שתף קטע נבחר
 

ענקית חללי העבודה rent24 מגיעה לארץ

אחרי כניסת הרשתות WeWork ו־Regus לארץ, גם rent24, רשת מתחמי העבודה הגדולה באירופה, שכרה מתחם ראשון ברחוב קפלן בת"א ומנהלת מו"מ לפתיחת עוד 5–6 מתחמים בארץ. המנכ"ל: "רוצים לשמש כגשר בין הישראלים לברלין"

אחרי כניסתן של הרשתות הבינלאומיות WeWork ו־Regus לישראל, רשת מתחמי העבודה המשותפים מגרמניה הנחשבת לגדולה באירופה במספר סניפיה – rent24 – צפויה לפתוח סניף ראשון בישראל כבר במהלך הקיץ הקרוב, כך נודע ל"כלכליסט".

 

הרשת שכרה את הקומה הרביעית בבניין ברחוב קפלן 2 פינת אבן גבירול בת"א. הקומה משתרעת על שטח של 2,000 מ"ר ותכלול חלל פתוח, טרקלין, חדרי ישיבות, משרדים, מטבח, חלל אירועים וכן מרפסת בגודל של כ־520 מטר. לפי הערכות, דמי השכירות החודשיים שמשלמת החברה בבניין עומדים על כ־100 שקל למ"ר.

 

צפו: חלל עבודה ענק של 7 קומות

בדיקה: מתחמי תעסוקה משתלמים להשקעה

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

בדרך לראשל"צ וירושלים

ברשת הצהירו כי אין בכוונתם להמתין זמן רב כדי לבחון את פעילות הסניף הראשון כפיילוט לפעילות הרשת בישראל, ובכוונתם לפתוח 5–6 מתחמים נוספים עד סוף השנה. בשלב זה הרשת במו"מ על שטחי משרדים בראשון לציון, במתחם הבורסה ברמת גן, בירושלים ובמתחם נוסף בת"א. לפי הערכות, עד סוף השנה יושכרו על ידי הרשת כ־10,000 מ"ר של מתחמי עבודה משותפים. את הרשת מייצג בארץ עו"ד טל בננסון.

 

מדובר בכניסה המשמעותית ביותר של רשת מתחמי עבודה משותפים לישראל מאז כניסתה של WeWork האמריקאית, אשר הוקמה על ידי הישראלי אדם נוימן. היקף השטחים של חללי העבודה זינק בממדים חסרי תקדים בשנתיים האחרונות, עם כניסתם של עשרות שחקנים חדשים ולא רק בתל אביב – כמעט בכל ישוב בגודל בינוני ומעלה פועל כיום חלל עבודה משותף.

 

כמו כן, לאחרונה נפתח חלל העבודה הגדול בישראל ביוזמת היזם נס שובל, המשתרע על פני 7 קומות ו־14 אלף מ"ר במגדלי אלון בת"א. מבחינת רשתות אירופיות מדובר ברשת השנייה שנכנסת לארץ, הראשונה היתה Spaces מאמסטרדם, שנרכשה על ידי Regus ופתחה סניף ראשון בבניין אפל בהרצליה פיתוח.

  

rent24 היא רשת מתחמי עבודה משותפים שהחלה את פעילותה בגרמניה ומתמחה בהקמת מרכזי עבודה שיתופיים לחברות בינלאומיות ולחברות יזמיות קטנות. לרשת כשבעה מתחמים בברלין, כמו גם בערים המבורג, מינכן ופרנקפורט, ובערים נוספות בגרמניה. מחוץ לגבולות גרמניה מחזיקה הרשת מתחמים באמסטרדם, וכן מתחם בארה"ב – בעיר שיקגו.

 

משיחה עם רוברט בוקביק, מייסד משותף ומנכ"ל החברה, עולה כי ישראל נבחרה להתרחבות הרשת מחוץ לגבולות אירופה כחלק ממהלך אסטרטגי שמטרתו להשלים פריסה גלובלית.

 

לפי בוקביק, עד לסוף השנה בכוונת הרשת להגיע ל־80 סניפים, כאשר בין היתר בכוונתה לפתוח בקיץ הקרוב גם סניף ראשון בניו יורק. עם זאת, בוקביק מסביר כי ישראל אינה רק עוד יעד ברשימת היעדים של הרשת. "בגרמניה יש לנו הרבה חברי קהילה מישראל, אנחנו מבינים שישראל היא מדינה מאוד מתקדמת טכנולוגית ויזמית ואנחנו רוצים לשמש כגשר בין ישראל לברלין וגרמניה בכלל", הוא אומר.

 

בוקביק אינו הראשון להבין את הצורך שבקישור ישראל למדינות אירופה ובמיוחד לגרמניה. בארץ החלה בשנים האחרונות תנועה הפוכה של רשתות ישראליות שנועדה לאפשר לה לעמוד בדרישה הגלובלית שכל כך חיונית לחברות טכנולוגיה מתקדמות.

 

כך למשל, רשת מיינדספייס הישראלית מפעילה כיום מתחמים בברלין, המבורג, פרנקפורט ומינכן, רשת מרקספייס פתחה סניף באמסטרדם, ו־WeWork הבינלאומית מציעה גם היא חללים במיקומים רבים באירופה, כולל במספר יעדים בגרמניה.

  

"ערך מוסף עצום"

כשהוא משתדל שלא לפגוע בישראלים, בוקביק מדגיש את ההבדלים בינו לבין הרשתות הישראליות שמנסות את מזלן באירופה. "הרשתות בישראל מנסות להקים קהילות בגרמניה, זה מהלך נכון מבחינתן, כי הרבה ישראלים עם מיזמים מצליחים מחפשים איך לפרוץ החוצה מגבולות ישראל ולהתפתח. ההבדל הוא שלנו כבר יש קהילה גדולה. בגרמניה גרים כ־80 מיליון איש, ואנחנו הרשת הכי גדולה באירופה עם שלוחה גם בארה"ב. זה משהו שכל ישראלי יוכל להיות חבר בו באופן מיידי, וזהו ערך מוסף עצום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים