שתף קטע נבחר
 

ראש העיר קלנסווה על גביית הארנונה הזעומה: זו עיר ענייה שהופקרה 40 שנה

מה ההסבר של ראש עיריית קלנסווה לנתונים לפיהם העיר מדשדשת במקום האחרון בגביית ארנונה? איזו עצה מספק לו ראש המועצה המקומית תל מונד, שמובילה עם שיעורי גבייה של 99.5%? צפו בראיון שערכנו עימם באולפן ynet

 

צפו בראיון עם ראש המועצה תל מונד, שמואל סיסו, וראש עיריית קלנסווה עבד אל בסט סלאמה    (צילום: אלי סגל)

צפו בראיון עם ראש המועצה תל מונד, שמואל סיסו, וראש עיריית קלנסווה עבד אל בסט סלאמה    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נתוני הלמ"ס שפורסמו אתמול (ג') חשפו כי הרשות המקומית המובילה בארץ במדד משלמי הארנונה, היא תל מונד, עם שיעור תשלום של 99.5% בעוד שהרשות עם אחוזי הגבייה הנמוכים ביותר היא קלנווסה, עם 5.8% בלבד. ראש המועצה המקומית תל מונד, שמואל סיסו, וראש עיריית קלנסווה, עבד אל בסט סלאמה, התארחו הבוקר באולפן ynet והסבירו את הנתונים.

 

שלום לשמואל סיסו, ראש מועצת תל מונד. ברכות, הקופה שלכם מאוד עשירה.

 

"דווקא לא"

 

איך לא?

 

"תל מונד הוא ישוב ברמה סוציו אקונומית גבוהה, רוב הבתים שם צמודי קרקע, אבל בגלל שהמועצה לא בנויה נכון, הארנונה לא מספיקה לכסות את מה שהתושבים צריכים לקבל. אבל כל הכבוד לתושבים שמשלמים באחוזים כאלה את הארנונה, באמת לא ראיתי אחוזים כאלה גבוהים בשום מקום אחר". 

 

  (צילום: נמרוד גליקמן)
(צילום: נמרוד גליקמן)

 איך עושים את זה? איך יש אצלכם 99 אחוז של משלמי ארנונה?

 

"זה בא מהתושבים, הרוב הגדול בא מהתושבים. כמו שאמרתי, תושבים ברמה סוציו אקונומית גבוהה, משכילים, מבינים את הצורך לשלם תמורת שירותים שהם מקבלים ומשלמים כמו שצריך. לא שאין פעולות גביה ואכיפה, אבל זה בשוליים. באמת זה ישוב מקסים, דרך אגב אני ראש מועצה קרואה, לפני כן הייתי ראש עיר במקום שלא היו אחוזי גבייה כאלה".

 

"נכנסתי לעיר עם דום לב"

ראש עיריית קלנסווה, עבד אל בסט סלאמה, ציין בראיון כי יש הרבה סיבות לאחוזי הגבייה הנמוכים. "הסיבה הראשונה היא שקלנסווה זה לא תל מונד, זה לא תל אביב ולא נתניה. זו עיר עניה מאוד", אמר. "סיבה שניה היא, שהעיר הופקרה למשך יותר מ-40-30 שנה ואחוזי הגביה היו נמוכים מאוד כל הזמן. עיינתי בספרי העיריה, 6%, 12%, משרד הפנים, הממשלה, התושבים - אף אחד לא טרח לעיין ולבדוק".

 

קלנסווה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קלנסווה(צילום: AFP)

ראש העיר פירט פעולות שנקט בסיוע משרדי הממשלה כמו סלילת כביש ובניית גנים ובתי ספר. "ירשתי ירושה קשה", סיפר. "כשנהייתי ראש עיר, ב-2013, נכנסתי לעיר עם דום לב. אין תנאים, אין שירות, אין חשמל, אין מים, שום דבר. היה לי מאוד קשה להתחיל בגביה. התחלתי לטפח את פני העיר וללכת ולסייר בין כל כתלי משרדי הממשלה".

 

איך מנהלים עיר כשאתה לא מצליח לגבות ארנונה? מאיפה הכסף?

 

"מאוד קשה בלי גבייה, במיוחד שרק לפני חודשיים שלושה אושר לנו אזור תעשייה, שזה החמצן של כל העיר. זו עיר עם 23 אלף תושבים, כמו משפחה שמשתכרת סכום מסויים וצריכה לבנות את תקציב הבית בהתאם.

 

"אני עובד מאוד קשה", הוסיף. "אין לי שרות לתושבים. בלי ארנונה אי אפשר לנקות את העיר, אי אפשר לשלם חשמל, מים, זה מאוד קשה. האוכלוסייה שלנו מאוד ענייה מצד אחד, ומצד שני לצערי הרב, זה גם מוסר ותרבות.

 

לשאלה איזו המלצה יש לראש מועצת תל מונד, סיסו, לתת לראשי ערים אחרים המתקשים בגביית הארנונה, הוא השיב כי "חשוב מאוד ליצור תרבות של גבייה ושל תשלומי ארנונה. בתל מונד לא הייתי צריך לעשות את זה כי התרבות קיימת ופעולות האכיפה הן שוליות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים