שתף קטע נבחר
 

5 כללי הברזל לבעלי הדירות בתמ"א 38

תחום ההתחדשות העירונית פרח בשנים האחרונות ובערים רבות ניתן לראות פרויקטים בכל פינת רחוב, ויזמים רבים אשר מציעים את מרכולתם לבעלי הדירות אשר שוקלים להכנס לפרויקט שכזה. אך איך תדעו מה לבדוק כדי לבחור את היזם המתאים לפרויקט שלכם? הכללים לפניכם

*התכנים במדור זה מוגשים בשיתוף עם החברות המצולמות בפרקים שלפניכם

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

רו"ח אלונה בר און, יו"ר קרן בית וגג, המתמחה בפרויקטים של התחדשות עירונית, מספרת למדריך הנדל"ן מהם הדברים החשובים ביותר שעל הדיירים לדעת כאשר הם נכנסים לפרויקט תמ"א 38 ומסבירה מה השתנה בתחום ההתחדשות העירונית. "אנחנו פועלים בענף מראשיתו. וההבדל העיקרי הוא כמות הפרוייקטים. רואים אותם בכל עיר ובכל מקום. ההתחדשות העירונית הולכת ומתבססת בתור ענף הבנייה הכי משמעותי. אלה עתודות הקרקע שלנו".

 

הדיירים היום עם הרבה ניסיון, האם זה מפשט את התהליך או עושה אותו יותר מורכב?

"אין ספק שיש היום דיירים עם הרבה יותר ניסיון שיודעים לשאול יותר שאלות. עם זאת הם עדיין לא יודעים לזהות בהכרח את היזם המתאים ומתפתים להצעה הנוצצת, אך זהו רק אחד הפרמטרים".

 

מהם הדברים שכל דייר צריך לדרוש מהיזם?

"ניסיון ספציפי בהתחדשות עירונית, איתנות פיננסית, ניסיון עם הרשות העירונית הרלוונטית לפרויקט, צוות פנימי טוב ומקצועי, וגם המפרט וההצעה, בייחוד הערבויות והבטוחות שמציע היזם".

 

"ההמלצה שלנו היא לא להתקשר עם יותר מחמישה עד שישה יזמים כדי לא לסרבל את התהליך, וגם לבחור נכון את אנשי המקצוע שילוו את הדיירים, בעיקר עורכי הדין, כאשר ארבעת הפרמטרים שעורכי הדין הנבחרים צריכים לעמוד בהם יהיו: ניסיון בהתחדשות עירונית, היעדר קשר אישי ליזם, שכ"ט סביר, ורכישת אמון הדיירים".


פורסם לראשונה 18/09/2017 21:48

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים