פרויקט דיור מוזל נתקע - החרדים דורשים מרפסות כשרות
חברי המועצה החרדים בעיריית בירושלים סירבו לאשר תכנית דיור להשכרה לטווח ארוך בשכונת תלפיות, מכיוון שלא ניתן לבנות בכל הדירות מרפסות סוכה כשרות. מדובר בפרויקט שהדרגים העירוניים מייחסים לו חשיבות להקלה על יוקר הדיור בעיר
הוועדה המקומית לתכנון ובניה של עיריית בירושלים סירבה לאשר היום (ד') תכנית דיור להשכרה לטווח ארוך בשכונת תלפיות בירושלים, זאת מכיוון שלא ניתן לבנות בדירות מרפסות סוכה כשרות. הוועדה התנתה את המשך קידום הפרויקט בהוספת מרפסות סוכה לכל הדירות.
ארבעת חברי המועצה החרדים סירבו לאשר תוספות בנייה והקלות לתכנית, שנבנית על ידי חברה ממשלתית, זאת בשל העובדה כי המרפסות המתוכננות בארבעת הקומות הראשונות הן אחת מעל השניה. משום כך, לא ניתן לבנות בהן סוכה כשרה, שצריכה להיות תחת כיפה השמיים, ללא מרפסת מעליה.
מדובר בפרויקט שהדרגים העירוניים מייחסים לו חשיבות להקלה על יוקר הדיור בירושלים. חבר מועצת העיר יהודה גרינפילד (ירושלמים) ניסה להיאבק נגד ההחלטה, אך הוא היה חבר המועצה הפלורליסטי היחיד מול ארבעה חברי מועצה חרדים, והתכנית ירדה מסדר היום של הוועדה.
"כל ההתפתחות בעיר נבחנת בעיניים חרדיות"
"שוב אנחנו מגלים, כמו בנושא השבת והמינהלים הקהילתיים, שכל התפתחות בעיר, גם בשכונות לציבור החילוני והמסורתי, נבחנת בעינים חרדיות באופן סקטוריאלי בלבד, תוך התנגדות לקידום הטוב המשותף של כלל תושבי העיר", אמר גרינפילד.
"אנחנו מחויבים לפתרונות דיור להשכרה לכלל הציבור הירושלמי ולא ניתן לשיקולים צרים וכוחניים להשפיע על אפשרויות המגורים של זוגות צעירים, סטודנטים ומשפחות בתלפיות וארנונה שהם שכונות לא חרדיות", הוסיף. "מצער לראות לאן ירושלים מתדרדרת עקב העובדה שבקואליציה העירונית יש רוב חרדי מוחלט".
חבר מועצת העיר יצחק פינדרוס (יהדות התורה) הסביר את התנגדותו לאישור התכנית. "איסור גורף בתב"ע (תוכנית בניין עיר) למרפסות סוכה בירושלים כשעיקר הביקושים הם ציבור מסורתי ודתי גם באזורים לא חרדים, הוא טפשות ורשעות כאחד", אמר.
"הדרישה היום של הוועדה המקומית כאשר מפורסמת בקשה להקלה או הגשת תוכנית לתוספת זכויות להסדיר גם סעיף זה, שיאפשר לציבור דתי ומסורתי המעוניין בכך, לקבל מרפסת סוכה".
מדובר בפרויקט המכונה "דירה להשכיר באלנבי", שמתוכנן במתחם אלנבי בירושלים, בפינת הרחובות דניאל ינובסקי וחנוך אלבק. הפרוקיט עתיד לכלול 279 יחידות דיור המיועדות להשכרה ארוכת טווח ב-13 בנייני מגורים בני 6 קומות, על שטח כולל של 29 דונם, לצד מרתפי חניה, שטחי מסחר, גני ילדים ושטחים ירוקים.
25% מכלל הדירות בפרויקט יהיו מיועדות לדיור בשכר דירה מופחת לזכאים. הפרויקט מקודם על ידי עיריית ירושלים וקבינט הדיור. בחברת דירה להשכיר הסבירו בעבר כי המכרז ישווק במודל לפיו הדירות יושכרו לתקופה מינימלית של 20 שנה, כאשר 25% מהדירות יושכרו לזכאי משרד הבינוי והשיכון במחיר הנמוך ב-20% משווי השוק. בתום תקופת ההפעלה בת 20 שנה יהיה רשאי היזם למכור את הדירות בשוק החופשי.