הסדר פשרה בייצוגית: יצרנית שמני עץ הזית לא תייחס להם סגולות ריפוי
חברת שמן תעשיות לא תחויב לתקן תוויות מוצרים שכבר יוצרו ומצויים במלאי, אלא תסיר או תשנה את הפרסומים המטעים באתר האינטרנט שלה. בנוסף, החברה תתרום מוצרים לעמותות בשווי 1.9 מיליון שקל, כחלק מהסדר הפשרה
חברת שמן תעשיות, יצרנית שמן עץ הזית ואחת מיצרניות השמן הגדולות בארץ, תתרום מוצרים של שמני עץ הזית לעמותות שונות בשווי 1.9 מיליון שקל. כמו כן, היא תסיר או תשנה באתר האינטרנט שלה פרסומים שנטען כי ייחסו לשמנים סגולות ריפוי. עם זאת, שמן תעשיות לא תחויב לתקן תוויות מוצרים שכבר יוצרו ומצויים במלאי. כך עולה מהסדר פשרה שהושג במסגרת בקשה לאישור תביעה ייצוגית שהוגשה נגד שמן תעשיות. בית המשפט המחוזי מרכז אישר את הסדר הפשרה, ונתן לו תוקף של פסק דין.
ייצוגית ב-30 מיליון ש': "גרמו לשימוש יתר במי פה אורל בי"
עוקץ הקשישים נמשך: בת 80 שילמה 15 אלף שקל על מוצרים שלא ביקשה אזהרות אלרגנים נוספו על אחלה וסלטי צבר: "יש לילד פחות מה לאכול"
בתובענה שהגישה לקוחה של החברה נטען, באמצעות עורכי הדין יואב ביין ממשרד פרופ' ביין ושות' ועו"ד הגר ביין ממשרד הגר ביין, כי שמן תעשיות פירסמה את שמני עץ הזית מתוצרתה כשהיא מייחסת להם כביכול סגולות ריפוי בניגוד לדין ובכך הטעתה את המבקשת ואת חברי הקבוצה. הבקשה לאישור תובענה ייצוגית הוגשה במארס 2015 ונוגעת לשמנים הצמחיים של החברה מסדרת "עץ הזית". סדרה זו כוללת מגוון רחב של מוצרים. המבקשת טענה כי היא אחת מלקוחות החברה העושה שימוש בשמנים מסדרת עץ הזית.
>> לסיפורים הכי חמים במדור כלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
היא טענה שבמשך שנים ייחסה החברה לשמנים מסוימים שהיא מייצרת יכולת לרפא מחלות ולמנוע אותן, וזאת על גבי אריזות השמנים, ובמסגרת מסעות פרסום בעיתונות ובאתר שלה. עוד נטען שהחברה פירסמה כי שמני עץ הזית ורכיביהם תורמים "להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם", "מורידים את רמת הכולסטרול בדם", "מסייעים לשמירה על לב בריא" ועוד.
בית המשפט: הסדר ראוי, הוגן וסביר
מנגד, דחתה שמן תעשיות, שיוצגה על ידי עו"ד יאיר ליבוביץ וברוריה שריר הראל ממשרד ב. לוינבוק, את הטענות, וטענה כי אין פרסום מטעה. החברה ציינה כי כוונת המחוקק הייתה למנוע מקרים בהם הציבור עלול לטעות ולצרוך מוצר מזון במקום תרופה, ולא לאסור באופן גורף ייחוס תועלות בריאותיות כלשהן לרכיב כלשהו.
הצדדים פנו לגישור והגיעו להסדר פשרה. זאת, לטענת שמן תעשיות, כדי להיטיב עם הציבור ולשים קץ להתדיינות המשפטית מבלי להודות באחריות או חבות כלשהי. השופטת אסתר שטמר אישרה את הסדר הפשרה וקבעה כי הוא "ראוי הוגן וסביר".
כן נפסק גמול לתובעת בסך 30 אלף שקל ושכר טרחה לעורכי הדין של 370 אלף שקל.
עורכי הדין ביין מסרו: "חשוב לעודד תובענות יצוגיות המביאות לשינוי התנהגות משמעותי של הנתבעות, ולאכיפת הדין".