שתף קטע נבחר

קר לכם? כך תבחרו את שמיכת הפוך האידיאלית

בא לכם להתפנק עם שמיכת פוך חדשה? אתם עשויים למצוא בחנויות מגוון רחב מאוד של סוגי שמיכות, גדלים ומילויים. אז איך תוכלו לבחור את הפוך שהכי מתאים לכם ועל מה במיוחד צריך לשים דגש? הנה כמה עצות שיעזרו לכם. וגם: בדקנו את המחירים בכמה רשתות מובילות. מדריך

מי לא רוצה לישון טוב? לעתים קרובות אנו חושבים על בחירת בסיס המיטה, סוג המזרן או הכריות אך בחירת שמיכה חשובה גם היא - וכדי למקסם את איכות השינה יש צורך שבמיטה לא יהיה חם מידי או קר מידי. בין אם אתם נוהגים להתכסות בשמיכת פוך רק בחורף ובין אם אתם אוהבים להתכסות בפוך גם בקיץ כשהמזגן פועל, ניסינו לענות עבורכם על כמה שאלות שיעזרו לכם בבחירת שמיכת הפוך שהכי מתאימה לכם.

 

בזבוז כסף או הוצאה כדאית: בדקנו מה עדיף - הקמחים המיוחדים או הקמח הרגיל

סניפי רשת הארונות הרדור נסגרו במפתיע

איקאה תפתח חנות זמנית בנמל ת"א

 

הגודל כן קובע

בחירת גודל המיכה היא השלב הראשון והקל ביותר. כדי לקבוע את גודל השמיכה צריך פשוט לדעת לאיזו מיטה היא מיועדת: מיטת יחיד, זוגית או מיטת קינג סייז. עבור נוחות גדולה יותר מומלץ בדרך כלל לבחור בשמיכה עם 30-40 סנטימטר של גדות לכל צד של המיטה.

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

כמה חם?

כדאי לבחור את שמיכת הפוך בהתאם לטמפרטורת החדר אך גם לפי ההרגל שלכם. אתם ישנים בחדר חם, או לא ממש, או בכלל לא? ועד כמה אתם רגישים לקור? לעתים קרובות, שמיכות מוצגות עם אינדקס חום של 1 עד 4: שמיכות פוך, שמיכות פושרות, שמיכות חמות וחמימות. בהתאם למותג, אתם יכולים למצוא אפילו מדד חום עד 6.

 

אם החדר מחומם לטמפרטורה של יותר מ-20 מעלות, העדיפו שמיכות פוך קלות ועם אינדקס חום נמוך. מנגד, אם החדר תמיד קר או אם אתם מעדיפים לישון בחדר שאינו מחומם או ממש מעט העדיפו שמיכה עם אינדקס גבוה יותר.

 

אם אתם לא רוצים לקנות שמיכה עבור כל עונה, קיימת האופציה של "ארבע עונות" שבה יהיו לכם שתי שמיכות - אחת קלה לקיץ ואחת עבה יותר עבור האביב והסתיו, כשתוכלו לחבר את שתיהן לשמיכת חורף אחת.

  

אל תהיו כבדים

עבור שמיכות טבעיות כדאי לבחור בשמיכת קיץ במשקל של 180 גרם למ"ר, ולחורף בשמיכה במשקל 270 גרם למ"ר. עבור שמיכות סינתטיות: שמיכת קיץ במשקל של 200-250 גרם למ"ר, ולחורף משקל של 300-450 גרם למ"ר.

 

עם זאת, מדובר בהחלטה לפי העדפה אישית. ישנם אנשים שחייבים להרגיש את כובד השמיכה כדי לישון טוב ואחרים צריכים שמיכה קלה יותר. בנוסף, תפירה טובה של הריפוד תשמור על השמיכה למשך שנים רבות ותגביל את אובדן החום.   

  (צילום: ערן שייביץ)
שמיכת פוך טבעי של פריד(צילום: ערן שייביץ)

 

ריפוד: בא לכם משי או כותנה?

את סוג סוג הריפוד כדאי לבחור לפי האמצעים שלכם. הוא קיים בכותנה (אורגנית או לא), משי, כותנה משי (רכה במיוחד) ואפילו במבוק (בריא מאוד).

 

הריפוד הוא מרכיב חשוב שתפקידו למנוע בריחה של סיבים ולכן צריך לקחת אותו בחשבון ואת איכותו. האריגה חייבת להיות צפופה ואדוקה מאוד בהתאם למספר החוטים לכל ס"מ.

