שתף קטע נבחר

רשות המים מעכבת את הוזלת המים

במקום לקדם את צמצום מספר תאגידי המים, הרשות גלגלה לפוליטיקאים את האפשרות לפטור מחצית מהתאגידים ממיזוג והתייעלות

המאמץ חוצה המפלגות שנוהל בשנה האחרונה לצמצום מספר תאגידי המים עומד בפני הקפאה אפשרית. ביום חמישי האחרון שלחה רשות המים מכתב לשר האוצר משה כחלון, לשר האנרגיה יובל שטייניץ ולשר הפנים אריה דרעי, שבו הרשות מגלגלת לפתחם את האפשרות לתת פטור מהתאגדות אזורית לכמעט חצי מהתאגידים.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

בקשה לייצוגית: "עשרות אלפי מדי מים הותקנו בניגוד לדין"

הוזלה בדלק - המחיר יירד ב-12 אגורות לליטר ל-6.25 שקלים

עלייה שלישית בתוך כשנה: תעריף המים הבסיסי צפוי להתייקר בינואר בכ-4%

חיסכון של מיליונים: רשות המים אישרה את צמצום מספר תאגידי המים

 

רשות המים הייתה מחוייבת לקבוע פרמטרים להתייעלות התאגידים, אך במקום לעשות זאת קבעה כי 33 תאגידים עומדים בתנאים למתן פטור, כלומר מצבם יציב וטוב. היא העבירה את ההחלטה לשרים עם המלצה לא לאשר את הפטור.

שעון מים. רשות המים מעכבת את הוזלת המים (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
שעון מים. רשות המים מעכבת את הוזלת המים(צילום: צביקה טישלר)
  

 

בקרוב תשלמו יותר: ארנונה, מים, לחם ומוצרי חלב - ריאיון באולפן עם מירב קריסטל ושחר אריאל    (צילום: אלי סגל)

בקרוב תשלמו יותר: ארנונה, מים, לחם ומוצרי חלב - ריאיון באולפן עם מירב קריסטל ושחר אריאל    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הרשויות שמות ברז לחוק  

בכנסת ה-20 הוביל ח"כ דוד ביטן (הליכוד) תיקון לחוק תאגידי המים, יחד עם ח"כ איציק שמולי (העבודה). התיקון קבע שכדי לייעל את פעילות משק המים, יש לצמצם את מספר התאגידים בכחצי - מ-56 כיום ל-30 תאגידים בלבד - כאשר המהלך היה אמור להפחית את תעריפי המים של כלל האזרחים.

מנהל רשות המים גיורא שחם. גילגל את ההחלטה לשרים (צילום: שרון צור) (צילום: שרון צור)
מנהל רשות המים גיורא שחם. גילגל את ההחלטה לשרים(צילום: שרון צור)
 

חוק צמצום התאגידים אושר באמצע 2018 בכנסת ונכנס לתוקפו ביולי האחרון, חרף התנגדות עיקשת הכוללת סירוב לשתף פעולה מצד הרשויות המקומיות שטענו שהמהלך נעשה ללא שיתוף שלהן. משרדי הממשלה הסבירו שבחלק מהרשויות תאגידי המים הם "מפעל ג'ובים" שאיש אינו רוצה לוותר עליו.

 

צמצום מספר התאגידים אמור היה להתחיל כבר בסוף החודש הנוכחי, אך מנוסח המכתב שהגיע לידי "כלכליסט" עולה שרשות המים אישרה בישיבתה כי "33 חברות מקיימות את תנאי הסף למתן פטור שנקבע בחוק", וכי 16 תאגידים לא עומדים בתנאי הפטור, והשאר לא הגישו בקשה לדון בעניינם. רשות המים ממליצה לשרים שלא לאשר שום פטור כיוון שהתאגידים החזקים - אותם 33 שנמצאו בבדיקה - אמורים להיות הבסיס האיתן לתאגוד האזורי עבור התאגידים החלשים.

 

רשות המים מדגישה כי "במהלך השימוע שנערך לקראת קביעת מפת השיוך עלתה התנגדות גורפת מצד רובן המכריע של הרשויות המקומיות לביצוע התאגוד האזורי במתכונת הקיימת. רשות המים פועלת למצוא מתווה למימוש התאגוד האזורי בשיתוף הרשויות המקומיות והתאגידים".

 

העוגן של התאגיד האזורי

בשורה התחתונה, רשות המים מגלגלת את ההחלטה לפתחם של השרים, והמשמעות היא כי היכולת להוריד את תעריף המים כתוצאה מהתייעלות של התאגידים עומדת בסכנה, הן בשל שיתוק המערכת הפוליטית ואי־היכולת להקים ממשלה והן בשל החשש של הפוליטיקאים להתעמת עם אנשי הרשויות והתאגידים. תעריף המים הכללי ספג בשנה החולפת שורת התייקרויות. אחת נוספת של 4% תירשם בינואר 2020 ותשלים רצף התייקרויות של כ-11% מדצמבר 2018 עד לינואר הקרוב.

 

מרשות המים נמסר בתגובה: "על פי החוק, הגורמים המוסמכים למתן פטור הם שרי האנרגיה, הפנים והאוצר יחד. מועצת הרשות המליצה לשרים לא לתת פטור כיוון שהתאגידים החזקים אמורים לשמש עוגן לתאגידים אזוריים". לדברי הרשות, הרשויות המקומיות הודיעו כי יפעלו לביטולו של החוק בכנסת החדשה, ו"במצב דברים זה יקשה עד מאוד לבצע את הוראות החוק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: צביקה טישלר
שעון מים
צילום: צביקה טישלר
מומלצים