רישום דירות התעכב 20 שנה. הקבלן ישלם 370 אלף ש'
בשנות ה-90 הקימה "נאות חן הנדסה" בניין בחדרה. בניסיון ללחוץ על הדירים לרכוש מחסנים וחנויות, היא לא רשמה את הנכסים על שמם
בית המשפט המחוזי בחיפה קבע לאחרונה שחברת הנדל"ן "נאות חן הנדסה" תשלם כ-370 אלף שקל ל-20 דיירים בבניין ברחוב ששת הימים בחדרה, שאותו הקימה בשנות ה-90, משום שמאז עיכבה את רישום הנכסים על שמם. השופט יצחק כהן נזף בחברה,
שעיכבה את הרישום בניסיון ללחוץ על הדיירים לרכוש ממנה מחסנים וחנויות בבניין.
החברה טענה מנגד שלאורך השנים עמלה קשה להשלמת הרישום והתמודדה עם כל הבעיות שצצו במהלך הדרך. היא הטילה את האחריות לעיכוב על גורמים שונים, בהם העירייה והתובעים עצמם.
בתביעה טענו הדיירים שהחברה הפרה את הסכמי המכר כשלא השלימה את רישום הבניין והדירות. הם עתרו לאכוף את ההסכמים באמצעות מינוי כונס נכסים שיבצע את הרישום במקום הנתבעת, ודרשו לחייב אותה לפצות אותם על עוגמת הנפש וחוסר הוודאות שבו היו שרויים שנים רבות. לטענתם, החברה גרמה לעיכוב במתכוון משום שרצתה לקדם אינטרסים כלכליים שלה. לדבריהם היא התנתה את הרישום בכך שהם ירכשו ממנה את החנויות והמחסנים בבניין.
חוק ונדלן
יזמית "פינוי בינוי" התעכבה - והפסידה שכונה
עו"ד ירון אריאל
חברת "יהודה לוי" ניהלה מו"מ עם דיירים ממתחם התורן בחיפה, ובשלב מסוים גילתה שמתחרה שלה נכנסה למרוץ. התחרות ביניהן הסתיימה בביהמ"ש
עוד נטען שבעלי הדירות לא הוכיחו שנגרם להם נזק כלשהו, ובכל מקרה יש לערוך הבחנה בין תובעים שרכשו ממנה את הדירה ישירות לבין תובעים שקנו את דירתם "מיד שנייה". האחרונים, לדבריה, ידעו את מצב הנכס בזמן הרכישה כך שאין כל בסיס לחייב אותה לפצות אותם.
במסגרת ההליך מינה השופט יצחק כהן את בא-כוח התובעים ככונס נכסים להשלמת הרישום. כשנה לאחר מכן, במאי 2016, הודיע הכונס שכל הדירות נרשמו על שם התובעים. באשר לפיצוי קבע שהחברה הפרה את התחייבותה בהסכמי המכר לרשום את הדירות בתוך זמן סביר.
לדבריו, מהעדויות עולה שהנתבעת עיכבה את הרישום בכוונה ובחוסר תום לב מובהק. היא התעמרה בלקוחותיה והתעלמה מזכויותיהם תוך התניית השלמת הרישום בכך שירכשו ממנה שטחים נוספים בבניין.
השופט כהן הוסיף שהחברה לא סיפקה הסבר ממשי מדוע תהליך הרישום נמשך שנים כה רבות. "מצב בו אדם רכש דירה ובמשך פרק זמן ארוך ובלתי סביר הוא לא מקבל מהקבלן את רישום הבעלות, בוודאי גורמת לו נזק", כתב השופט.
הוא קיבל את טענת החברה שיש להבחין בין התובעים, אך קבע שגם רוכשים שלא קנו ממנה את הדירה ישירות זכאים לפיצוי. הוא העריך את הפיצוי לתובעים שרכשו את דירתם ישירות ב-30 אלף שקל לדירה ואת הפיצוי לרוכשי הדירות יד שנייה ב-10,000 שקל.
בסך הכול חויבה "נאות חן הנדסה" לפצות את התובעים ב-370 אלף שקל בתוספת הוצאות של 15 אלף שקל. היא חויבה לשלם לכונס הנכסים הוצאות של כ-74 אלף שקל ושכר טרחה בסך 300 שקל לחדר בצירוף מע"מ.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
- עו"ד רועי שעיה עוסק בדיני מקרקעין
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים