שתף קטע נבחר
 

כך תחסכו מאות שקלים בשנה: מדריך לרכישת דירה ירוקה

האם הדירה שאתם עומדים לרכוש מבודדת מרעש, או כוללת מערכות לחיסכון בחשמל ומים? לא רק צבע הקרמיקה או סוג האמבטיה חשובים - מדריך חדש מאפשר לכם לדעת מה לשאול את הקבלן או היזם בטרם תרכשו דירה וכמה כסף זה יחסוך לכם

מתי בפעם האחרונה שאלתם אודות הדירוג האנרגטי של הבית שאתם עתידים לרכוש? האם ביקשתם לקבל מהקבלן תו תקן ירוק? המשרד להגנת הסביבה החליט לפרסם מדריך ירוק לרוכשי דירה פוטנציאליים, שמסביר למה צריך לשים לב לפני שאתם רוכשים דירה. וזה לא הקרמיקות ומספר חדרי השינה.

 

המדריך שם דגש על שימוש בטכנולוגיות ובידע חדשני, ניצול התאורה הטבעית, ניצול אנרגיית החום של השמש, בידוד, מערכות לחיסכון בחשמל ושיפור יעילות אנרגטית, אמצעים ומערכות לחיסכון במים ועוד. להיבטים הירוקים בדירה העתידית שלכם יש גם תועלת כלכלית.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בהערכה שמרנית דירות בבנייה ירוקה יכולות להוביל לחיסכון של 15% בצריכת חשמל למשק בית בשנה (750-1,000 שקל), לחיסכון של כ- 20% במים (כ- 250 שקלבשנה), ובהוצאות הבניין המשותף יש חיסכון שמרני של כ- 250 שקל בשנה.

 

קיימות גם תועלות עקיפות רבות שלא מחושבות. כ- 70% ממי השתייה מותפלים וקצב ההתפלה צפוי לעלות בשנים הקרובות. ההוצאות המרכזיות בהתפלה הן בתחום האנרגיה ולכן חסכון במים של משקי הבית מועילים לחסכון המשקי בהוצאות על תהליכי ההתפלה.

 

רן אברהם, ראש תחום בנייה ירוקה במשרד להגנת הסביבה, הסביר את הרקע למהלך. "אנחנו מרגישים שהציבור לא מספיק מכיר את תחום הבנייה הירוקה ולא יודע מה הוא צריך לדעת ולשאול אם הוא רוצה לקבל מידע על התחום", אמר.

חיסכון מבניה ירוקה ()
חיסכון מבניה ירוקה

"המדריך תוכנן בצורה כזו שהוא יכול לתת כלים בידי הרוכש הפוטנציאלי לבוא ולשאול את הקבלן, היזם, החברה המשווקת, מה כולל הבניין, מפרט הדירה. אנחנו מנסים להנגיש היבטים מקצועיים בצורה קלילה. לא חייבים להיות מומחים בבנייה ירוקה. המטרה השניה שלנו היא עבור הקבלנים שרצו או חויבו לבנות ירוק, שיוכלו להשתמש במידע שלנו עבור חומר שיווקי לרוכשים".

 

הרבה מרכיבים משפיעים על איכות החיים בדירה

אברהם מבקש מכם לא רק לשים לב לצבע של הקרמיקה ולשיש ולמטבח אלא גם לדברים אחרים. "אנחנו חושבים שרוכש הדירה יכול, פעמים רבות, להתעסק בשאלות של צבע הקרמיקה או סוג האמבטיה, לא שאני חלילה מזלזל, והוא בעצם מפספס כי יש כל כך הרבה מרכיבים אחרים שישפיעו על איכות החיים בדירה.

 

"האיכות האקוסטית, עד כמה הדירה תהיה נעימה לשהות בה, הקרבה לכבישים ולפארקים, האיכות התרמית או הנוחות התרמית. לטווח הארוך זה חיסכון באנרגיה וחשמל וזה דבר שילווה את הרכוש כל חייו כל עוד יחיה בדירה. בדיקות מניעת קרינה ועוד שורה של היבטים שהתקן לבנייה ירוקה עוסק בהם. אנחנו רוצים שזה המידע שהקבלן ימסור לרוכש. חשוב שהרוכש יידע כשקבלן מצהיר הצהרות יש דרך לבדוק אותו- לבקש ממנו אישור תקן לבנייה ירוקה".

 

צילום: אבי חי

צילום: אבי חי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מעבר לכך צריך גם להסתכל לטווח הארוך. יש לבדוק בוועדות המקומיות לתכנון ובנייה את תוכניות הפיתוח העתידיות שעלולות להביא לפגיעה באיכות החיים. בנוסף צריך לבדוק האם מותקנות בדירה מערכות תאורה חסכוניות ולבקר באזור רכישת הדירה מספר פעמים בשעות היום ובשעות הלילה. אם בסביבה ישנו חדר שנאים או עמוד עם שנאי או קו מתח גבוה, יש צורך למדוד את החשיפה לקרינה.

 

"הציבור מתעניין מאוד בנושא איכות האוויר", מציינת לבנה קורדובה-ביז'ונר, מנהלת מערך ניטור האוויר של המשרד להגנת הסביבה. "הוא מבין שאיכות האוויר קשורה לבריאות שלו. אבל אין ברשותי מידע על איכות האוויר בכל נקודה בארץ.

 

"אם יש באזור תחנת ניטור אני יכולה לשתף את הציבור אבל לא אחת אין לי מידע בנוגע לשכונות חדשות. ולכן המלצתי להשתמש גם בחושים. האם הנכס בקרבה לכביש סואן? בצמוד לאזור תעשייה? בקרבת מסוף אוטובוסים או תחנת דלק? בצמוד לדרכים לא סלולות? אם כן, סביר להניח שיהיה לכם רעש וזיהום אוויר.

 

"לא אחת אנשים עוברים לאיזור כפרי בבית יפיפיה ואז הם מתעוררים בלילה או יושבים בגינה ויש ריחות לא נעימים כי הם ליד הרפת או הלול", היא מוסיפה. "אנשים לעיתים קונים דירה ליד מפעל ורוצים לסלק את המפעל. הם צריכים להבין שלא צריך להסתכל רק על הדירה אלא גם על הסביבה". בנוסף, בשכונות חדשות יש לקחת בחשבון שאם אתם בוחרים להתגורר באזור אתר בנייה בשנים הראשונות יהיו ריכוזי חלקיקים גבוהים באזור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים