בלי ששמתם לב: מי הברז התייקרו
רשות המים העלתה את תעריפי המים בקרוב ל-1%, אבל לא תראו על כך הודעה בחשבון המים שלכם. גם באתר האינטרנט של הרשות המידע לא מוצג בטבלת היסטוריית התעריפים המנגישה את המידע לצרכן, אלא במסמך שיש להיכנס אליו. הרשות: "המחיר מתעדכן פעמיים בשנה וירד ב-30% ב-4 השנים האחרונות"
המים התייקרו: רשות המים העלתה את תעריפי המים ב-1 ביולי, אך לא תראו הודעה על כך בחשבון המים שלכם.
התעריף הנמוך, עד 7 מ"ק לחודש, עלה מ-6.546 שקלים למ"ק ל-6.608 שקלים למ"ק. התעריף הגבוה עלה מ-12.327 שקלים למ"ק ל-12.443 שקלים למ"ק. מדובר בהתייקרות של כ-0.94% ובעלייה של כמה אגורות עד כשקל בתעריף הנמוך ועד מספר שקלים בתעריף הגבוה, תלוי בצריכה.
עליית המחירים נודעה לציבור בהפתעה. רשות המים לא עדכנה את התעריף בטבלה המפורסמת באתר שלה, והעדכון נמצא רק בלינק שמופיע באתר, המוביל למסמך בן 57 עמודים.
ברשות המים אמרו ל-ynet שהעלייה הנוכחית בתעריפי מי הברז בישראל אינה קשורה למשק המים, אלא להתייקרות שכר העבודה והעלייה במדד המחירים לצרכן, שהתקזזו עם ירידה במדד תעריפי החשמל.
למרות ההתייקרות - תעריפי המים במגמת ירידה
בשנים האחרונות מחירי המים נמצאים בירידה והמחירים בישראל נמוכים ממחירי המים בשבדיה ובגרמניה ובמדינות נוספות, שכן רוב המים שנצרכים בישראל הם מותפלים.
התעריף הגבוה ביותר למים בישראל נרשם ביולי 2013, אז התעריף הנמוך עמד על 9.26 שקלים למ"ק והתעריף הגבוה על 14.91 שקל למ"ק. ביולי 2017, התעריף הנמוך ירד לראשונה מתחת ל-7 שקלים.
מהרשות נמסר בתגובה: "א. הכל באתר. ב. השינוי - ממנגנון 'הטייס האוטומטי'. נובע מעדכון סל המדדים, לא מפעילות משק המים. ג. השינוי בסל המדדים משפיע על שורה ארוכה של פעילויות במשק ויש לשקף גם אותן. לא רק את השלכתם על משק המים. ד. תעריפי המים מתעדכנים פעמיים בשנה. בתחילת השנה ובאמצע השנה. ה. למשק המים אין השפעה על סל המדדים. ו. בארבע השנים האחרונות תעריפי המים ירדו במעל ל-30% (בעיקר מתוצאה של התייעלות משק המים)".