שתף קטע נבחר

חופים יקרים: כמה יעלה לכם בילוי בחוף הים?

ארזתם מגבת אבל שכחתם מים? בחוף מכמורת תשלמו על בקבוק קטן 5 שקלים - בהרצליה תיפרדו מ-13 שקל; נשנושים יעלו עוד עשרות שקלים. ומה עם חניה? "ממון" מתכונן לעונת הרחצה ובודק כמה נבזבז על בילוי קצר בים

 

כמה יעלה לכם בילוי בחוף הים? צפו בדיון באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

כמה יעלה לכם בילוי בחוף הים? צפו בדיון באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חופים הם לפעמים געגועים לימים שבהם הבאנו לים שמשייה וכיסאות נוח מהבית, ולעסנו פירות וכריכים עם גרגירי חול שנתנו להם מרקם של ילדות. היום, חופים הם לפעמים מקומות בילוי מתוחכמים, עם לאונג'ים שמוכרים מצ'יפס ועד סלמון. עונת הרחצה כבר החלה - אז בדקנו מה קורה בימים אלה בחופים ואיך אפשר להימנע מהפקעת מחירים.

  

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו  

 

אותה רשת, סניף אחר: פער של 50 שקל באנטרקוט

שוב יוזמה להחליף את מדבקות המחירים ברשתות בצג אלקטרוני: שר הכלכלה מתנגד

ממזון ועד דיור - כך זינקו המחירים בישראל תוך עשור

 

למרות שיש פיקוח מחירים חלקי בכמה ערים, עדיין תשלמו עשרות שקלים על שלגון ובקבוק מים קטן, שילוב שמחירו יכול להגיע ל-25 שקל. יש גם פערים גדולים מאוד בין החופים, עד 60% במחירי מגנום ועד 160% במחירי מים מינרליים.

   (צילום: איריס ליפשיץ קילגר)
חוף השרון בהרצליה(צילום: איריס ליפשיץ קילגר)
 

שמנו לב שהתחרות לא תמיד מורידה מחירים: בראשון לציון, למרות שפע מסעדות החוף שחלקן צמודות אחת לשנייה, המחירים די דומים. למשל, בקבוק 500 מ"ל קולה נמכר ב-14 שקל בכל המסעדות שבדקנו, ומגנום ב-15 שקל. בטיילת יש סניף ארומה, שבו אפשר לקנות קפה הפוך ב-8 שקלים, מה ששובר את מחירי החוף.

   (צילום: מירב קריסטל)
חוף הים בראשון לציון(צילום: מירב קריסטל)
 

בחוף הצוק הצפוני בתל אביב תמצאו רבע אבטיח ב-25 שקל, כלומר אבטיח שלם ב-100 שקל. בסופר אפשר לקנות אבטיח החל מ-2.9 שקלים לק"ג.

 

אם אתם ממש רעבים, קחו ארוחה משותפת שמוצעת בחלק מהמקומות. למשל, בחוף הארגמן בעכו מציעים ארוחה עסקית - שתי פלטות שניצלונים, סלט ובקבוק שתייה גדול - ב-135 שקל. במכמורת מוכרים ארוחת נקניקיות וצ'יפס ב-66 שקל, או ארוחת שניצלונים עם צ'יפס ב-64. בראשון לציון מצאנו פלטת שניצלונים ב-78 שקל.

 

בחלק מהמקומות יש מחירי מסעדה ומחירי "לקחת", כשבדרך כלל יש פער של שקל עד שלושה במנות מזון ושל כשקל בשתייה. בחלק מהמקומות אמרו לנו שאם אנחנו רוצים לקחת צ'יפס לחוף, זו חייבת להיות המנה הגדולה. וכמה עולה מנת צ'יפס? 20 שקל באילת ו-39 שקל בחוף פולג - כמעט פי שניים.

   ()

החניה בחינם, הצל לא

חוץ ממזון יש גם מחירי כניסה, חניה, גישה לתחבורה ציבורית, עלות צל, מתקני ישיבה ושכיבה ואפשרות להביא מתקנים מהבית. הנה מה שמצאו כתבינו במשימת החופים שלהם.

 

חופי תל אביב: בדקנו את חוף הצוק הצפוני ואת חוף גורדון. לחוף הצוק יש גישה בתחבורה ציבורית (קווי אוטובוס כמו 501, 826 ו-90 מגיעים לצומת גלילות, ומשם מדובר בהליכה של כ-15 דקות, אבל ממרכז תל אביב הנסיעה דורשת החלפת אוטובוסים) וכן חניה חינם ליד החוף. יש בכניסה גם מתקן של תל אופן והנגשה לכיסאות גלגלים.

 

תושבי תל אביב עם כרטיס "דיגיתל" ישלמו במכונה שני שקלים לכיסא או שמשייה וארבעה שקלים למיטת שיזוף. תושבי חוץ ישלמו 6 ו-12 שקל. יש גם שמירת חפצים בלוקרים בחמישה שקלים. אפשר להביא כיסאות מהבית.

 

לחוף גורדון יש אפשרויות הגעה רבות דרך קווי האוטובוס בעיר. החניה בתשלום: 40-20 שקל ליום, ויש גם חניה בכחול לבן בתשלום ברחובות סמוכים. מחירי מתקני החוף מפוקחים ועל כן זהים לחוף הצפוני, אך פה יש פיקוח מחירים רק על מספר מצומצם של פריטי מזון. יש מקום להציב שמשיות וכיסאות מהבית.

   (צילום: איתי בלומנטל)
חוף גורדון בתל אביב. 35 שקל לאבטיח(צילום: איתי בלומנטל)
 

חופי ראשון לציון: בדקנו את החוף הדרומי, חופית ונווה חוף. לטיילת נושק חניון גדול ויש גם חניון קטן קרוב. עלות חניה כחניה בכחול לבן לתושבי חוץ, וחינם לתושבי העיר. יש תאי שירותים כל כמה מטרים לאורך הטיילת - במצב טוב מאוד. תחנת האוטובוס במרחק של 10-15 דקות הליכה. יש מספר קווים באזור כמו 84, 10, 21א' 51, 70א' ו-83.

 

במסעדות הרבות שממוקמות בקו החוף, אמרו לנו שמחירי המתקנים לתושבי חוץ עבור כיסאות ושמשיות הם 10 שקלים, מיטות שיזוף 20 שקל. בעירייה מסרו לנו שהמחירים לתושבי העיר הם שישה שקלים לכיסא, שישה שקלים לשמשייה ו-15 שקל למיטה ושמשייה.

   (צילום: מירב קריסטל)
4X4 בראשון לציון(צילום: מירב קריסטל)
  

חוף אלמוג, אילת: עלות חניה חמישה שקלים לשעה, 25 שקל לכל היום (כחול לבן). כמו כן, ניתן להגיע בקו 15. העירייה מפקחת על מחירי מספר פריטי מזון וכן על מתקני החוף: כיסא יעלה שישה שקלים ומיטת שיזוף 12 שקל, כשיש הנחה של 10% לתושבי העיר. שמשיות - יש מקובעות בחוף. אי אפשר להביא מהבית כיסא או מיטת שיזוף כי אין מקום.

   (צילום: מאיר אוחיון)
חוף אלמוג באילת. 4 שקלים לקרחון(צילום: מאיר אוחיון)
 

חוף צינברי בכנרת: החוף מופעל על ידי איגוד ערים כנרת שאמון על 13 חופים. הכניסה בחינם בכל החופים האלה, אך יש עלות לחניה: 15 דקות ראשונות ללא תשלום, עד שלוש שעות 5.9 שקלים לשעה, משעה רביעית 2.1 שקלים לשעה. חניה ליום שלם עולה 62 שקל, ומהיום השני 48 שקל ליום - ניתן לחנות ללא הגבלת זמן. תחנות האוטובוס ממוקמות בכניסה לחוף ואוטובוסים נוהרים אליו מטבריה, קצרין, עפולה ובית שאן - אם כי התדירות שלהם לא תכופה. יש שאטלים בחינם שיוצאים מגליל סנטר בטבריה לכל חופי הכנרת, וניתן כך להשאיר את הרכב בחניון בטבריה. יש מקלחות ושירותים חינם כולל מים חמים.

