קריסת מתאים לי: "המטרה היא לאתר במהירות קונה לרשת"
לאחר שנכנסה להקפאת הליכים, אומר המפרק הזמני של הרשת כי "המטרה שלנו היא לאתר במהירות האפשרית קונה לרשת מתוך תקווה שהרשת בעלת הייחודיות תמשיך להתקיים"
ביהמ"ש מינה מפרק זמני לרשת האופנה מתאים לי
הצרות נמשכות: תביעת פינוי לרשת "מתאים לי" מקניון סביונים
המשבר באופנה מתרחב: עזריאלי מאיימת בפינוי "מתאים לי" עקב פיגור בשכ"ד
עו"ד חיות גרינברג, המייצגת את העובדים שהגישו את בקשת הפירוק, אמרה: "למרבה הצער, זוהי קריסה נוספת שנגרמת כתוצאה ממצבו הקשה של שוק האופנה בישראל. עובדי החברה מאוד רתומים להצלת הרשת. למרות שלא קיבלו שכר הם מגיעים לחנויות ומקווים שיימצא קונה שיזהה את יכולתם וישקיע בפעילות ובמותג".
עובדים לא קיבלו שכר
בית המשפט המחוזי מרכז, מינה בשבוע שעבר את עו"ד גיל הירשמן כמפרק זמני לרשת. זאת לאחר שעובדים ברשת, שחלקם לא קיבלו שכר עבור חודש פברואר, הגישו בקשה למנות לחברה מפרק זמני. הבקשה הוגשה על ידי 30 עובדים מתוך כ-120 מעובדי הרשת המפעילה כ-25 סניפים ברחבי הארץ.
בבקשת הפירוק שהוגשה לשופטת עירית וינברג נוטוביץ נטען כי "המנכ"ל אישר כי בשל עיקולים שהוטלו בחשבונות החברה אין באפשרותה לשלם את שכר עובדיה לחודש פברואר 2019. כמו כן אישר המנכ"ל כי קניונים שונים כבר מאיימים על החברה בניתוק החנויות מרשת החשמל, כל עוד לא יוסדר החוב בעניינם, כאשר קניון אחד לפחות (קניון ערים בכפר סבא) כבר פעל לפני מספר ימים באופן חד צדדי, סגר את חנות החברה, ואינו מאפשר להוציא את הסחורה המצויה בה".
קשייה של הרשת נחשפו לראשונה לפני חודש ב"ממון". הרשת חדלה לשלם שכר דירה לקניונים עקב קשייה הפיננסיים וקבוצת עזריאלי דרשה את פינויה, ובנוסף קבוצת הנדל"ן JTLV פנתה לבית המשפט בדרישה לפינוי הרשת מקניון סביונים שבבעלותה. חברת דן אנד ברדסטריט הוציאה ללקוחותיה התרעה מהותית על חברת גלובל ריטייל, בעלת ml, בגלל פיגורי תשלומים החל מיולי 2018, וחשבון הבנק שלה סווג כמוגבל.
מתאים לי, מחלוצות האופנה למידות גדולות, הוקמה על ידי אבי מלכה בשנות ה-90 ומנתה בשיאה כ-60 סניפים. ב-2013 היא נקלעה לקשיים, הוגשה נגדה בקשת פירוק בגלל חובות של כ-100 מיליון שקל והיא נמכרה לחברה סינית (גלובל ריטייל) בשותפות עם משקיע חרדי. אבי מלכה המשיך עד לפני מספר חודשים להיות פעיל בחברה ודירקטור. לדבריו, כיום אין לו קשר לחברה.
"הרשת לא התחדשה"
בכיר בענף הקניונים אמר כי בעוד הנפילה הראשונה הייתה בגלל שאיפות גדולות של בעליה אבי מלכה, שרכש מכונס נכסים את הרשתות ג'אמפ ואופיס דיפו, שהסבו לו הפסדים כבדים ופגעו במצבה הפיננסי של מתאים לי, הרי שהפעם סבלה הרשת מכל תחלואי שוק האופנה: גידול ברכישות בחו"ל, ירידה במכירות, ובעיקר מהעובדה שלרשת ששלטה בעבר בשוק המידות הגדולות לא היה גב פיננסי מבעליה החדשים להשקיע בקולקציות חדשות ובשיווק אגרסיבי כנדרש בשוק תחרותי.
לדבריו, "יש קהל שבוי לשוק המידות הגדולות וההיצע קטן יותר משוק האופנה הרגיל, אבל לרשת לא היו משאבים להשקיע בקולקציות חדשות ולחדש. כשהמגוון המוצע הוא מוצרי מדף מסין, ללא בשורה אופנתית, אפילו הקהל השבוי ימצא מקור אחר.
"בעבר רשתות שהתמחו בנישה הזאת גבו פרמיה על כך, אבל כיום, נוכח התחרות הגדולה, עליהן להוריד מחירים ולשחוק את הרווחיות. במקביל, הבנקים מסווגים את ענף האופנה כבעל סיכון גבוה, במיוחד לגבי רשתות כמו מתאים לי שכבר חוו הקפאת הליכים, ומצמצמים להן את האשראי".