לא רק שרונה: גם מתחם התחנה בת"א ישנה את פניו
אחרי שהמתחם במרכז העיר ללא הפסקה כשל במסחר - גם המתחם שליד שכונת נווה צדק צפוי לעבור מתיחת פנים כעבור עשור. במקום החנויות שופרא, סטורי ומיכל נגרין, הייעוד ישונה וחלקו יוסב ממסחר למשרדים
אחרי מתחם שרונה בתל אביב, שהצליח כמתחם בילויים והסעדה אך נכשל במסחר, מתחם נוסף בעיר עומד לשנות את פניו. ל"ידיעות אחרונות" ול-ynet נודע כי מתחם התחנה שבבעלות עיריית תל אביב וחברת ויתניה (בשליטת משפחת פרופר, משרד הפרסום גיתם, משפחת חממה וחברת אס.ג'י.אס) צפוי לעבור מתיחת פנים - לקראת עזיבה של חלק מהחנויות הפועלות כיום במתחם.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
גינדי החזקות מכרה את שרונה מרקט לביג ולמגה אור ב-160 מיליון שקל
עוד עזיבה בשרונה: סטורי סוגרת את סניף הדגל
עוד מותג אופנה נוטש את שרונה: G-star מחפשים חנות חלופית
25 שנה לתחנה המרכזית בת"א: התושבים כבר לא יכולים לשאת את הסבל
מדובר בחנות ההנעלה שופרא, ברשת האופנה סטורי (שעוזבת גם את מתחם שרונה) וכן בחנות התכשיטים מיכל נגרין, שצפויה להיסגר אחרי שנקלעה לקשיים. גורמים המעורים בנושא ציינו כי בעלי המתחם מבקשים כעת לשנות את הייעוד שלו, ולהסב חלק מהמבנים ממסחר למשרדים; כאשר חלק מהשוכרים במקום הביעו חוסר שביעות רצון מתנועת הקונים בו.
ההחלטה מגיעה בחלוף 10 שנים מהשקת המתחם, עם סיומם של חלק מחוזי השכירות במקום. לעומת אלו שעוזבים, חלק מבעלי העסקים צפויים להמשיך בפעילות, כמו החנות של אהבה ים המלח, שמפעילה במתחם גם חדרי טיפולים.
הניסיון להסב חלק מהמתחם למשרדים מגיע על רקע הביקושים הגבוהים בתחום בתל אביב, גם במתחמים משותפים, ובצל המשבר בענף האופנה, שכתוצאה ממנו נפגע גם מתחם שרונה. מתחם התחנה, שליד שכונת נווה צדק, הושק בשנת 2009 אחרי שעבר תהליך שחזור יקר של תחנת הרכבת של יפו בעלות של 20 מיליון שקל.
שרית סבן שליט, מנכ"לית מתחם התחנה, מסרה: "בחודשים הקרובים מסתיימים חוזים של מספר שוכרים במתחם. מסקר שערכה ההנהלה הוחלט על שינוי תמהיל של החנויות במקום. במתחם התחנה אין חנויות פנויות לשנים הקרובות, ולחנויות המתפנות יש כבר שוכרים חלופיים".