 

שימו לב, שעבור שמיכות טבעיות הריפוד האידיאלי הוא צפיפות אריגה של בין 120-150 חוטים לס"מ מרובע. עבור שמיכה סינתטית מעל ל-90 חוטים לס"מ מרובע. מידע זה לא רשום בדרך כלל בתווית השמיכה.

 

ריפוד הכותנה מומלץ יותר (הכותנה האורגנית היא הטובה ביותר) כי היא מאפשרת התאדות של רטיבות וכך השמיכה יכולה ל"נשום" טוב יותר.

  (צילום: ערן שייביץ)
שמיכת פוך סינתטי של פריד(צילום: ערן שייביץ)
 

 

קו התפר

התפירה היא זו השומרת על השמיכה במקומה ובכך היא שומרת על החום שנצבר במהלך הלילה. יש תפירות בצורת גלים, קווים לאורך ולרוחב, ריבועים כמו אריחים, מעוינים ועוד. אז מה הכי טוב?

 

לשמיכות טבעיות מומלצת תפירת האריחים המאפשרת חלוקה אחידה של המילוי על הגוף. בסינתטי לעומת זאת תפירת מעוינים מומלצת כדי לשמור על רמת בידוד תרמי ונפיחות טובה ובכך השמיכה תשמר למשך שנים רבות ותמנע בריחת חום בלתי שווה.

 

המילוי: הזהרו מאלרגיות

את סוג המילוי העדיף עליכם כדאי לבחור לפי התקציב שלכם, אלרגיות, תחזוקה ועוד. המילויים הקיימים: ברווז או אווז, משי, צמר וסיבים סינתטיים.

 

השמיכות הטבעיות יכולות להיות מנוצות (אווז או ברווז), משי, סיבי במבוק או פתיתי צמר. הפלומה היא הדרך הטובה ביותר לחמם אותנו ולהגן עלינו מפני הלחות והצינה.

  

הפלומה והנוצות מעורבבות בפורפורציות משתנות. ככל שבשמיכה תהיה יותר פלומה כך היא תהיה נוחה יותר. המבינים ואניני הטעם מוכנים אפילו להישבע רק בפלומת האווז, אך שמיכות אלו הן היקרות ביותר.

 

חום, קלילות ונפח הם התכונות הטבעיות והחשובות בשמיכות הפלומה. הם מציעים ויסות מעולה ובכך מאפשרים למנוע הזעות לילה. אכן, שמיכה טבעית נותנת פתרון כשטמפרטורת הגוף יורדת בזמן השינה העמוקה ומסייעת להעלות אותה.

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

המשי עמיד מאוד, ומציע נוחות תרמית חשובה. הוא מביא איתו תחושת נוחות, רכות וקלילות. איכות המשי משתנה. כל אחד משתמש בסוג סיבים באיכויות שונות. לא כולם שווים באיכותם ועלינו להיות זהירים. המשי צריך להיות הגולם ולא silk floss (צרור משי עם שרידי כותנה וצמר).

 

הבמבוק טבעי לגמרי, לסיבים של הבמבוק יש יתרון ספיגת לחות טוטאלית, ניטרול ריחות והוא אנטי בקטריאלי.חשוב לבדוק את התווית, לעיתים קרובות הבמבוק מתייחס רק לציפוי והמילוי הפנימי הוא סינתטי.

  

שמיכות שבהן 100% צמר טהור, מבטיחות חום מעולה ויש להן יכולת גדולה לווסת טמפרטורה ולחות. אם מתאפשר מבחינה תקציבית כדאי להעדיף צמר קשמיר.

 

ורדינון שמיכת פוך טבעי (צילום: שירה רז)
ורדינון שמיכת פוך טבעי(צילום: שירה רז)

שמיכות סינתטיות - מרופדות בפתיתי סיבים סינתטיים (פוליאסטר) או תאית. ישנם סוגים רבים של סיבי פוליאסטר כגון: הולופיל, מיקרופייבר. ככל שיהיו יותר סיבים דחוסים כדי להכיל את האוויר כך הם יהיו עם אפשרות לבידוד גבוה יותר.

 

יצרנים מסוימים מוסיפים סיליקון מכיוון שיש לו את הכוח להפוך את הסיבים לחלקלקים יותר ובכך הם מפוזרים בצורה טובה יותר לאורך כל השמיכה ולא נשארים תקועים בפינה. תוספת הסיליקון מדמה אפקט נפיחות כמו בשמיכות נוצות אווז או ברווז.

