שתף קטע נבחר

40 אלף ש' למורה שתלמידים הפיצו תמונות עירום שלה

מורה מאשקלון קיבלה טאבלט מביה"ס, וכששכחה אותו בכיתה מצאו בו תלמידים תמונות אינטימיות שלה. תביעת פיצויים שהגישה התקבלה חלקית

בית משפט השלום באשקלון קבע לאחרונה שעמותת "דרכא" המפעילה בית ספר תיכון בעיר, תפצה ב-40 אלף שקל מורה שתלמידים הפיצו תמונות עירום שלה שנמצאו במחשב לוח (טאבלט) שניתן לה במסגרת עבודתה. השופט עידו כפכפי קבע שבית הספר לא נקט אמצעי זהירות מספיקים כדי למנוע את הפגיעה בפרטיות שלה.

 

האירוע התרחש לפני כארבע שנים. המורה החלה שנת התמחות בבית ספר מתוקשב המשלב אמצעים טכנולוגיים בהוראה וקיבלה מאיש המחשבים טאבלט שבאמצעותו הייתה אמורה להעביר חומרים שונים לתלמידי הכיתה. לצורך הפעלתו ביצע איש המחשבים התחברות ראשונית למערכת באמצעות חשבון הדוא"ל הפרטי של המורה. כמה ימים לאחר מכן, בשיעור היסטוריה בכיתה י"א השתמשה המורה לראשונה בטאבלט. בשלב מסוים היא השאילה את המכשיר לאחת התלמידות ובסיומו שכחה אותו בכיתה.

 

למחרת קראה לה המנהלת למשרדה וסיפרה לה שבזמן שהמכשיר נשכח בכיתה פתח אותו אחד התלמידים וגילה תמונות אינטימיות וחושפניות שלה. התברר שתמונות שצילמה המורה בביתה באמצעות הטלפון האישי שלה "סונכרנו" לטאבלט בעקבות הזנת כתובת הדוא"ל האישית. עקב האירוע יצאה המורה לחופשה ובסופו של דבר עזבה את מקצוע ההוראה.

 

בתביעה שהגישה נגד בית הספר היא סיפרה שהתמונות הופצו על ידי התלמידים ברשתות חברתיות. לטענתה, הפגיעה בפרטיותה נגרמה מאחר שהיא לא קיבלה הדרכה או הסבר בקשר לשימוש בטאבלט, ובמיוחד לא הוסברה לה משמעות השימוש בחשבון הדוא"ל הפרטי במכשיר והסכנות הטמונות בכך לאבדן הפרטיות. היא הוסיפה שבעקבות האירועים חשה מושפלת ומבוזה במשך תקופה ארוכה ועתידה המקצועי נפגע. היא העמידה את סכום התביעה על 600 אלף שקל.

 

בית הספר טען מנגד שהאירוע נגרם בשל חוסר זהירותה ורשלנותה של התובעת, שלא טרחה להשתמש בטאבלט לפני השיעור עם התלמידים ומסרה אותו לשימוש אחד מהם. עוד נטען שהמורה שמרה את תמונותיה האינטימיות באופן לא בטוח ולא כפי שאדם "סביר ונבון" היה נוהג בנסיבות.

 

פעלה מתוך אדישות

אבל השופט עידו כפכפי קיבל את התביעה. הוא ציין שמהעדויות עלה שלאיש המחשבים לא היה ידע בתחום אבטחת מידע, וההדרכה שנתן למורים חדשים בבית הספר בנוגע לשימוש בטאבלט הייתה שטחית וטכנית בעיקרה, ולא נגעה לסכנות ברשת.

 

לדבריו, בית הספר התרשל כלפי המורה כשלא צפה את הסיכון העלול להיגרם למורה שלא תודרכה כראוי. "הנתבעת פעלה מתוך אדישות לאפשרות כי עלול לזלוג מידע אישי של המורה למכשיר שנעשה בו שימוש במסגרת בית הספר", הכתב בפסק הדין.

 

עם זאת קבע השופט כפכפי שגם המורה התרשלה בשמירה על פרטיותה והייתה צריכה לנקוט אמצעי זהירות ביחס לתמונות החושפניות. התובעת עצמה אישרה שאם הייתה פותחת את הטאבלט לפני השיעור ובוחנת את תוכנו - כל האירוע היה נמנע. בנסיבות אלה הטיל עליה השופט אשם תורם משמעותי.

 

לסיכום נאמד הנזק שנגרם למורה על 80 אלף שקל ובית הספר חויב לשלם לה מחצית מהסכום. בית הספר חויב גם בהוצאות של 5,000 שקל ושכר טרחת עו"ד בסך 15 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעת: עו"ד אהוד רופא
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד שי צפוני ממשרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר
  • עו"ד רונית כהן עוסקת בדיני נזיקין
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים