שתף קטע נבחר
 

ראש מטה הדיור על עליות מחירי הדירות: "ההשתוללות שהיתה נפסקה"

זאב ביילסקי לא מתרגש מעלית מדד מחירי הדירות ביולי. "אנחנו במאבק מתמשך", אמר בראיון לאולפן ynet. "בעשר השנים האחרונות מחירי הדירות עלו בצורה פרועה, ואנחנו כבר רואים בשנה האחרונה התמתנות"

ראש מטה הדיור זאב ביילסקי באולפן ynet    (צילום: חגי דקל)

ראש מטה הדיור זאב ביילסקי באולפן ynet    (צילום: חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יום אחרי פרסום נתוני הלמ"ס לפיהם מדד מחירי הדירות טיפס ב-0.9% ביולי, ראש מטה הדיור הלאומי זאב ביילסקי ניסה להסביר בראיון לאולפן ynet כיצד מתיישבים הנתונים הללו עם הבטחות משרד האוצר לירידות מחירים בשוק הדיור.

 

"אנחנו במאבק מתמשך", אמר ביילסקי. "בעשר שנים האחרונות מחירי הדיור עלו בצורה פרועה, לפעמים 10% בשנה, ואנחנו כבר בשנה האחרונה רואים התמתנות בעליית המחירים. נכון, יש חודש אחד שזה עולה ב-0.9%, חודש אחד שזה יירד, אבל בסך הכל אנחנו עושים כל מאמץ כדי שדירות תהיינה בהישג יד לאותם זוגות צעירים חסרי דיור ואני מקווה שאנחנו נגשים את המטרה הזאת".

 

אמרת פעם עולה, פעם יורד, אבל בחודש שעבר דיווחה הלמ"ס שמחירי הדירות נותרו ללא שינוי. מתי פעם אחרונה ראינו ירידה משמעותית במחירי הדיור?

 

"כל השנה האחרונה אנחנו רואים מיתון, בשישה חודשים האחרונים היתה ירידה, בסך הכל חישוב שנתי אנחנו ב-0%, אבל זה באמת, אחוז לפה, אחוז לשם. בסך הכל אנחנו רואים שההשתוללוות שהיתה נפסקה, אנשים שלא היה להם דיור לפני עשר שנים, לא היה להם סיכוי".

 

נדל
(צילום: בילי פרנקל)

בוא נחדד, אתה אומר ההשתוללות נפסקה ובאמת לא קנו דירות אבל עכשיו עצם העובדה שהמחירים עולים מלמדת שאולי לאנשים נמאס לחכות ויש להם כסף בצד והם יתחילו לקנות, מחירי הדירות שוב יעלו. אולי צריך לחשב מסלול מחדש?

 

אנחנו מדברים על סטטיסטיקה ולמשל החודש תל אביב עלתה ב-2.2%, אז תל אביב זו תל אביב, וברגע שהעליה בתל אביב היא כזאת משמעותית, זה מושך את כל השוק כלפי מעלה. בחיפה למשל ירד ב-0.8%, בצפון כמעט שלא היתה עליה.

 

"אין ספק, זה מאבק קשה מאוד. אנחנו במעלה הר ואנחנו משתדלים לתכנן ולשווק כמה שיותר דירות", הוסיף. "זה מאבק שהוא בכל החזיתות, לפעמים מצליחים , לפעמים מצליחים פחות אבל אני מקווה באמת שהמטרה של שר האוצר לאפשר לאותם זוגות צעירים דירה בהישג יד בסופו של דבר תגשים את עצמה".

 

אבל בינתיים שום דבר לא משתנה, הזוגות מקשיבים לנו, אנחנו שומעים את אנשי כולנו הבוקר, אנשי משרד האוצר וגם אותך פעמים קודמות מאשימים את הקבלנים. אתם נוקטים צעדים באמת כדי להרגיע את הקבלנים? כדי לגרום להם לשחרר דירות?

 

"אנחנו נמצאים במערכת הידברות עם הקבלנים ועם מינהל התכנון ועם מינהל מקרקעי ישראל, אנחנו עובדים עם כולם, ובכל מקום מנסים גם לקצר את הליכי הרישוי וההיתרים, העבודה מתפרסת על כולם".

 

אתה מרגיש שיש חזירות של הקבלנים?

 

"לא הייתי קורא לזה ככה".

 

אז איך כן?

 

"יכול להיות שהמרווחים בעבר היו הרבה יותר גבוהים, קבלן היה שם שלט ומוכר במחירים גבוהים מאוד את כל הדירות, כי כל אחד ידע שאין שום השקעה במשק שדומה להשקעה הזאת".

 

 השאלה אם הקבלנים באמת אשמים בעלייה הנוכחית במחירי הדיור.

 

"אני לא מאשים את הקבלנים. אני לא מאשים, כל אחד תרם את חלקו פה אבל בסופו של דבר המערכת, שהתחילה עם הקמת מטה הדיור על ידי שר האוצר, מנסה היום לשווק דירות, להקטין את ההיצע ולתכנן יותר דירות.

 

"הקבלנים היום בונים במחיר למשתכן והרווחים שם מצומצמים, הורדנו את מחיר הקרקע כדי לאפשר לזוגות צעירים להגיע לדירה, דבר שלא היה לפני כן", הוסיף. "לפני כן כל פעם בדקו בכמה מכרו את הקרקע וכמה שיותר יותר טוב. היום שר האוצר הנחה שלא חשוב, כלומר חשוב, אבל זו לא הנקודה הראשונה - כמה כסף עושים עם מחירי הקרקעות של מדינת ישראל, אלא כמה זוגות צעירים מתאפשר להם לרכוש דירה במחיר הגון וסביר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי דוידוביץ ועמית הובר
צילום: אורי דוידוביץ ועמית הובר
מומלצים