נתפס ב-107 קמ"ש בתוך העיר - ויצא בזול
רוכב אופנוע בעל עבר תעבורתי תועד במהירות מופרזת בת"א. אבל התנהלות השוטרים הובילה להסדר שהטיל עליו 9 ימי שלילה בלבד וקנס
בית המשפט לתעבורה בתל אביב הטיל לאחרונה
פסילת רישיון של תשעה ימים בלבד וקנס של 500 שקל על רוכב אופנוע שנתפס בעיר במהירות 107 קמ"ש. הסיבה לעונש המקל נעוצה בכשלים בהתנהלות השוטרים שתיעדו אותו, והובילו להסדר טיעון שבמסגרתו תוקן כתב האישום מעבירה חמורה של מהירות מופרזת, לעבירה קלה יחסית של נהיגה במהירות בלתי סבירה לתנאי הדרך.
קצין משטרה שנכח במקום פסל מנהלית את רישיון הנהיגה של הרוכב ל-30 יום לאחר שערך לו שימוע, ונמסר לו זימון שלפיו עליו להתייצב למשפט שיתקיים כחודש וחצי לאחר מכן. הנאשם לא המתין ופנה לבית המשפט באמצעות עו"ד עופר חורש בבקשה לביטול הפסילה ולהקדמת הדיון בתיק, בטענה שפסילת הרישיון מקשה על התנהלותו היום-יומית.
כתב האישום המקורי ייחס לרוכב עבירה חמורה של נהיגה במהירות של 107 קמ"ש בדרך עירונית, שבה המהירות המרבית המותרת היא 50 קמ"ש. העבירה בוצעה בפברואר האחרון בשעות הבוקר, ומהירות הנסיעה החריגה נקלטה במד הלייזר (ממל"ז) של שוטר שביצע אכיפה ברחוב לוי אשכול בתל אביב.
זיכוי
מחדל של מח"ש: זוכה קצין שהואשם בתקיפה
עו"ד עמית זיו | פסקדין
סיפור על שוטרים מניפולטיביים, תרגילי חקירה של מח"ש, חשודים שלא נחקרו, וקצין אחד שכנראה הואשם על לא עוול בכפו בגלל פקודיו
בין לבין מוצא בא כוחו כי אכיפת העבירה לא בוצעה כנדרש וחסרים בתיק פרטים מהותיים. למשל, השוטר שהפעיל את מד הלייזר לא ציין בדוחות היכן בדיוק עמד ואם האופנוע נסע לבדו בכביש. נמצא כי מהירות הנסיעה שנכתבה בדו"ח ובטופס השימוע תוקנה בדיעבד לאחר שנכתבה.
בינתיים התקבלה הבקשה להקדמת הדיון, והתובעת המשטרתית, עו"ד יעל אומידי ויכמן, הסכימה לחזור בה מהאישום המקורי. היא הגישה כתב אישום מתוקן בעבירה קלה יותר – נהיגה במהירות בלתי סבירה לתנאי הדרך – שאינה כוללת נקודות.
הצדדים הגיעו להסדר טיעון שלפיו הנאשם יודה בעבירה זו, ישלם קנס בסך 500 שקל, ותוטל עליו פסילה לתשעה ימים בניכוי תשעת ימי הפסילה המנהלית שכבר ריצה. בפועל, משמעות הפסילה בניכוי היא קיצור תקופת הפסילה המנהלית, ללא הטלת פסילה נוספת.
הצדדים הציגו לבית המשפט את ההסכמות וביקשו מהשופטת לכבד את ההסדר על אף עברו התעבורתי של הנאשם, שכולל 13 עבירות קודמות, בהן גם נהיגה בשכרות, שאותן הספיק לצבור בכשבע שנות נהיגה בלבד.
לאחר ששמעה טיעוני הצדדים בעניין הכשלים בראיות להוכחת מהירות האופנוע ולנוכח תיקון כתב האישום, אישרה השופטת בר-דיין את ההסדר והשיתה על הנאשם קנס בסך 500 שקל.
לעניין רכיב הפסילה קבעה: "הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 9 ימים שתחילתם ביום 17/2/19. הפסילה מסתיימת היום. אין צורך בהפקדת רישיון. הרישיון יוחזר לנאשם לאלתר".
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ הנאשם: עו"ד עופר חורש
- ב"כ המאשימה: עו"ד יעל אומידי ויכמן
- ynet הוא שותף באתר פסקדין
מומלצים