שתף קטע נבחר

מכרז הדיוטי פרי: ג'יימס ריצ'רדסון תמשיך לפעול בנתב"ג

פרסום ראשון. אחרי שאיימה לצאת מנמל התעופה בשל תמלוגים גבוהים מדי, וגרמה לרשות שדות התעופה לצאת למכרז, החברה האוסטרלית זכתה במכרז החדש להפעלת חנויות פטורות ממכס, יחד עם חברת היינמן הגרמנית. הזיכיון שלה יחודש ל-10 שנים והשתיים ישלמו לרשות תמלוגים בגובה 176,588,000 דולר בשנה

חברת ג'יימס ריצ'רדסון זכתה יחד עם חברת היינמן במרכז הדיוטי פרי של רשות שדות התעופה בנתב"ג והזיכיון שלה יוארך ב-10 שנים נוספות החל מינואר 2018. החוזה הנוכחי שלה יסתיים ב-31 בדצמבר 2017. עקב הזכייה, החברות יישלמו לרשות תמלוגים בגובה 176,588,000 דולר לשנה. השבוע זכתה ג'יימס ריצ'רדסון גם בהפעלת חנות הדיוטי פרי בשדה התעופה רמון בתמנע, שצפוי להיפתח בחורף. גם שם מדובר בהתקשרות ל-10 שנים.

  

המכרז להפעלת חנויות פטורות ממכס בטרמינל 1 ו-3 יצא לדרך ביוני, אחרי שחברת ג'יימס ריצ'רדסון הודיעה לפני כשנה לרשות על החלטתה לצאת מנתב"ג ועקב כך, תקופת הזיכיון שלה שאמורה היתה להסתיים ב-2020 הסתיימה מוקדם יותר. החברה טענה שרשות שדות התעופה גובה תמלוגים גבוהים מדי עבור כל "ראש" שנכנס לנמל התעופה, בעוד שלא כל מי שטס לחו"ל גם קונה בחנויות הדיוטי פרי, בטח לנוכח העלייה התלולה במספר טיסות הלואו קוסט שיוצאות מישראל.

 

במסגרת המכרז, רשות שדות התעופה הקלה על החברות המשתתפות במכרז בכך שההצמדה לגידול בתנועת הנוסעים הופחתה מ-70% ל-40% וכן וכן נקבעה מגבלה של שיעור שינוי בתנועה של לא יותר מ-10% בשנה. מול ג'יימס ריצ'רדסון האוסטרלית והיינמן הגרמנית, התמודדה במכרז חברת חנויות הדיוטי פרי פונטה קנה יחד עם דיוטי פרי אמריקה.

צילום: בראל אפרים, עריכה: בן שפייר

צילום: בראל אפרים, עריכה: בן שפייר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפי ההערכות, ג'יימס ריצ'רדסון מגלגלת כ-400 מיליון דולר בשנה בנתב"ג, אבל משלמת תמלוגים לרשות בגובה כ-210 מיליון דולר בשנה (במקום 163 מיליון דולר להם התחייבה) ומפסידה עקב כך כ-10 מיליון דולר בשנה. במסגרת מו"מ בין הצדדים, הרשות אף אישרה לג'יימס ריצ'רדסון פריסת תשלומים.

 

החברה, בבעלות משפחת מנדי פועלת בטרמינל 3 בנתב"ג משנות ה-80 של המאה שעברה. היא מוכרת בין היתר שוקולד, אלכוהול, סיגריות, בשמים, איפור ומוצרי טיפוח והיגיינה. כן היא מפעילה חנויות בעובדה, חיפה, מעבר טאבה, נמל חיפה, נמל אשדוד, באוניות נופש ובמטוסי ארקיע וישראייר.

 

השבוע בית המשפט העליון דחה את העתירה שהגישו סופר-פארם, ניו-פארם, המשביר לצרכן וחטיבת הקוסמטיקה באיגוד לשכות המסחר נגד ג'יימס ריצ'רדסון, רשות שדות התעופה וחברת אל על, על מכירת מוצרים פטורים ממכס דרך האינטרנט. בית המשפט קיבל את עמדת החברה לפיה המכירה בפועל נעשית בשטח נמל התעופה או במטוס, ועל כן אפשר שתהיה פטורה ממכס. ההתקשרות דרך האתר היא לצרכי שמירת המוצרים בלבד ואינה כוללת תשלום, אלא מסירת מספר כרטיס אשראי בלבד.

 

תנועת הנוסעים בנתב"ג: מעל ל-19 מיליון טסים ב-2017

מרש"ת נמסר בתגובה: "היום הסתיים המכרז להפעלת החנויות המרכזיות למכירת מוצרי הדיוטי פרי בטרמינל 3 לטיסות בינלאומיות ולטרמינל 1 המיועד לטיסות הלואו קוסט הבינלאומיות בנמל התעופה בן גוריון.

 

"למרכז ניגשו שתי חברות בינלאומיות בעלות ניסיון בתחום שירותי מכירת מוצרי דיוטי פרי בשדות תעופה. עם החברות שנרשמו למכרז, נמנו גם החברות הגדולות בעולם, עם מחזורי מכירות למוצרי דיוטי פרי העולים על 2 מיליארד אירו כל אחת.

 

"במסגרת המכרז הרחיבה רשות שדות התעופה את מתחמי מסחר הדיוטי פרי בזרועות העלייה למטוס והכפילה אותם, בכדי לאפשר לנוסעים חוויית קנייה מהנה בעת ההמתנה לטיסה.

 

"מתחמי הדיוטי פרי שבמכרז משתרעים על פני שטח של כ-4,000 מ"ר. סך כל שטחי המסחר הפטורים ממכס בישראל משתרעים על כ-12 אלף מ"ר. כ-70% מהם מכילים חנויות ו- 30% מזון ומשקאות.

 

"השנה הוכפל מספר הנוסעים בטרמינל 1 בהתאם למדיניות השמיים הפתוחים ובשנת 2017 צפויים לעבור בנתב"ג מעל 19 מיליון נוסעים בשנה. עקב כך נפתחה חנות דיוטי פרי גם בטרמינל 1 בנתב"ג. התנועה בטרמינל 3 צפויה לעבור את ה-8 מיליון נוסעים בשנה ובטרמינל 1 צפויים לעבור מידי שנה כמיליון וחצי נוסעים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: שוקה כהן
דיוטי פרי אחרי השיפוץ ג'יימס ריצ'רדסון נתבג נתב"ג
צילום: שוקה כהן
מומלצים