שתף קטע נבחר

בדיקת ynet: איפה הקפה והמאפה הכי זולים בנתב"ג?

רשות שדות התעופה מחייבת רשתות שפועלות בנתב"ג למכור ארבעה פריטים במחירים נמוכים, אך רק 12 סניפים מתוך 27 נקודות לממכר מזון מציעים לצרכנים קפה הפוך, אספרסו, בקבוק מים מינרליים קטן וקרואסון בזול. בנוסף, המחירים לא זהים בין רשת לרשת. איזו רשת הכי יקרה?

לאכול ולשתות בשדה תעופה זה לא זול - בישראל ולרוב גם לא בעולם. אבל בשנים האחרונות אפשר למצוא בנמל התעופה בן גוריון 4 פריטים במחירים נמוכים, שנכפו על הרשתות שמוכרות שם ביוקר - קפוצ'ינו קטן (קפה הפוך), אספרסו, בקבוק מים מינרליים 500 מ"ל וקרואסון חמאה.

 

שלומי בן גור, בעל פיצוציה בירושלים: "אלפי פיצוציות יפשטו את הרגל"

מלחמת הפארם: שופרסל נלחמת בסייל של סופר-פארם - אבל ניו-פארם עדיין יקרה

מבצעי בלאק פריידיי בישראל: הרשתות חוששות - והורידו מחירים

  ()

המחירים הנמוכים האלה משתנים בין רשת לרשת, ולעתים בין סניפי אותה הרשת. כך למשל, בנתב"ג פועל סניף ארומה שמוכר קפה בזול וסניף נוסף שמוכר ביוקר. יש שונות בין המחירים גם בין סניפי קפה קפה. איפה הכי זול ובאלו סניפים נמכרים הפריטים המוזלים? לפניכם התשובות.

 

לפי נתוני רשות שדות התעופה, בנתב"ג פועלים 15 זכיינים ב-27 נקודות ממכר מזון, רובם מוכרים קפה - אך רק ב-12 סניפים מוכרים מוצרים מוזלים, שמחיריהם נקבעו מראש בחוזה; ושניים נוספים ימכרו במחירים אלה ב-2019.

 

ארבעה פריטים מוזלים זה מספיק?

היוזמה הזאת החלה אחרי מחאת יוקר המחייה ובעקבות מהפכת קופיקס. ברשות שדות התעופה החליטו לחייב את הרשתות, שרוצות לפעול בנתב"ג, להציע לצרכנים מוצרי "בסיס" במחירים נמוכים שנקבעו מראש. אלו מהן שמציעות את המחירים הנמוכים ביותר - זוכות במכרז (בתנאי שהן עומדות בתנאים אחרים שמפורטים בו). החובה הזאת כלולה במכרזים החל מ-2014, והיא תקפה רק לגבי מיקומים שהחוזה שלהם חודש מאז.

 

כך למשל, סניף ארומה באזור הדיוטי פרי בנתב"ג מוכר את הפריטים במחירים גבוהים (יחסית), מפני שהחוזה הישן שמתוקפו הוא פועל - עדיין תקף.

 

רשת קפה קפה תשפץ את הסניף שלה בטרמינל 1, ומכיוון שזכתה שוב במכרז וחתמה על חוזה חדש - היא תמכור מינואר 2019 ארבעה פריטים במחירים נמוכים גם בסניף זה, שעד כה מכר אותם במחירים "רגילים". המחירים החדשים בסניף זה יהיו נמוכים יותר מהמחירים של סניף קפה קפה באולם שחקים, למרות שגם שם המחירים מפוקחים על ידי רשות שדות התעופה.

קפה כריך מחירים נתב
הכריך הקטן הזה עולה בנתב"ג 36 שקל. קפה "בינוני" הוא למעשה קפה קטן שנמכר ב-13.5 שקל(צילום: מירב קריסטל)

מבדיקת ynet עולה, שלפי נתונים שסיפקה רשות שדות התעופה, סניף ארומה באולם מקבלי הפנים הוא הזול ביותר לגבי ארבעת הפריטים המפוקחים. אילן'ס היא הרשת היקרה ביותר. כך לדוגמא, בארומה תוכלו לקנות קרואסון חמאה ב-7 שקלים (רק בסניף אחד, בסניף השני תקנו במחיר גבוה יותר); ובאילן'ס תרכשו את אותו המוצר ב-13.70 שקלים.

 

עם זאת, בסניף אילן'ס באזור המוניות יש תפריט רשמי ותפריט לא רשמי – בתפריט הלא רשמי המחירים נמוכים בכשקל, כך לפי נהגי מוניות שעובדים בסמוך לעמדת הקפה. עקב כך, לעתים המחירים שם נמוכים יותר ממחירי ארומה. לדוגמא: אספרסו קטן עולה שם 6 שקלים מחיר רשמי ובארומה 5.60 שקלים, אך מחיר המכירה בפועל הוא 5 שקלים. במקביל, רשות שדות התעופה מפעילה מכונות קפה אוטומטיות, בהן נמכר קפה תמורת 6-7 שקלים לכוס.

 

כמובן שמדובר בשמחה קטנה, שכן מדובר בארבעה פריטים שמוחבאים בין עשרות רבות של פריטים אחרים בתפריטים שנמכרים ביוקר. כך למשל, כשקונים באחת הרשתות בנתב"ג קפה בגודל גדול יותר, המחירים מרקיעים שחקים: 13.5 שקלים לקפה "בינוני" ועד 19 שקלים לקפה גדול. כריך קטן עולה בנתב"ג 34 שקלים, קפה קר קטן עולה 18 שקלים, בקבוק שוקו קטן (בדיוק כמו זה שנמכר בסופר או במכולת) עולה 13 שקלים ובקבוק מים מינרליים 750 מ"ל נמכר ב-14 שקלים.

 

כלומר, למרות היוזמה, לרוב כלל לא זול לאכול ולשתות בנתב"ג. הסיבה לכך, לפי זכיינים, היא עלויות ההפעלה היקרות, עבודה בלילות, הסעות לעובדים ומתן אחוז מסוים מהמחזור לרשות שדות התעופה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: מירב קריסטל
קפה וכריך בנתב"ג. משתלם?
צילום: מירב קריסטל
מומלצים