כ-240 אלף דירות ייבנו בין שדרות לאשדוד עד 2040
תוכנית אב לפיתוח נפת אשקלון קובעת בניית עשרות אלפי יחידות דיור בשטח שבין הערים אשדוד, אשקלון, קריית מלאכי, קריית גת ושדרות עד שנת 2040. עוד בצנרת התכנון: אושר מגדל תעסוקה ומסחר בגובה 45 קומות במקומו של מפעל השוקולד המיתולוגי של עלית ברמת גן ומלון חדש יוקם בזיכרון יעקב
כ-240 אלף יחידות דיור ייבנו בשטח שבין הערים אשדוד, אשקלון, קריית מלאכי, קריית גת ושדרות עד שנת 2040. כך קובעת תוכנית אב לפיתוח נפת אשקלון, ששר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, הציג היום (א') בפני ראשי הרשויות המקומיות באזור.
"הממשלה טועה - קיפאון לא יוריד את מחירי הדיור"
מטרת תוכנית האב, שתצא לפועל לכל המוקדם בעוד כחמש שנים, היא קידום בנייה, פיתוח והעצמה לאזור, תוך התייחסות יתרה להיבטים חברתיים וכלכליים, בהם ייעול אזורי תעסוקה, שמירה על קרקע חקלאית וערכי הסביבה, עירוניות והתחדשות עירונית, פיתוח כפרי וחדשנות.
עם יישום התוכנית יתווספו לנפה כ-112 אלף יחידות דיור באשדוד, 72 אלף יחידות דיור באשקלון, 15 אלף יחידות דיור בקריית גת, 6,000 יחידות דיור בקריית מלאכי, 13 אלף יחידות דיור במרחב הכפרי וכן כ-24 אלף יחידות דיור ביישובים שיושבים בגבולות הנפה והמחברים בינה ובין גוש דן ירושלים ובאר שבע.
שר השיכון מסר כי "זוהי בשורה חשובה לתושבי הדרום ולכל אזרחי ישראל. אנו מציגים לראשונה תוכנית אשר תוביל לפיתוח הדרום כולו, תשפר באופן משמעותי את אורח חייהם של התושבים ותוביל להכפלת האוכלוסייה באזור אשקלון".
שני מגדלים בשטח מפעל השוקולד של עלית
הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה תל אביב שבמינהל התכנון, החליטה היום (א') לאשר את התוכנית להקמת מגדל תעסוקה ומסחר ב"צומת עלית" ברמת גן, על חורבות מפעל השוקולד המיתולוגי.
התוכנית תתפרש על שטח כולל של 14 דונם, בין הרחובות ז'בוטינסקי בצפון וארלוזורוב בדרום וצומת עלית ממערב. היא כוללת הקמת מגדל מגורים שייתנשא לגובה של כ-60 קומות, שנקבע בתוכנית קודמת, והקמת מגדל לתעסוקה ומסחר בן 45 קומות בשטח של 33 אלף מ"ר.
התוכנית משמרת חלק מהבניין המקורי של מפעל עלית שהיה במקום, ותוכננה על ידי האדריכל יואב אומן, ממשרד טיטו אדריכלים. עוד כולל הפרויקט 1,000 מ"ר שטחים לצרכי ציבור, וכן מעבר הולכי רגל, שיחבר בין מגדל התעסוקה למגדל המגורים ברחוב ארלוזורוב.
במסגרת התוכנית ניתן דגש למרחב ציבורי איכותי הכולל נטיעות עצים לצד חזית מסחרית לרחוב ז'בוטינסקי. בנוסף, בוטלה מנהרה תת קרקעית לנסיעת כלי רכב, שהייתה אמורה לעבור תחת המבנה ההיסטורי של בית החרושת "עלית" המיועד לשימור, במטרה שלא לפגוע במבנה בעל הערך האדריכלי. במקום זאת מציעה התוכנית כניסה חלופית מרחוב ז'בוטינסקי דרך רחוב הגלעד.
הוועדה ציינה כי ביטול המנהרות תורם ליצירת רחובות עירוניים המעודדים תנועת הולכי רגל ורוכבי אופניים, העדיפים על פני רחובות משוקעים המשרתים רק כלי רכב. עוד ציינה הוועדה כי התוכנית מציעה תוספת זכויות בנייה לשימוש תעסוקה ללא תוספת של מקומות חנייה, במגרש שנמצא במתחם הבורסה. על פי תוכנית המתאר המחוזית, מתחם זה מוגדר כאזור העסקים המרכזי במטרופולין תל אביב, הגובל בציר להסעת המונים ובסמיכות של מטרים ספורים בלבד לתחנת הרכבת הקלה, אשר נבנת בימים אלו.
בוועדה הוסיפו כי התוכנית מצטרפת לשורת תוכניות הגובלות בדרך ז'בוטיסקי והיא בהתאם למדיניות התכנונית המעודדת ריכוז שטחי תעסוקה ומסחר בהיקף נרחב לאורך ציר התנועה הראשי בעיר, בו עתיד לעבור הקו האדום של הרכבת הקלה. יוזמי התוכנית הן חברות גן עלית בע"מ וחברת עלית טופ בע"מ.
מלון חדש בזיכרון יעקב
חברת אמירי גן תקים מלון בוטיק חדש בזכרון יעקב, בסמוך לקיבוץ מעיין צבי, ממנו נרכש השטח לפני כ-6 שנים. המלון, שיכלול 153 סוויטות, יוקם על שטח של כ-10,000 מ"ר, בהשקעה של כ-150 מיליון שקלים. לפי התוכנית החברה תקים בסמוך גם 10 צמודי קרקע בשטח של כ-200 מ"ר בנוי על מגרש של רבע דונם, כל אחד.
המלון יכלול גם מרכז כנסים, מסעדות, בתי קפה ואולמות אירועים. תכנון המלון בוצע על ידי גיא ארבל ממשרד אורן אדריכלים.
התוכנית המוצעת תואמת את מסמך המדיניות לתיירות ואכסון מלונאי בזיכרון יעקב ומתבססת על תיקון 107 לחוק התכנון והבניה, על פיו 72% מזכויות הבנייה בשטח יהיו למלון וכ-20% שטח בנייה למגורים.
לאחרונה חתמה החברה מזכר הבנות לניהול המלון עם קבוצת ווינדהאם העולמית, המחזיקה בניהול רשת מלונות רמדה. עודד תורג'מן מנכ"ל ובעלים של חברת אמירי גן, מסר כי "מדובר במלון ראשון ביישוב מזה שנים רבות. המלון יהיה מיועד למשפחות ולזוגות, כמו גם לאנשי עסקים המבקשים פינה שקטה מיום עבודה עמוס".
שני מגדלים חדשים בירושלים
חברת אלעד ישראל מגורים מקבוצת תשובה, הודיעה על על התחלת עבודות הבנייה ושיווק שלב ב' של פרויקט אלעד בית וגן בירושלים, הכולל מגדל בן 18 קומות ו-68 יחידות דיור, וכן מרכז מסחרי.
הפרויקט מוקם בשכונת בית וגן, בסמיכות לשכונת קריית יובל. עם השלמת הבנייה הוא יכלול 2 מגדלי מגורים בני 17 ו-18 קומות ו-135 יחידות דיור, וכן מרכז מסחרי בין 3 קומות בשטח של כ-6,200 מ"ר. הפרויקט משקיף על יער ירושלים, עם גישה לרשת הכבישים הארצית ובמרחק הליכה קצר לתחנת הרכבת הקלה.
המחירים המוצעים בפרויקט נעים בין 2.14 מיליון שקל לדירת 3.5 חדרים בשטח של 98 מ"ר ו-10 מ"ר מרפסת, לבין 2.74 מיליון שקל לדירת 5 חדרים בשטח של 122 מ"ר ו-10 מ"ר מרפסת. החברה מציעה תשלום של 15% ממחיר הדירה ביום הרכישה, תשלום של 5% נוספים עם קבלת היתר הבנייה בתוך כשנה, והיתרה בפריסה במהלך תקופת הבנייה ועד למועד המסירה, כ-3 שנים מיום קבלת היתר הבנייה.
פרויקט חדש במודיעין
קבוצת עזריאלי הודיעה בשבוע שעבר כי זכתה במכרז שניהלה רשות מקרקעי ישראל, לרכישת זכויות חכירה במגרש במודיעין-מכבים-רעות בתמורה לכ-101.5 מיליון שקל. בכוונת החברה להקים במקום פרויקט שישלב מסחר, משרדים, מגורים ומלונאות.
הפרויקט, בשטח של כ-5.3 דונם, עתיד לכלול 80 יחידות דיור למגורים, 50 חדרי מלון, וכן שטחי מסחר ומשרדים. המגרש נמצא בסמיכות לקניון עזריאלי מודיעין.
ארגוני סביבה: לא להאריך את פעילות הוותמ"ל
20 ארגוני סביבה, חברה ותחבורה פנו ביום חמישי האחרון אל שר האוצר משה כחלון, יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת, ח"כ דוד אמסלם ואל יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ יואב קיש, הצפוי להחליפו, בבקשה שלא להאריך את פעילות הוותמ"ל, כפי שמבקש לעשות שר האוצר.
על המכתב חתומים בין השאר החברה להגנת הטבע, אדם, טבע ודין, האגודה לצדק סביבתי והאיחוד החקלאי. בפנייתם, טוענים הארגונים, כי הוועדה היא פוגענית מבחינה חברתית, ציבורית וסביבתית והיא פוגעת קשות בשטחי החקלאות של ישראל.