"בשורה לעשרות אלפי נהגים"; השר כץ חתם על 3 צווי הרחבה
שר העבודה והרווחה חיים כץ חתם על שלושה צווי הרחבה בענף ההובלה, ההיסעים הפרטיים והבניין, בהמשך להסכמות שגיבש יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן עם המעסיקים. לפי ההסתדרות, הצווים יביאו לשיפור תנאי השכר של למעלה מ-130 אלף עובדים בישראל
שר העבודה והרווחה, חיים כץ, חתם על שלושה צווי הרחבה בענפי התחבורה והבניין, אשר מחילים על כלל העובדים במשק את ההסכמות שגיבש יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן עם המעסיקים בענפים אלו. לפי ההסתדרות, הצווים יביאו לשיפור תנאי השכר של למעלה מ-130 אלף עובדים בישראל.
נהגי האוטובוסים מוחים על האלימות: "רוצים לחזור הביתה בשלום"
מחסור בנהגי אוטובוסים? יש מי שמחפשים דווקא נהגות
10,000 נהגים בענף ההיסעים הפרטיים
צו ההרחבה הראשון אשר נחתם על ידי כץ הוא בענף ההיסעים הפרטיים, וזאת בהמשך להסכם הקיבוצי הכללי הראשון שנחתם בחודש יוני 2017 בין ההסתדרות לארגון חברות ההסעה. הצו ישפיע על כ-10,000 עובדים.
לפי ההסתדרות, במסגרת הצו ייקבע שכר מינימום ענפי גבוה משכר המינימום במשק בעד כ-17% (בהתאם לסוג הרכב וותק הנהג), תינתן "רשת ביטחון" שתאפשר לעובדים לשמור על רמת השתכרות של עד 6,200 שקל גם בחודשי עבודה חלשים, וכן קרן השתלמות לעובדים בעלי ותק של 4 שנים ומעלה.
עוד מסדיר הצו תוספות ענפיות מסוגים שונים, כגון תוספת אש"ל יומית, הגדלת מכסת ימי החופשה לעובדים ותיקים, מענק רבעוני, ועוד.
20 אלף נהגים בענף ההובלה
צו ההרחבה השני אשר נחתם הינו בענף ההובלה, בהמשך להסכם הקיבוצי שנחתם בין ההסתדרות להתאחדות מפעלי הובלה בישראל בינואר 2016. הצו יחול על כ-20 אלף נהגים.
הצו יגדיל את השכר המינימלי בענף ויעמידו על 100 שקל יותר משכר המינימום במשק. כך, נכון למועד חתימת הצו, יעמוד שכר המינימום בענף על 5,400 שקל לעובד בשנתו הראשונה - וזאת בנוסף לתוספת שכר בגובה 0.5% לכל שנת ותק.
כמו כן כולל הצו הגדלה של 0.75% בשיעור הפקדות המעסיק לקרן השתלמות, כך ששיעור זה יעמוד על 6.75%, והגדלת תוספת אש"ל לסכום של 53 שקל ליום.
100 אלף עובדים בענף הבנייה
צו ההרחבה השלישי עליו חתם שר העבודה והרווחה הוא בהמשך להסכם הקיבוצי הכללי שנחתם בחודש מרץ האחרון בין ההסתדרות להתאחדות בוני הארץ, המגדיל את ההפרשות הפנסיוניות ללמעלה מ-100 אלף עובדי ענף הבנייה, התשתיות, צמ"ה (ציוד מכני הנדסי), עבודות ציבוריות ושיפוצים.
בהתאם לצו, יוגדלו הפקדותיהם לפנסיה של כלל העובדים בענף בשיעור של 1.2%, כך שהחל מכניסת הצו לתוקף יעמוד חלק המעסיק לתגמולים על 7.1% מהשכר המבוטח, וחלק העובד לתגמולים יעמוד על 6.6% מהשכר המבוטח. בסך הכל, יגדלו ההפקדות הפנסיוניות לעובדים בענף מ-18.5% ל-19.7%.
"תנאים סוציאליים תורמים לחיזוק החוסן הכלכלי"
יו"ר ההסתדרות ניסנקורן, אמר הבוקר: "המהלכים אותם מקדמת ההסתדרות, ובהם החתירה שלנו להסכמים קיבוציים כלל ענפיים ובעקבותיהם צווי הרחבה, מוכיחים הלכה למעשה כי עבודה מאורגנת מצמצמת פערים חברתיים ומגבירה את השוויון במדינה".שר העבודה והרווחה כץ מסר: "עלינו להמשיך ולחתור לשיפור מתמיד בתנאי ההעסקה של העובד הישראלי. שדרוג רמות השכר והבטחת תנאים סוציאליים הולמים תורמים לחיזוק החוסן הכלכלי של האזרחים ולצמצום פערים בחברה".
יו"ר איגוד עובדי התחבורה אבי אדרי, הוסיף: "החתימה על צווי ההרחבה מהווה מהלך היסטורי שמביא בשורה אמיתית לעשרות אלפי נהגים במדינת ישראל. עד היום מדובר היה בשוק פיראטי ופוגעני וכעת הצלחנו לעשות בו סדר ממנו ייהנו כל הצדדים".
יו"ר הסתדרות עובדי הבניין והעץ יצחק מויאל, ציין: "החתימה על צו ההרחבה הינה צעד חשוב מאוד לשיפור זכיותיהם של עובדי הבניין. אין לי ספק כי בעקבות שינוי השכר ותנאי העבודה בענף יצטרפו אליו אלפי עובדים".