שתף קטע נבחר

ייבשו אותם: הקרב על הלק OPI הוכרע לטובת היבוא המקביל

קרב של שנים בין חברת ברייסון שיווק, היבואנית הבלעדית של המותג, לבין חברת Tami’s In Color של תמי בן חורין וגל קניזו, הוכרע בשבוע שעבר בביהמ"ש העליון עם ניצחון ליבוא המקביל

קרב משפטי של שנים בין יבואנים רשמיים למקבילים של הלק הפופולרי OPI הוכרע בשבוע שעבר לטובת היבוא המקביל. מדובר במאבק של חברת ברייסון שיווק, בעלת רשת טיפוח הציפורניים נייל סטודיו ויבואנית הבלעדית של המותג, נגד חברת Tami’s In Color של תמי בן חורין וגל קניזו.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

החבילות מהפריים דיי בדרך לארץ; הלהיט: עוזרות קוליות

למה הקפה ההפוך הרגיל של ארומה הרבה יותר קטן בשדה התעופה

האסטרטגיה החדשה של תנובה: לייצר בסין

 

תחילתה של התביעה ב־2017. ברייסון, שיוצגה על ידי עו”ד יואב אסטרייכר ממשרד עו”ד מיתר ליקוורניק, הגישה נגד היבואניות המקבילות תביעה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בטענה כי הן פועלות ללא אישור משרד הבריאות. ביוני 2018 הוציא בית המשפט המחוזי צו מניעה נגד היבואניות המקבילות שאוסר עליהן לשלוח, לשווק או למכור ללקוחות בישראל לקים, ג’ל ומכונות לטיפוח הציפורניים ללא אישור משרד הבריאות. הצו חל על כל המותגים שמשווקת ברייסון, לרבות OPI ezyflow gelish, ibd.

מוצרי לק של OPI.
מוצרי לק של OPI. "ניצחון לצרכן"
 

בן חורין, שמיוצגת על ידי עו”ד אורון שוורץ ממשרד שוורץ- נרקיס ושות', וקניזו חדלו מהפעילות האסורה, אך בינואר 2019 חזרו לייבא את מוצרי OPI, הפעם באישור משרד הבריאות לטענתן. ברייסון טענה בפני בית המשפט כי מדובר ב"אחיזת עיניים", אך הפעם כבר בית המשפט לא נעתר לבקשת ברייסון, ודחה את בקשתה לקבוע כי היבואניות המקבילות ביזו את ביהמ"ש.

 

ברייסון הגישה ערעור לעליון, שאף הוא נדחה בשבוע שעבר. "הליך של ביזיון ביהמ"ש נתפס כהליך אכיפה קיצוני שפגיעתו עלולה להיות קשה בשל הסנקציה שבצדו, מאסר או קנס", פסקה השופטת מיכל עמית אניסמן, והוסיפה כי ההליך מופעל ב"מקרים חריגים בלבד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים