שתף קטע נבחר

המקל והגזר: מבחן הבלנדרים הגדול

תשעה בלנדרי מוט עמדו למבחנם של ארבעה שפים, שהכינו בהם מאכלים פופולריים ומאתגרים ודירגו - איזה בלנדר כדאי לקנות, ומה חשוב לדעת לפני שקונים

האם בלנדר מוט יקר שווה יותר, או שאולי מותג פרטי עושה את העבודה לא פחות טוב? בלנדר המוט, בעבר אביזר שולי, תופס בשנים האחרונות מקום יותר ויותר מרכזי במטבח. גם שפים שמכבדים את עצמם לא יוותרו עליו.

 

בזבוז כסף או הוצאה כדאית: בדקנו מה עדיף - הקמחים המיוחדים או הקמח הרגיל

בתוך שנתיים: שוק שואבי האבק בישראל כמעט הוכפל

נספרסו תמכור מכונה לקפה במאג - את הקפסולות תקנו רק אצלה

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

הזינוק בפופולריות נובע מהקומפקטיות, כששטחי האחסון במטבחים הולכים וקטנים, ומסגנון החיים העמוס שמחייב לעשות את העבודה מהר תוך לכלוך מינימום סירים. בלנדר המוט מאפשר לעבוד ישר בתוך הסיר, וכאשר נוספים לו אביזרים עם פונקציות שונות, הוא יכול אפילו להחליף את מעבד המזון או הבלנדר הרגיל, המגושמים, ואפילו מיקסר, אם לא שואפים לקצפות כמו פסגת המון - בלאן.

שפים איתן מזרחי, גיא סייג, אושר אידלמן ומאיה מרום  (צילום: דנה קופל)
השפים הבודקים, מימין: איתן מזרחי, גיא סייג, אושר אידלמן ומאיה מרום(צילום: דנה קופל)

 

גם סגנון התזונה עושה את שלו: לא רק מרק עוף, גם מרק כתום, וגם משקאות בריאות ושייקים למיניהם, מחיות לתינוק ואפילו רטבים תוצרת בית. "רטבים מתוצרת בית יבטיחו שתאכלו יותר סלטים ותשלטו בתכולת השומנים והנתרן שברוטב", ממליץ אושר אידלמן, שף ודיאטן קליני, מרצה במגמת בישול בבית הספר הגבוה לקולינריה "בישולים". אידלמן, שהשתתף בבדיקת הבלנדרים שלנו, מגדיר עצמו מעריץ של המכשיר.

 

ברי סייג, שף קונדיטור ומרכז מחלקת הקונדיטוריה בבית הספר "בישולים", ממליץ לתלמידיו להשתמש בבלנדר מוט אפילו להכנת מוס, קצף ובצק. אנחנו לא בדקנו את אלה. נצמדנו לפונקציות המסורתיות והשולטות. ניכרו הבדלים בין תשעת בלנדרי המוט שבדקנו, והם לא תמיד קשורים במחיר, אם כי למרבה הצער המכשירים הטובים ביותר היו היקרים ביותר. אבל היה גם מכשיר יקר יחסית שלא הדהים בביצועיו.

 

ההבדלים בלטו בביצועים, בידידותיות, באיכות החומרים, ברעש ובהתחממות. "נוטים לבחון בלנדר מוט על פי העוצמה בוואטים, אבל עוצמה איננה מספיקה. איכות המנוע חשובה לא פחות", מסביר אידלמן. "מנוע שמתחמם קשות עלול להצביע על מוצר באיכות ירודה, שלא יעמוד במשימות קשות וחייו יהיו קצרים יחסית".

 

בלנדר המוט, אגב, הומצא ב-1950 על ידי שווייצרי אוהב פטנטים שהתעקש למצוא פתרון לטחינת מאכלים בתוך סיר. את הפטנט שלו הוא מכר לחברת אופניים ואביזרי מתכת למטבח, ששינתה את שמה ל-Bamix – חיבור של המילים batter (בְּלִילה) ו-mixer. בלנדרי המוט של החברה נחשבים בקרב השפים לטובים ביותר. הם גם יקרים יחסית.

 

איך בדקנו? זימנו למלון רויאל ביץ' של רשת ישרוטל בתל-אביב ארבעה שפים ומומחי מזון, עבורם אספנו תשעה בלנדרי מוט ברמות מחיר שבין 98 ל-999 שקל. האביזרים שעימם הגיעו הבלנדרים משתנים מאחד למשנהו. לא ניסינו אותם בפועל. המומחים רק צפו בהם, הביעו את דעתם, והיא שוקללה בציון הסופי.

 

ברויאל ביץ' הכינו מצבור חומרי גלם זהים, פופולריים ומאתגרים, להכנת ארבעה סוגי מאכלים: ירקות מבושלים למרק כתום, עגבניות ורכיבים לרוטב עגבניות, רכיבים לרוטב וינגרט (שמצריך ערבול מושלם של החומץ והשמן), ופירות לשייק סמודי, וגם קוביות קרח, אגוזים טריים ועלי בזיליקום לריסוק ולטחינה. הבלנדרים גם נשקלו.

 

המומחים היו: אושר אידלמן; איתן מזרחי, שף ראשי במלון רויאל ביץ' ושף נבחרת ישראל בכדורגל; גיא סייג, שף תפעולי במלון רויאל ביץ' תל-אביב; ומאיה מרום, בשלנית, צלמת אוכל ובעלת הבלוג "בצק אלים".

 

קיצ'נאייד, דגם 5KHB2571. ציון: 8.4

מחיר: 999 שקל (ביבוא ניופאן)

עוצמה: 180 וואט

משקל: 1.074 ק"ג (מוט ארוך) 996 גרם (מוט קצר)

עיצוב: נקי, תעשייתי, מנירוסטה

אביזרים נוספים: מזוודת פלסטיק קשיחה לאחסון חלק ניכר מהאביזרים, מוטות בלנדר בשני אורכים, 3 סוגי להבים כולל להב לערבול וכתישת קרח, מיני מעבד מזון לקיצוץ עשבי תיבול, פיצוחים ואגוזים, מקציף, קנקן ערבול (1 ליטר), מגן להב, מאחסני להבים, ועוד

מספר מהירויות: 5

מבחן הנוחות:

מבחן הרעש: 8

מבחן הביצועים: 9

למה כן: העוצמה, הניכרת גם בביצועים, בזכות טכנולוגיות ומבנה מנוע ייחודיים, למרות העוצמה הנמוכה בוואט. שקט יחסית. מגוון האופציות הגדול ביותר. השקעה בפרטים, אפילו מכל המדידה מסומן בצורה הטובה ביותר, ומצויד בידית ובמכסה המאפשר פתיחה חלקית והוספת רכיבים תוך כדי פעולה. מוטות באורכים שונים להתאמה לסירים בגדלים שונים. עם המכשיר הזה אפשר לספק כמעט את כל צרכני המטבח המקצועי הלא גדול

למה לא: המחיר, ודורש שטח אחסון גדול

מדברי הנסיינים: אידלמן: "עובד מצוין, חזק, נוח לאחיזה". מרום: "מעולה, מרקמים חלקים, מאוד ארגונומי, הכוס מעולה, אבל יחסית קשה יותר לניקוי ידני". מזרחי: "למקצוענים, נוח, חזק מאוד, לקח את הרטבים בהליכה". סייג: "שקט, נראה מצוין. רוטב הווינגרט עורר התפעלות, וגם הסמודי".

שורה תחתונה: הבחירה של המקצוענים והפודי'ס. אלמלא המחיר היה מקבל ציון גבוה יותר.

 

בלנדרים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

בוש, MaxoMixx MSM881X2. ציון: 8.2

מחיר: 890 שקל (ביבוא BSH)

עוצמה: 800 וואט

משקל: 926 גרם

עיצוב: תעשייתי, נקי, מנירוסטה

אביזרים נוספים: אביזר לחיתוך קוביות, מגוון להבים, מקצף, מכל עם מדיד ומכסה, שני מעבדי מזון, גדול וקטן

מספר מהירויות: 12

מבחן הנוחות: 9

מבחן הרעש: 8

מבחן הביצועים: 8.8

למה כן: איכות הביצועים והאופציות. היחיד שמכיל אביזר לחיתוך פירות וירקות טריים ומבושלים בקוביות בשני גדלים. מחליף מעבד מזון, ומצויד אפילו באביזר ייעודי ללישת בצק. מהיר. נוח לניקוי. היבואן הוסיף חוברת קומפקטית בעברית

למה לא: מהיקרים בקטגוריה, תופס מקום אחסון

מדברי הנסיינים: מזרחי: "מעולה, אהבתי את מגוון המהירויות והיכולת להחליף ביניהן בקלות, ואת כל התוצאות. ההתמודדות עם האגוזים והקרח הרשימה. מושלם מבחינתי". סייג: "המהירות והתוצאות טובות מאוד, נוח, אבל מבחינתי הרעיש מדי". אידלמן: "כללית אהבתי את התוצאה, למעט נוחות החלפת המהירויות".

שורה תחתונה: לפודי'ס שיש להם די מקום אחסון.

בלנדרים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

בראון, דגם MQ9087X, מסדרת Multi Quick 9. ציון: 8.2

מחיר: 799 שקל (ביבוא ברימאג)

עוצמה: 1,000 וואט

משקל: 992 גרם

אביזרים נוספים: מכל (600 מ"ל), קוצץ מיני (350 מ"ל), מעבד מזון (5.1 ליטר) הכולל אביזרים לקיצוץ, פריסה, גירוד, חיתוך צ'יפס, ערבוב והקצפה, אביזר לפירה, מקצף

עיצוב: מוצלח, שילוב מתכת, פלסטיק איכותי ועיטורים

מספר מהירויות: 6

מבחן הנוחות: 8

מבחן הרעש: 8

מבחן הביצועים: 8.5

למה כן: מהיר. תוספות האביזרים עשויות לייתר מיקסר ומעבד מזון. השקעה בעיצוב, בתכנון ובפונקציות. סוס עבודה. מסביב לתחתיות המכלים יש סיליקון שחור שמצמיד אותם ומונע רעידות. נוח להרכבה ולפירוק. היחיד שמציין כי ניתן לשטיפה במדיח. לא יקר יחסית לתמורה

למה לא: בכל זאת מחייב השקעה. חלק מהשכלולים מעוררים מחלוקת: את שסתום הביטחון למניעת הפעלה מקרית יש לשחרר לפני כל הפעלה, אפילו בעת עצירה – עלול לעצבן. יש אופציה של פעולה כבוכנה עולה ויורדת, תוך שחרור והרחקת הלהב, מה שמגביר את קצב העבודה, אבל לא כולם אהבו אותה

מדברי הנסיינים: סייג: "התרשמתי ממהירות טחינת המרק. פצצה". אידלמן: "טיפל מקצועית בקרח ובעשבי תיבול עד למרקם קרמי משובח. מעט מתחמם, אבל כלי עבודה מצוין". מזרחי: "הבוכנה היא פתרון מצוין לחלץ חתיכת ירק שנתקעת בסכין. אביזרים מרשימים". מרום: "לא ידידותי, ההוראות מזעזעות, לא הצלחתי להבין איך משנים מהירויות, נצרת הביטחון תקעה אותי כל פעם מחדש, אפילו פעולת הבוכנה המצוינת לא מוסברת כראוי".

שורה תחתונה: סוס עבודה מרשים, למשקיענים בבישול ולמקצוענים עם מטבח קטן שינצלו את כל הפונקציות.

בלנדרים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

 

מורפי ריצ'רדס, דגם Total Control 402052. ציון: 7.8

מחיר: 299 שקל (ביבוא שריג אלקטריק)

עוצמה: 650 וואט

משקל: 864 גרם

עיצוב: פלסטיק, שחור-לבן

אביזרים: מקצף, מעבד מזון מיני, מכל (500 גרם) עם מכסה, אביזר ייעודי לפירה

מספר מהירויות: 8

מבחן הנוחות: 8

מבחן הרעש: 8.5

מבחן הביצועים: 7.6

למה כן: השקט מכולם ובין הקלים ביותר. מחיר נגיש. מגוון מרשים של אביזרים במחיר הזה. יש חשיבה גם על האחסון במקרר

למה לא: מתקשה בעבודה ממושכת, היצרן מזהיר שלא להפעיל יותר מ-90 שניות, כאשר הוא ממילא איטי יחסית

מדברי הנסיינים: מזרחי: "קצת קטן, הכוס צרה ופחות נוחה, הפתיע אותי כי בסופו של יום עשה עבודה טובה מאוד". סייג: "השקט מכולם. איטי, אבל פתאום מתעורר ועושה את העבודה". מרום: "המהירויות נוחות לשינוי, התוצאה טובה, אהבתי את השקט, אם כי כפתור ההפעלה לא נוח".

שורה תחתונה: מתאים לרווקים ולמשפחות קטנות שלא ישתמשו בו הרבה.

בלנדרים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

קנווד, דגם HDX750RD מסדרת PICSSO KMIX. ציון: 7.5

מחיר: 599 שקל (ביבוא ברימאג)

עוצמה: 800 וואט

משקל: 1.018 ק"ג

עיצוב: שילוב נירוסטה ופלדה

אביזרים נוספים: אין

מספר מהירויות: יש חוגה עם מהירויות מקסימום ומינימום ואפשרות מעבר רציף ביניהם

מבחן הנוחות: 8

מבחן הרעש: 7.5

מבחן הביצועים: 7.6

למה כן: העיצוב, והצטיין בהכנת רטבים

למה לא: הביצועים מאכזבים בחלקם, יחסית למותג. לא מתאים לקרח. כבד. נטול אביזרים

מדברי הנסיינים: מרום: "כבד ולא ארגונומי מספיק". אידלמן: "אהבתי את צורת שינוי המהירות, מתוכנן נכון באופן שאינו מתיז, מתאים לחובבנים ולמקצוענים". מזרחי: "חזק אבל לא נוח, מעט מחליק ומתחמם". סייג: "מקצועי, אבל הפריע לי שלא סיפקו אפילו מכל עבודה".

שורה תחתונה: נופל בביצועיו מהמיקסרים מאותו מותג, ובמחיר הזה ציפינו לאבזור נוסף.

   (יח
(יח"צ)

  

אלקטרולוקס, דגם ESTM7500. ציון:7.5

מחיר: 369 שקל (ביבוא מיניליין)

עוצמה: 700 וואט

משקל: 940 גרם

עיצוב: נירוסטה מוברשת במראה נקי ועדכני

אביזרים נוספים: מיכל עם מכסה (500 מ"ל), מקצף, מיני מעבד מזון

מספר מהירויות: 3

מבחן הנוחות: 7.5

מבחן הרעש: 7

מבחן הביצועים: 7.5

למה כן: עושה את העבודה. מצויד בעוצמות שונות כולל טורבו יעיל. יכול להיות יותר מסתם בלנדר מוט. קל לניקוי. מחיר טוב אם לוקחים בחשבון את תוספת האביזרים. קל מאוד לפירוק ולהרכבה

למה לא: מרעיש יחסית. המנוע מעט מתחמם. עושה את העבודה אבל לא ברמה המובטחת. לדוגמה, מבטיח טחינת מרק ב-30 שניות, אך דרש בפועל זמן רב יותר. את עשבי התיבול לא הצליח להטמיע בשייק הסמודי במרקם מושלם

מדברי הנסיינים: סייג: "עשה את העבודה ברוטב העגבניות אבל הרעיש והמנוע התחמם". מרום: "אהבתי את איכות הטחינה, את קלות ההרכבה, הפירוק והניקוי, הרעש לא הפריע לי במיוחד". מזרחי: "מרעיש מדי, בסך הכל עשה את העבודה, אם כי טחינת עשבי התיבול איננה מושלמת". אידלמן: "נוח, אבל כדי להשיג ביצועים טובים יש להשתמש בתכונת הטורבו הרבה מדי לטעמי, ואז המכשיר נוטה לרעוד ולא נעים לאחיזה". מזרחי: "עשה את העבודה אבל לא נוח במיוחד".

שורה תחתונה: עתיר הבטחות ובסוף נותן תמורה סבירה בלבד.

בלנדרים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

סאוטר, דגם HB7098. ציון: 7.3

מחיר: 275 שקל (ביבוא אלקטרה מוצרי צריכה)

עוצמה: 800 וואט

משקל: 898 גרם

עיצוב: מעניין, שילוב של נירוסטה ופלסטיק

אביזרים נוספים: מכל ללא מכסה (800 מ"ל)

מספר מהירויות: 9

מבחן הנוחות: 7

מבחן הרעש: 8

מבחן הביצועים: 6.8

למה כן: יפה, פונקציונלי, לא מתיימר, מצויד במכל גדול במיוחד לעבודה, מגוון מהירויות שנוח לשנות, שקט יחסית

למה לא: נוטה לרעוד, הביצועים לא תמיד מרשימים, רוטב הוויניגרט לא יצא מוצלח

מדברי הנסיינים: סייג: "נתן תחושה של חוסר יציבות. אם מצמידים אותו לתחתית הסיר - לא עושה את העבודה, וכשמרימים הוא רוקד". מזרחי: "היה לי נוח לאחיזה, אבל לוקח זמן עד שנכנס לפעולה ברמה טובה". מרום: "הרגיש כבד מאוד ולא נוח וגם לא יציב, גם המכל. הביצועים סבירים בלבד". אידלמן: "מעט איטי ורוטט".

שורה תחתונה: למחפשי מוצר פונקציונלי ומעוצב בהוצאה סבירה, שלא ישתמשו בו יותר מדי. 

בלנדרים (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

 

גאלה הום, מותג פרטי של שופרסל, דגם GHB18. ציון: 7

 

מחיר: 99 שקל בשופרסל

עוצמה: 700 וואט

משקל: 816 גרם

עיצוב: סטנדרטי, תעשייתי בשילוב נירוסטה ופלסטיק

אביזרים נוספים: מקצף, מכל מדידה (850 מ"ל)

מספר מהירויות: 2

מבחן הנוחות: 6

מבחן הרעש: 7

מבחן הביצועים: 6

למה כן: זול, מכל גדול ונוח עם פיית מזיגה, הכי קל מהמוצרים שבדקנו

למה לא: לא נעים לעבודה, רוטט, מתחמם, הביצועים בינוניים ומטה

מדברי הנסיינים: סייג: "עשה את העבודה אבל לא נעים לאחיזה". מרום: "ממשק לא ברור, כפתור הפעלה לא נוח, מתחמם מאוד, קשה מאוד לפירוק, הטחינה סבירה". אידלמן: "לא נוח לאחיזה, הטחינה לא מרשימה, במיוחד כשיש מעט נוזלים, מתחמם, חסרו לי אופציות נוספות של מהירות".

שורה תחתונה: ההבטחה לבלנדר עוצמתי היא הגזמה גדולה. זול ומרגיש זול. לא נותן מענה לבלנדרים הממותגים.

   (יח
(יח"צ)
 

 

המילטון, דגם HEM217. ציון: 6.6

מחיר: 98 שקל במחסני חשמל

עוצמה: 180 וואט

משקל: 654 גרם

עיצוב: מוט פלסטיק לבן פשוט עם לחצן

אביזרים נוספים: מכל (500 מ"ל), ספל מידה (500 מ"ל), מטרפה

מספר מהירויות: 1

מבחן הנוחות: 7

מבחן הרעש: 6

מבחן הביצועים: 6.5

למה כן: זול, עושה את העבודה אם כי לפעמים בקושי, כמו בסמודי, מתנקה בקלות

למה לא: הכי בסיסי, לא נוח להפעלה, מהירות פעולה אחת ולא חזקה, מתחמם מאוד ומהר, מתקשה באופן בולט להשלים משימות בהשוואה לאחרים

מדברי הנסיינים: מזרחי: "התיז את הכמויות הגדולות ביותר בזמן טחינת המרק, נדרש לפרקי הזמן הארוכים ביותר להשלמת משימות, מרעיש מאוד, והפלסטיק רחוק מלהרשים". אידלמן: "מבחינתי זה צעצוע. התחמם מאוד, מה שמעיד על מנוע מאיכות ירודה". סייג: "מתחמם באופן שמפריע לעבוד ורועש, התאמץ מאוד ובסוף עשה את העבודה, במיוחד ברטבים". מרום: "מתחמם, רוטט, נדרש לזמן רב, נאבק באגוזים ובקרח, אבל בסוף הצליח להגיע לתוצאה חלקה".

שורה תחתונה: למחפשי מחיר טוב עם משימות בסיסיות ולא רבות במיוחד.

   (יח
(יח"צ)

 





 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: דנה קופל
השפים בפעולה
צילום: דנה קופל
מומלצים