הדיירים נדהמו: שכר דירה בפרויקט שכירות ארוכת טווח זינק בפתאומיות
דיירים בפרויקט שכירות הוגנת ברעננה קיבלו התחייבות ממשרד הבינוי והשיכון ליציבות מחירים במשך 10 שנים. למרות זאת, בחודש שעבר - כשנתיים וחצי מאז האכלוס - בישרה היזמית, חברת רובינשטיין, כי הסכום יזנק ב-7.3%
אשדוד: בית המשפט הסתייג - השכונה החדשה הושקה בכל זאת
חוף אכזיב חוזר לידי הציבור: "נוצרה הזדמנות חד פעמית"
תוכנית שדה דב: גובה המגדלים הקרובים לים יוגבל ל-25 קומות
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
במרכז המחלוקת עומד פרויקט "על הפארק" של רובינשטיין בשכונת נאות עוזי ברעננה, הכולל 238 דירות להשכרה. רובינשטיין, שזכתה במכרז רשות מקרקעי ישראל (רמ"י), התחייבה להשכיר 60 מהדירות ב-42.4 שקל למ"ר — אולם במכתב שנשלח לשוכרים צוין כי הסכום יעלה ל־45.5 למ"ר.
הסכם השכירות שעליו חתמו זכאי משרד השיכון מול רובינשטיין כוללים שני סעיפים העוסקים בעליית דמי השכירות לאורך השנים. סעיף 4.3 בנספח א' קובע כי "דמי השכירות יעלו כל שנה בכל 1 בחודש X (ימולא בהתאם למועד החתימה - ב.פ.), בשיעור של 1% בתוספת שיעור עליית המדד בשנה החולפת".
סעיף המפתח שעליו נסמכה רובינשטיין הוא סעיף 4.4, לפיו "ככל שמדינת ישראל באמצעות משרד השיכון ו/או כל גורם אחר מטעמה יעדכנו את דמי השכירות הנקובים בסעיף 4.2 לעיל, יחול העדכון על השוכר. מובהר כי עדכון כאמור יחול אם יכלו ובין אם ירדו דמי השכירות ל-1 מ"ר".
הדיירים זועמים: "העלאת שכ"ד אינה תואמת את אופי הפרויקט"
במכתב ששלחה רובינשטיין לדיירים היא כתבה כי בהתאם לסעיף 4.4: "משרד הבינוי והשיכון עדכן את דמי השכירות אותם המשכירה זכאית לקבל ממכם".
"הבטיחו שעשר שנים מיום חתימת החוזה השכר לא יעלה, למעט 1% בשנה והצמדה למדד", אמרה ל"כלכליסט" אחת השוכרות בפרויקט, "אבל בסוף ינואר הודיעו לנו במפתיע במכתב ששכר הדירה שלנו יעלה החודש ב-8%. נכתב שביקשו אישור ממשרד השיכון להעלות את שכר הדירה, על סמך בדיקת שמאי, והמשרד אישר".
במכתב ששלחו 33 מדיירי הפרויקט לחברת רובינשטיין, למשרד השיכון, לעירייה ולרמ"י הם קובלים על ההעלאה המיידית של דמי השכירות במאות שקלים: "הפעלת הסעיף המאפשר למשרד השיכון לשנות את דמי השכירות לזכאים מעת לעת מהווה הפרה של עקרונות מסלול הדיור להשכרה בדמי שכירות קבועים וידועים מראש לטווח ארוך, עליהם התבססה הצטרפותי לפרויקט", נכתב.
עוד נכתב כי "העלאה מהירה וחדה של מאות שקלים בדמי השכירות, זמן מועט אחרי אכלוס הפרויקט, אינה מאפיינת מסלול עם דמי שכירות קבועה לטווח ארוך ואינה תואמת את אופי הפרויקט כפי שהוכרז והוסבר בפרסומים".
ממשרד הבינוי והשיכון נמסר בתגובה: "המשרד יזם פרויקט ייחודי לשכירות ארוכת טווח ברעננה, המאפשר לזוגות צעירים דיור בהנחה של כ-20% ממחיר השוק. בהתאם להנחיות המכרז המקורי, נקבע כי מחירי השכירות המפוקחים יכולים להתעדכן אחת לחמש שנים, ומחיר השכירות החודשי ימשיך להוות 80% בלבד מהשכירות הממוצעת בשוק.
"ביולי התקבלה בקשה מטעם הקבלן לעדכן את דמי השכירות ל-53 למ"ר, אך בקשתו נדחתה על ידי השמאי הממשלתי, שאישר העלאה ל-45 שקל למ"ר. השינוי בשכר הדירה מגלם עדיין כ-20% הנחה לעומת מחירי השוק. פניית השוכרים התקבלה במשרד רק לפני מספר שעות. המשרד ילמד את הפנייה וישיב בהקדם. אם החוזה אינו תואם את תנאי המכרז או החוק, נפעל מול הקבלן להסדיר את העניין".
מרובינשטיין נמסר: "אנו פועלים בהתאם למכרז ולחוזים עם הדיירים שמאפשרים עדכון מחיר השכירות. מחיר השכירות אושר בידי משרד השיכון והבינוי. בהסכם עם משרד השיכון יש סעיף שלפיו אפשר להעלות את המחיר פעם בשנה לרף של עד 80% ממחיר השכירות באזור. מי שאחראי ליידע את השוכרים הוא משרד השיכון. הגשנו את הבקשה באוגוסט, קיבלנו אישור ב-22 בינואר, ודחינו את ההעלאה במספר ימים".