שתף קטע נבחר
 

מגדלי כיכר אתרים ישארו בגובה של 25 קומות

ועדת המשנה לעררים דחתה את הערר שהגישו היזמים על החלטת הוועדה לשמירת הסביבה החופית, וקבעה כי אין מקום להתערב בהחלטה. בנוסף נקבע כי היקף שימושי התיירות יוסיפו 30% של שטחי מלונאות לכלל המתחם

סאגת גובה המגדלים בכיכר אתרים: ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ובנייה החליטה היום (ד') פה אחד, לדחות את הערר שהגישו יזמי מתחם כיכר אתרים, קרן JTLV, על החלטת הוועדה לשמירה על הסביבה החופית (ולחוף).

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

מכה ליזמים בכיכר אתרים: נדחתה תוכניתם להקמת מגדלים של 40 קומות

מתנגדי הבנייה בכיכר אתרים: "תקדים מסוכן לכל קו החוף של ישראל"

אושרה התוכנית להקמת שני מגדלים בני עד 40 קומות בכיכר אתרים

 

הוועדה קיבלה את החלטת הוולחוף להשאיר את גובה הבינוי במתחם, עד 25 קומות, וכן קבעה כי היקף שימושי התיירות במתחם לא יפחת מ-30%. זאת בניגוד לעמדת היזמים כי היחס בין מגורים למלונאות יהיה 50:50 וגובה הבינוי יהיה עד 40 קומות בשני מגדלים.

  (צילום: אוראל כהן)
(צילום: אוראל כהן)

ביחס ליתר ההיבטים, הוועדה קיבלה את מסקנת הוולחוף לפיה לא הוצגה הצדקה לחריגות המבוקשות בנקודת הזמן הרלוונטית לאישור התכנית הכוללנית, והשתכנעה כי עד לתכנון המפורט של השטח, שבו יתבררו גודל המגרש לאחר הפרשות לצורכי ציבור, היקף זכויות הבנייה שניתן יהיה לגזור ממנו והיקף זכויות הבנייה הנוספות הנדרשות לצורך הפיכת התכנון לישים מבחינה כלכלית - אין ודאות לגבי ההצדקה לחריגות המבוקשות בעניין גובה המבנים והרח"ק, ולהיקפן.

 

בהחלטתה הדגישה הוועדה כי אין מניעה שבתכנון המפורט יאושרו החריגות המבוקשות מהוראות תכנית תא/5000, ככל שתימצא לכך הצדקה, אלא שתכנון מפורט כזה יתבצע לאחר גיבוש מסמך מדיניות למתחם החופי על ידי הוועדה המקומית, כפי שמורה תכנית תא/5000, ויידרש לאישור הוועדה המחוזית והולחוף - בהיותו חורג מהתכנית הכוללנית.

 (הדמיה: פוסטר ושות' אדריכלים לונדון, ישר אדריכלים) (הדמיה: פוסטר ושות' אדריכלים לונדון, ישר אדריכלים)
(הדמיה: פוסטר ושות' אדריכלים לונדון, ישר אדריכלים)
  

בחודש פברואר 2019, קרן JTLV המנוהלת על ידי עמיר בירם ואריאל רוטר שהיא בעלת כ-70% מהזכויות בכיכר אתרים, הגישה ערר על החלטת הולחוף אשר קבעה כי יש להותיר את התכנון במתחם כיכר אתרים כפי שנקבע בהתאם להוראות התכנית המופקדת, והדגישה כי אינה שוללת מראש בינוי מגדלים בהיקף גדול יותר מהקבוע בכוללנית כפי שהופקדה, ובחינת תמהיל השימושים, וככל שהוועדה המקומית תל אביב תסבור כי התכנון המוצע במתחם נדרש להעלותו מעל ל-25 קומות הנושא ייבחן על ידי הוועדה מחוזית. כמו כן, תוכל הוועדה המחוזית לבחון השינוי במסגרת תכנית מפורטת, שבה יוצגו כלל הנתונים הנדרשים לקבלת החלטה כאמור.

 

לאור ההחלטה הנוכחית של ועדת המשנה לעררים בשלב זה לא נקבעו זכויות בנייה וכן לא נקבע האם יוקם מגדל אחד או שניים שכן היזמים ידרשו להגיש תוכנית חדשה. לגבי גובה המבנים, הוועדה סברה כי הגבלת הבינוי ל-25 קומות, היא החלטה סבירה ונכונה המשקפת הפעלת שיקול דעת ראוי של הולחוף במסגרת סמכותה.

 

באשר לשימושים המותרים במתחם, הוועדה קבעה כי בבנייה החדשה ניתן יהיה להוסיף גם שימוש של מגורים מוטה מלונאות, אך קבעה, כי לשם כך יש לחשב את כלל השטחים באזור הסמוך הנכלל במתחם ולהוסיף לו 30% שטחי מלונאות.

 

לשם המחשה, אם באזור זה עומדים שטחי המלונאות על 100 אלף מ"ר, התוכנית בכיכר אתרים תידרש להוסיף 30 אלף מ"ר של משרדים. על פי הערכות תוספת זו צפויה לצמצם עוד יותר את השטח שיאפשר מגורים במקום זה.

 

את עמותת "לא למגדלים בכיכר" אשר התנגדה לתוכנית המגדלים ייצגו עורכי הדין רמי פרגן, גל אראל וישי קרובי ממשרד פרגן פלס.

 

תזכורת: המאבק נגד הבנייה בכיכר אתרים    (צילום: אלי סגל)

תזכורת: המאבק נגד הבנייה בכיכר אתרים    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוראל כהן
כיכר אתרים תל אביב
צילום: אוראל כהן
מומלצים