לא אפשר לאשתו לחזור לדירה – וישלם לה שכירות
לאחר אשפוז ממושך השתחררה האישה וגילתה שבן זוגה לשעבר השתלט על ביתם המשותף. הוא חויב לשלם לה דמי שימוש של כ-88 אלף שקל
בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה לאחרונה
ערעורים שהגיש גבר נגד גרושתו, ובהם דרש בין היתר לבטל את החיוב שהוטל עליו בבית המשפט למשפחה לשלם לה דמי שימוש עבור כ-3.5 שנים שבהן התגורר בדירתם המשותפת מבלי לאפשר לה לחזור.
בעקבות ההתרחשויות העניק בית הדין הרבני לאב את המשמורת על הבן. באפריל 2013 האב חזר לדירה והתגורר בה יחד עם בנו עד נובמבר 2016. באותה שנה (לאחר כמה הליכים משפטיים) התגרשו בני הזוג באופן רשמי והאב פינה את הדירה.
בני הזוג, הורים לילד, נישאו ב-1994. ב-1998 עלו יחסיהם על שרטון ומאז ניהלו כמה הליכים. מאז 1998 הם אמנם המשיכו להתגורר בדירה שרכשו יחד, אולם חיו בהפרדה רכושית, לאחר שבית הדין הרבני פסק "שלום בית". למעשה הם התגוררו יחד עד 2012, אז הורחק הבעל מהדירה לאחר שהורשע בכמה אירועי אלימות כלפי אשתו. האישה, שחלתה בטרשת נפוצה עוד לפני הנישואים והוכרה כנכה 100%, שברה באותה שנה את רגלה ואושפזה בבית חולים. מאוחר יותר היא הועברה למרכז גריאטרי, כך שלמעשה לא חזרה יותר לגור בדירה המשותפת.
דיני משפחה
ישלם מזונות אף שהוא מרוויח רק כחצי מגרושתו
עו"ד אסף לאור, פסקדין
גבר המרוויח כ-11 אלף שקל בחודש, שבתו ישנה אצלו 6 לילות כל שבועיים, חויב ב-850 שקל לחודש. ערעור שהגיש נדחה בביהמ"ש המחוזי
בנוסף להליכים הקשורים במזונות ובפירוק שיתוף, אחת התביעות שהגישה האישה נגעה לדמי שימוש בדירה בין 2013 ל-2016. בין היתר היא טענה כי החל מפברואר 2013 היא יכלה לחזור לגור בדירה אם תותאם לצרכיה, אולם משעה שבעלה השתלט על הדירה, ולנוכח האלימות שחוותה מצדו, לא יכלה לעשות זאת.
כמו כן היא טענה כי היות שהבעל עיכב את פירוק השיתוף בדירה, קמה לה הזכות לקבל ממנו "דמי שימוש ראויים" – מונח דומה לשכירות בהקשר זה. לעניין זה הוסיפה כי בעצם הגשת התביעה לפירוק שיתוף בדירה היא הפגינה אי הסכמה לשימוש הבעל בדירה ולא ויתרה על דמי שימוש.
בדומה לבית המשפט למשפחה, השופטת עינת רביד קיבלה את עמדת האישה ודחתה את גרסתו הבעל, שטען שאשתו הגישה בקשה למינוי כונס נכסים למכירת הדירה רק במאי 2015, ועל כן לא היה מקום לחייבו בדמי שימוש החל מאפריל 2013. עוד הוא טען כי הוא לא מנע ממנה לשוב לדירה והיא עזבה בשל פציעתה.
"מההליכים אשר נוהלו בין הצדדים... עולה כי המשיבה ניסתה לאורך כל התקופה ממועד הגשת תביעתה לפירוק שיתוף לקדם את הליכי הפירוק ומכר הדירה, בעוד שהמערער במתכוון ובחוסר תום לב עיכב את פירוק השיתוף ומכר הדירה", כתבה. באשר לטענתו כי האישה לא חזרה לדירה בשל פציעתה, השופטת שוכנעה כי החל ממועד תום תקופת אשפוזה של המשיבה לא הייתה כל מניעה שתשוב לדירה.
בסיכומו של עניין זה (פסק הדין הכריע גם בסוגיות נוספות), הותירו השופטים רביד, ישעיהו שנלר וקובי ורדי על כנו את חיובו של הבעל לשלם לאשתו לשעבר דמי שימוש בסך 2,050 שקל לחודש עבור מחצית הזכויות בדירה – מאפריל 2013 ועד נובמבר 2016 – סכום כולל כ-88 אלף שקל.
הסכום יקוזז מתשלום המשכנתה שבו חויבה האישה, והיתרה תשולם מיתרת המכר המוחזקת בנאמנות אצל כונס הנכסים.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ המערער: עו"ד אשכרי
- ב"כ המשיבה: עו"ד בילינסון-שפרן, עו"ד וולבדכט, עו"ד בר-כליפא
- עו"ד רחמים טובים עוסק בדיני משפחה
- הכותב לא ייצג בתיק
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים