שתף קטע נבחר
 

מתחם היוקרה המבודד בת"א לא רוצה שכנים

דיירי מגדלי נאמן שנמצא בצפון ת"א בקרבת החוף, תובעים 71 מיליון שקל מהעירייה לאחר שאישרה תוכנית להקמת שכונה סמוכה, כולל הארכת אבן גבירול מול חלונם

דיירי מתחם דירות היוקרה מגדלי נאמן, שבקרבת חוף הים בצפון תל אביב, הגישו לאחרונה תביעות פיצויים בהיקף של 71 מיליון שקל נגד הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה של עיריית תל אביב. עילת התביעה: ירידת ערך בעקבות האישור שניתן ב-2015 לתוכנית תא/3700, שלפיה תוקם שכונה חדשה בקרבת המתחם, שתשים סוף לאופי המבודד שממנו נהנה עד היום. השכונה החדשה תשתרע בין השטח שמשמש כיום את שדה דב עד לגבול הצפון מערבי של תל אביב סמוך לכביש 5.

 

>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

מת הקבלן דודו אוחיון - מחלוצי מחיר למשתכן

מחירי הדיור בחודשים דצמבר וינואר נותרו ללא שינוי

ינואר חלש בדיור: צניחה של כ-30% במכירת דירות חדשות - לעומת דצמבר 2018

הוועדה המקומית, שאישרה את התוכנית, דחתה את התביעה, וכעת צפויים התובעים לערור לוועדת הערר לפיצויים והיטלי השבחה.

 

עם 51 התובעים נמנים גם דמויות מפורסמות בציבוריות הישראלית: אלישע לוי, מאמן נבחרת ישראל בכדורגל לשעבר (ומכבי פתח תקווה כיום), שתובע פיצויים של 1.2 מילון שקל; המשנה ליועץ המשפטי לממשלה לשעבר ועורך דין הפלילים כיום, עו"ד יהושע רזניק, שתובע 1.2 מיליון שקל. בנו של יזם המתחם עו"ד אייבי נאמן המנוח, עו"ד גלעד נאמן, תובע 1.5 מיליון שקל, ויורשי אייבי נאמן תובעים גם הם פיצויים של 1.5 מיליון שקל לדירתו של נאמן.

 

מגדלי נאמן (צילום: v360 ) (צילום: v360 )
מגדלי נאמן(צילום: v360 )

הקומפלקס כולל 337 דירות ב-12 בניינים, שהאחרון בהם אוכלס ב-2012. המתחם, הממוקם בסמוך לצומת גלילות, מוכר בזכות חיפוי האריחים הצבעוני שלו שעיצב יעקב אגם. במתחם התגוררו במרוצת השנים אנשי עסקים ופוליטיקאים מוכרים, ובהם הנשיא לשעבר שמעון פרס. 

 

לטענת התובעים, תוכנית 3700 - להקמת רובע חדש בצפון מערב העיר, בין שדה דב לגבול הרצליה - פגעה בערך דירותיהם משום שהיא מבטלת שטח ציבורי

פתוח ממזרח לקומפלקס, שבו תכננה העירייה להקים אגם, ובמקומו ייסלל שם כביש המשך של רחוב אבן גבירול.

 
   ()

צפויים רעשים מהרכבת הקלה

בתוכנית המקורית המשכו של אבן גבירול היה אמור לעבור ממערב לבניין. בעקבות השינוי הזה הדירות הפונות מזרחה יסבלו לטענתם מרעשים המגיעים מכביש ראשי, שמתוכננת לעבור בו גם הרכבת הקלה, וזאת במקום שטח פתוח ואגם שהובטח להם כאשר רכשו את הדירות. בנוסף נטען כי התוכנית ביטלה רצועת קרקע סמוכה שיועדה להקמת קריית נוער, חינוך וספורט ושינתה את ייעודה למגורים. עוד נטען כי הדיירים יסבלו מפגיעה בפרטיות שמאפיינת כיום את המתחם. וכן תיגרם ירידת ערך בשל שינויים בנגישות אליו והקמת מרכז מסחרי סמוך.

 

חוות הדעת של רם סיוצקי, שמאי הוועדה המקומית, סותרת את טענות התובעים, ועל בסיסה דחתה הוועדה המקומית את התביעה. על פי סיוצקי, לדיירים היה ידוע כבר ב-2005, בעת רכישת הדירות, כי המשכו של אבן גבירול יעבור ממזרח לבניין. הוא הסתמך בין היתר על מכתב שחברת אזורים, שבנתה חלק מהמתחם, שלחה לעירייה, ובו ציינה כי ידוע לה כי תוכנית 3700 (שבאותה עתה היתה בהכנה) כוללת את התוואי החדש של אבן גבירול. בנוסף טען סיוצקי כי תוכנית 3700 רק תשביח את ערך הדירות משום שהיא תחבר את המתחם לתל אביב.

 

עו"ד יצחק קירה, המייצג חלק מהדיירים: "אנו לא מופתעים מהחלטת הוועדה המקומית. היא הבוחנת את התביעות מחד והיא אשר עליה הנטל לשלם את הפיצוי שנפסק מאידך. בדרך כלל תביעות מסוג זה מוכרעות רק בערכאות הבאות". עו"ד גל מנשה ממשרד מנשה דורסט ושות', המייצג את רוב הדיירים: "מדובר בתביעה משמעותית ומובהקת של ירידת ערך".

 

מהעירייה נמסר: "תביעות לירידת ערך של דיירי מגדלי נאמן נדחו לאחר שנבחנו על ידי גורמים מקצועיים מטעם הוועדה המקומית, ולא הוכחה ירידת הערך הנטענת. המתחם מצוי בלב אחת מיתרות הקרקע האחרונות בעיר, ואין עוררין על כי פיתוח אורבני הוא דבר צפוי, ואין לאדם זכות קנויה שהפיתוח והבינוי ייעצרו על מפתן דלתו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: יחסי ציבור
מגדלי נאמן
הדמיה: יחסי ציבור
מומלצים