם הלקוח במקרה של תקלה. נקודת התורפה: כרגע המערכת פועלת רק במזגנים ביתיים מסוג מיני מרכזי שמהווים 18% מהשוק. ניתן להוסיף את הרכיב למזגן קיים, בעלות של 390 שקל
תדיראן השיקה היום (ב') מזגנים שמחוברים לאינטרנט ועקב כך - מנוטרים על-ידי מערכת שירות לקוחות. מזגן כזה מצריך אינטרנט אלחוטי בבית (WiFi).
השירות נקרא על ידי החברה "מערכת תדיראן קונקט (Connect)", והמערכת תפעל לעת עתה רק עבור מזגנים מסוג מיני מרכזי ביתי.
המזגנים של תדיראן יכילו מעתה רכיב IOT, באמצעותו הם יהיו מחוברים לענן - שרת מחשב מרכזי ברשת ולמערכת שליטה ובקרה מרכזית במוקד השירות המיוחד שהוקם לצורך מתן שירות ללקוחות מערכת זו. אפשר לתקשר עם המזגן גם באמצעות אפליקציה.
מדובר כרגע רק במזגנים שמיוצרים במפעל בעפולה, אך לא במזגנים העיליים שהחברה מייצרת בסין (באמצעות חברת Gree), למרות שמזגנים עיליים מהווים את רוב המזגנים בארץ ומזגנים מיני מרכזיים מהווים רק 18% מהמזגנים.
הרכיב יגיע מורכב במזגנים חדשים. לגבי מזגנים שנמצאים בבתים של לקוחות, עם בקשת הלקוח, ניתן להרכיב את הרכיב במזגן קיים, במידה ויוצר בשנים האחרונות, בעלות של 390 שקל (המחיר כולל עלות התקנה). לקוחות בשנת האחריות יקבלו הנחה.
מדובר בפיתוח של הקבוצה עם מהנדסים מהעולם. הקבוצה מעסיקה 400 עובדים, פועלת בשוק הביתי והמסחרי ומחזיקה שלושה מותגים: תדיראן קריסטל ואמקור. משה ממרוד מחזיק ב-70% מהבעלות על הקבוצה והציבור מחזיק ב-30%.
אם יש בעיה במזגן: תקבלו התראה ויצרו אתכם קשר ממוקד שירות הלקוחות
משה ממרוד, מנכ"ל ובעלים של קבוצת תדיראן אמר במסיבת עיתונאים שערך: "ניתן לנטר אונליין את פעולת המזגן ובמקרה הצורך ליצור קשר עם הלקוח, לעדכן אותו לגבי תקלה, לסייע לו בפתרונות מרחוק או לתאם ביקור טכנאי שיגיע תוך 24 שעות".
במטה החברה הציגו את מוקד שירות הלקוחות הייעודי. במרכז המוקד ניצב לוח בקרה בו אפשר לראות כמה מזגנים פועלים והיכן יש תקלות. נציג יכול לזהות תקלה לפנות ללקוח ולהציע לו שירות.
לפי החברה, המערכת מאפשרת גם תכנות וכיבוי מראש של המזגנים, לשלוט על מספר מזגנים במקביל, לשלוט על קבוצת מזגנים ולכבות אוטומטית את המזגן כשיוצאים מהבית, בדומה למערכות בית חכם, או לרכיבים שניתן לרכוש בנפרד ומדמים בית חכם.
בנוסף, באמצעות האפליקציה תשלח התראות על צורך בניקוי פילטר וחיווי על תקלות. כל אלו מסייעים לצרכנים, אבל גם עוזרים לתדיראן לאסוף מידע על לקוחות ואופן הצריכה שלהם ויש בכך אלמנטים של חדירה לפרטיות.
לשאלה מדוע השירות ניתן רק במזגנים מסוג מיני מרכזי, ענה ממרוד: "אנחנו מקווים שהשירות יגיע גם למזגנים שאנחנו מייצרים בחו"ל וזה יקרה בקרוב, אבל אנחנו מאוד גאים במפעל שלנו בעפולה. כל מזגני המיני מרכזי שאנחנו מייצרים, זה תוצרת כחול לבן ברמה הכי גבוהה שיש".
שוק מיזוג האוויר הביתי צומח בקצב שנתי של 9%, כלל 790 אלף יחידות ב-2016 ומגלגל מיליארד וחצי שקל במונחי מכירה לצרכן. השוק הישראלי גדול משוק המזגנים במדינות גרמניה וטורקיה והצמיחה שלו גבוהה יותר מזו הקיימת בשווקים גדולים ממנו כמו מקסיקו. בישראל, יש למזגנים 94% חדירה - 2.7 מזגנים לבתי אב. 82% מהנזגנים בישראל הם מזגנים עיליים.
בקרוב: גם באלקטרה
במקביל, גם חברת אלקטרה מסרה כי היא מפתחת מערכת שתאפשר לחברה לערוך בדיקת בקרה ושרות מרחוק למזגנים הביתיים. אלקטרה מזדנבת מאחור, שכן המערכת שלה תחל לפעול עד סוף השנה.
המערכת, שתיקרא "אלקטרה view", תאפשר למוקד השרות של החברה לנטר מרחוק מזגנים בבתי לקוחות וגם היא תשלח התראות לתחזוקה, התראות לניקוי מסננים, בריחת גז, אתחול המערכת ועדכון תוכנה.
בעתיד, באלקטרה יתרחש הליך דומה לזה שקורה בתדיראן: התראת השרות תעלה באופן אוטומטי במערכת של נציג השרות. בתום הליך של ניתוח מרחוק את פעולות המזכן, יכול נציג השירות לבצע פעולות מרחוק כמו אתחול מערכת המיזוג, עדכון פרמטרים, שינוי משטר עבודה, עדכון תוכנה וכד'. במידה ולא יהיה ניתן לתקן את התקלה מרחוק יוכל מוקד השרות להעביר את הנתונים שהתקבלו מהמזגן לטכנאי השרות על מנת שייבחן אותם טרם הגעתו לבית הלקוח, מה שעתיד לייעל ולהקטין את משך השהות שלו בבית הלקוח.
עוד מסרו שמחלקת הפיתוח של אלקטרה מיזוג אוויר, פיתחה מערכת QR (ברקוד שניתן לסרוק על ידי אפליקציה לסלולרי) שמוצמדת למוצר. ברגע שהלקוח רוכש את המוצר, הוא יכול להפעיל את האחריות באמצעות סריקת הברקוד עם הסמארטפון.