שתף קטע נבחר

רכב שכור נגנב בשטח C, השוכרת תשלם בעצמה

עובד בחברת אדריכלים לקח את המכונית לשטחי הרשות חרף האיסור בהסכם ההשכרה. ביהמ"ש שהחברה תפצה את המשכירה בכ-82 אלף שקל

בית משפט השלום ברמלה קבע לאחרונה שחברת "עצמון אדריכלים" תפצה את חברת "פסיפיק רכב ותחבורה", משום שרכב ששכרה ממנה נגנב בשטח C, חרף הסכם האוסר לנסוע לשם. השופט זכריה ימיני קבע שהפיצוי יעמוד על כ-82 אלף שקל, כשווי כלי הרכב במחירון.

 

הפרשה התרחשה ב-2015. בין תנאי ההסכם צוין שהשוכרת מצהירה שתשתמש בכלי הרכב בשטחי מדינת ישראל בלבד, ולא יוציא אותו אל "שטחים בשליטה, חלקית או מלאה, של הרשות הפלסטינאית". עוד סוכם כי "השוכר יהא אחראי כלפי המשכירה בגין כל תשלום, נזק, או הוצאה שהמשכירה תידרש לשלם בגין שימוש השוכר... אשר אינם מכוסים על ידי פוליסות הביטוח אשר הוצאו בקשר לכלי הרכב, אם וככל שהוצאו".

 

אולם עובד "עצמון אדריכלים" חצה בשלב מסוים את הקו הירוק במחסום נעלין והחנה את המכונית בשטח C של הרשות הפלסטינית, והיא נגנבה. בתביעה שהגישה באמצעות עורך הדין אסף ורשה דרשה "פסיפיק" לקבל מ"עצמון" פיצוי של 82,320 שקל, כשווי הרכב ביום האירוע. לטענתה לא רק שלא היה כיסוי ביטוחי בשטחי C, אלא שהנהג הפקיר את כלי הרכב למשך שתי דקות שבהן יצא ממנו והותיר אותו מונע, בניגוד להסכם השכירות.

 

מנגד הכחישה "עצמון" באמצעות עו"ד אשר ברק שהנהג הותיר את המכונית מונעת. לדבריו, הגניבה אירעה בזמן שביקש לסייע לנוסעים ששהו עמו להעביר מזוודות לכלי רכב אחר, וכי מדובר על רכב עם מנגנון הנעה בעייתי וקל לגניבה.

 

הנהג סיפר שהאירוע התרחש כשהסיע אישה ושני ילדיה מבית החולים שיבא אל המחסום שליד נעלין, במסגרת התנדבותו בעמותה המסייעת בהסעת חולים פלסטינים המקבלים טיפולים בישראל, וכי כל התהליך של גניבת הרכב לקח 30 שניות. החברה הוסיפה ש"פסיפיק" הייתה צריכה לתבוע את חברת הביטוח שביטחה את הרכב בביטוח מקיף, אשר סביר להניח היה מכסה את הגניבה.

 

השופט זכריה ימיני קיבל את גרסת הנהג שלפיה לא השאיר את הרכב מונע אלא הוציא את המפתח וטרק את הדלת, ושהמכונית נגנבה בטווח של 30 שניות שבהן מסר את התיקים לאותה משפחה שהסיע.

 

אולם מה שהכריע את הכף לטובת התביעה הייתה הקביעה שלפיה "עצמון" הפרה את ההסכם הפרה יסודית, בכך שהוציאה את המכונית מחוץ לשטחי מדינת ישראל, בניגוד לתנאי ההסכם.

 

"הנהג העיד כי לאחר האירוע קיבל אישור לנהוג בשטחים אלו עם רכב התובעת ושיש ברשותו מכתב מעורך הדין של התובעת המאשר לו זאת", נכתב בפסק הדין. "הנהג העיד כי האישור ניתן בדיעבד, לאחר אירוע הגניבה ולכן בעת האירוע הפרה הנתבעת הסכם השכירות".

 

השופט הפנה לכך שהנהג העיד כי לפני האירוע לא היה לו אישור, והוא לא יידע אף אחד שנוסע לשטחי C. לפיכך נקבע כי "עצמון" תפצה את "פסיפיק" בגין הנזק שנגרם לה, בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך 10,000 שקל. גובה הפיצוי נקבע בהתאם למחירון יצחק לוי.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובעת: עו"ד אסף ורשה
  • ב"כ הנתבעת: עו"ד אשר ברק
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים