הלמ"ס מפרסמת לראשונה: אלו השכונות העשירות והעניות בישראל
לפי המדד החברתי-כלכלי שמפרסמת הלמ"ס, האזור העשיר בערי ישראל הוא פארק צמרת - אזור המגדלים בצפון החדש של תל אביב. האזור העני ביותר - רמת אלחנן בבני ברק. מאה שערים והשכונות המקיפות אותה נמצאות בשלושה מעשרת המקומות האחרונים
האזור העשיר ביותר בישובים העירוניים בארץ הוא פארק צמרת, אזור המגדלים בצפון החדש של תל אביב (ליד מחלף ההלכה). כך עולה מהמדד החברתי כלכלי לאזורים סטטיסטיים שמפרסמת היום (ה') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס). האזור העני ביותר - שכונת רמת אלחנן בבני ברק הממוקמת אחרונה בין 1,624 אזורים.
מחצית התושבים בתל אביב גרים בשכירות; חריש מובילה בהגירה חיובית
אלה הערים שבהן אתם משלמים את הארנונה היקרה ביותר
ירושלים, תל אביב וחיפה - שיאניות ההכנסות ממיסים
אזור סטטיסטי הוא יחידה גאוגרפית קטנה ובעלת מאפיינים אחידים ככל האפשר בתוך ישוב; במקרים לא מעטים הוא יהיה מקביל לשכונה. יישובים שבהם יותר מ-10 אלף תושבים מחולקים לאזורים סטטיסטיים, שמונים בדרך כלל 5,000-3,000 תושבים.
המדד מתבסס על נתונים מ-2015 והוא מתפרסם לאחר זמן רב. המדד הקודם התבסס על מפקד 2008. בשל בעיית כתובות לא נכללו במדד עשרות ישובים ערבים שיכול להיות שהיו משנים את התמונה בתחתית. כמו כן לא נכללים במדד ישובים קטנים כמו כפר שמריהו, סביון וארסוף שסביר שהיו משפיעים על הצמרת.
תשעה מעשרה האזורים העניים ביותר ממוקמים בישובים חרדיים או בישובים מעורבים שבתוכם אזורים חרדיים. מאה שערים ובתי אונגרין הסמוכה במקום הרביעי מהסוף. שכונות גאולה ובית ישראל הסמוכות למאה שערים ממוקמות במקום השמיני והתשיעי מהסוף. שני אזורים בישוב הבדואי רהט ממוקמים במקום ה-11 וה-13. חמישה מהאזורים העניים בארץ נמצאים בעיר החרדית מודיעין עילית. שישה נמצאים בירושלים (חלקם חרדים וחלקם ערבים) וארבעה בבית שמש.
שישה מעשרת האזורים העשירים בישובים העירוניים נמצאים בתל אביב. כאמור במקום הראשון המגדלים בצפון החדש ליד מחלף ההלכה. במקום השני צהלה, ברביעי כוכב הצפון, בשישי - אזור השוק הסיטונאי והמגדלים ברחוב הארבעה. במקום השלישי שכונת דניה בחיפה. ובחמישי אזור נווה רום ברמת השרון.
הרמה החברתית-כלכלית של האוכלוסייה נמדדה על פי 14 מאפיינים, שכוללים בין היתר הרכב דמוגרפי, השכלה וחינוך, רמת חיים, תעסוקה וגמלאות. מדובר באותם מאפיינים שמשמשים את הלשכה עבור המדד הסוציו-אקונומי של הרשויות המקומיות. המדד לאזורים סטטיסטיים חושב בצורה זהה לחישוב המדד הסוציו-אקונומי של ישובים בתוך מועצות אזוריות.