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

השמיכה הסינתטית היא היפואלרגנית  - נקודה חשובה אם אתם נוטים להיות רגישים ולפתח אלרגיות. מצד שני, היא לא יודעת להסתגל למחזורי השינה ולווסת חימום כל הזמן.

 

בשמיכות אלה רק הבחירה של תיפור אריח, תיפור בריבועים תאפשר לפזר מעט את עודף חום הגוף הנוצר תוך כדי שינה. היום, בעידן הטכנולוגי, החומרים הסינתטיים עשו התקדמות יפה ורבה. ניתן למצוא מגוון רחב של מחירים אך השתדלו בכל זאת לא לקנות את הזול ביותר המרמז על איכות ירודה והשקעה מינימלית. 
ורדינון שמיכת פוך סינתטית (צילום: שירה רז)
ורדינון שמיכת פוך סינתטית(צילום: שירה רז)

 

 

כך תטפלו

יותר ויותר חברות מציעות טיפולים שונים לשמיכות אלו: טיפול אנטי קרדית אבק הבית ואנטי בקטריאלי. טיפולים כאלה מוצעים לריפוד או למילוי - כמובן שהכי טוב לשניהם. יצרנים מסוימים מציעים לטפל בשמנים אתריים של איקליפטוס, לימון או לבנדר, המוחדרים לסיב הטקסטיל עצמו. מרכיב פעיל נוסף הנמצא בשימוש נקרא Greenfirst, נטול כימיקלים, שאינו גורם לגירויים והוא היפואלרגני.

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
   

לטבעי או סינתטי - השמיכה צריכה להיות מנוערת ומאווררת באופן קבוע. לא לשכוח להגן עליה עם כיסוי באותו גודל. אם מכבסים בבית יש לדאוג לייבוש טוטאלי. אין להזניח את פעולת הייבוש לפני אחסון אחרת תצטבר לחות שתגרום לעובש ולקרדית. המצב האידיאלי הוא לכבס את השמיכות הטבעיות פעם-פעמיים בשנה: חורף וקיץ וכל חודשיים עבור שמיכות סינתטיות. מכוון שאינן מפזרות את הלחות באותו אופן, הן יכולות מהר מאוד להסריח מלחות.

 

אם תעקבו אחרי הוראות היצרן בתווית בשמיכות הסינתטיות, הממליץ על כביסה במכונת הכביסה, אין שום בעיה לעשות זאת. עם זאת העדיפו תוכנית בעלת סחיטה עדינה כדי למנוע מהריפוד להיקרע ומהמילוי להתפזר. ניתן להוסיף למייבש הכביסה כדור טניס לתוף כדי לשחזר את נפיחות השמיכה.  

 

כמה תעלה שמיכת פוך החורף הזה?

טווח מחירי השמיכות רחב מאוד. השמיכות מוצעות בתקופה זו במחירי מבצע כך שניתן לנצל זאת.

 

בבדיקה שערכנו לפני כשבוע עולה כי פוך סינטטי עם מילוי סיבי מיקרופייבר בתרכובת מיוחדת המצופים סיליקון בחברת ורדינון תעלה במחירי מבצע: יחיד 150 – 250 שקל, זוגי 200 – 350 שקל.

 

שמיכת פוך טבעית בשילוב של 70% פלומה ו-30% נוצות אווז קטנטנות תעלה: יחיד 150 – 650 שקל, זוגי 200 –799.90 שקל.

 

בחברת פריד מחירים לדוגמה: שמיכה במילוי פלומה נקייה לבנה וגדולה במיוחד, 100% כותנה מצרית סרוקה DOWNPROOF, דרגת בידוד 12 תעלה: 1,600 שקל זוגי ו-1,088 שקל יחיד.

 

שמיכה סינטטית מדגם פריד סופט - 100% מילוי חומר סינטטי, מעטפת הבד: 100% כותנה סרוקה DOWNPROOF. מחיר: 423 שקל זוגי ו-288 שקל יחיד.

 

שמיכת פוך סינתטי זוגית באיקאה בעלת דרגת חום גבוה במבצע 135 שקל במקום 175 שקל.

  (צילום: יח
שמיכת פוך סינתטי של איקאה(צילום: יח"צ)

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: shutterstock
אין כמו שמיכה טובה ללילות הקרים
צילום: shutterstock
מומלצים