 

בכל 13 החופים יש שמשיות ציבוריות ללא עלות וניתן להביא מהבית כיסאות נוח, שמשיות ומיטות שיזוף.

 

חוף ארגמן עכו: יש כיסאות, סככות, שמשיות וסככות הצללה בחינם, וניתן להביא מתקנים מהבית. החניה בחינם לתושבי העיר ובתשלום לתושבי חוץ.

 

חוף דדו חיפה: ציון לשבח: גם אלפי מקומות חניה בחינם וגם תחבורה ציבורית קרובה. החוף ממוקם 250-300 מטר מתחנת הרכבת חוף הכרמל וממרכזית חוף הכרמל, משם ניתן לעלות על אוטובוסים רגילים ומטרוניות. כיסאות ומיטות שיזוף: חינם. שמשיות: יש בחוף.

   (צילום: אלעד גרשגורן)
31 שקל לחומוס(צילום: אלעד גרשגורן)
 

חוף בית ינאי: החניה בחינם, ויש גם קווים שעוצרים במחלף ינאי כמו 826 מת"א, 852 או 702. אין כיסאות נוח אבל יש שמשיות בחינם. אפשר להביא מהבית. השירותים שופצו לקראת פתיחת העונה ויש גם מכשיר אוטומטי לקרם הגנה: 10 שקלים לשפופרת.

חוף ינאי (צילום: לימור פרידמן)
חוף ינאי. 15 שקל לשליש בירה(צילום: לימור פרידמן)
 

חוף מכמורת: חוף בתשלום: 20 שקל בימי חול וו-30 שקל בשישי שבת ובחג. תעריף ערב מ-19:00 עד 06:00 בבוקר: 10 שקלים. יש תחבורה ציבורית, למשל 826 עד מחלף ינאי או 825 עד צומת אולגה.

 

כיסאות נוח או שמשיות יעלו חמישה שקלים לתושב עמק חפר ו-10 לתושב חוץ. מיטות שיזוף 10 שקלים לתושב, 15 לאורח. השירותים משופצים ומרווחים, אבל לא היו נקיים בשעת הביקור שלנו (יום שני בצהריים), פחים מלאים באשפה, נייר על הרצפה.

חוף בננה ביץ מכמורת (צילום: איריס ליפשיץ קליגר)
חוף בננה ביץ מכמורת. מגנום ב-15 שקל(צילום: איריס ליפשיץ קליגר)
 

חוף השרון בהרצליה: בחוף יש חניה חינם לתושבי העיר ולתושבי חוץ היא בתשלום (כחול לבן). יש חניה בתשלום ליד מלון השרון (שעה ראשונה 22 שקל, עד 60 שקל ליום חניה). יש תחבורה ציבורית לחוף כמו קו 29.

 

כיסאות נוח ושמשיות: 10 שקלים. מיטות שיזוף: 15 שקל. שירותים ומלתחות: בקושי מצאנו שני תאי שירותים בסמוך למסעדה. עם זאת, זה החוף היחיד שבו מצאנו מתקן אוטומטי לרכישת מגבת תמורת 10 שקלים.

 

חוף פולג Bamboo Village: עלות חניה לתושבי נתניה: 5 שקלים במקום 20. (חינם למחזיקי כרטיס חבר ותיק ולרכב נכים עם מעלית). קרוואן: 100 שקל. קווי אוטובוס שמגיעים לוינגייט כמו 826 (התחנה די רחוקה מהחוף: 25 דקות הליכה) ויש גם את קו 15 לרמת פולג. השירותים מטופחים, אחרי שיפוץ. כיסא נוח או שמשייה: חמישה שקלים לתושב, 10 לתושב חוץ. מיטת שיזוף: 15 שקל לתושב, 20 לתושב חוץ. יש גם לוקרים בחמישה שקלים. נתקעתם? יש בכניסה לחוף כספומט.

 

השתתפו בהכנת הכתבה: איריס ליפשיץ-קליגר, איתי בלומנטל, מאיר אוחיון, ישראל מושקוביץ, גואל בנו וליאור אל חי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: אלעד גרשגורן
חוף דדו בחיפה
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים