שתף קטע נבחר
 

מהפכה בעיר העתיקה בלוד: עוד 4,000 דירות

הוותמ"ל אישר את תוכנית ההתחדשות העירונית שקידמה העירייה: בנייני רכבת בסביבת העיר העתיקה ייהרסו לטובת מגדלי 10-25 קומות עם חזיתות מסחריות

העיר העתיקה בלוד בדרך למהפך: הוותמ"ל (הוועדה לתכנון מתחמים מועדפים לדיור) אישרה תוכנית התחדשות עירונית לאזור ודחתה את ההתנגדויות.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

אושרה סופית התוכנית לבניית 10 מגדלים בני 40 קומות בבת ים

בית המעצר אבו כביר בת"א יפונה והמדינה תשווק את הקרקע

קבינט הדיור הכריז: 18 אלף דירות ב-7 מתחמי פינוי-בינוי 

 

התוכנית שקודמה על ידי העירייה, באמצעות דרמן-ורבקל אדריכלים ומתכנני ערים, מתפרסת על 343 דונם, שכוללים 1,191 דירות ו-200 חנויות במצב תחזוקתי ירוד. חלק מהדירות מצויות בשכונת רמת אשכול, המאופיינת בבנייני רכבת של עד ארבע קומות.

לוד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
לוד(צילום: ירון ברנר)
הדירות הישנות ייהרסו, ובמקומן יוקמו 5,274 דירות חדשות בבניינים בני 25-10 קומות עם חזית מסחרית, 1,055 מתוכן דירות קטנות. בקרבת העיר העתיקה יוקמו הבניינים הנמוכים, והבניינים הגבוהים יוקמו רחוק יותר. בנוסף יוקמו 40 אלף מ"ר שטחי תעסוקה, מסחר ומלונאות ו-58 דונם יוקצו לשטחי ציבור. בתחום התוכנית מצויים גם שרידים היסטוריים ומבנים לשימור שיטופלו על ידי עיריית לוד. את התוכנית הובילה החברה הכלכלית העירונית לוד.

 

התוכנית מגדירה 13 מתחמים שכל אחד מהם יכול לקבל היתר בנייה באופן עצמאי, ללא תלות במתחם אחר. התמורה שתינתן לבעלי דירות מגורים במתחם תעמוד על 12 מ"ר תוספת, עם אפשרות להתגמש במתחמים פחות רווחיים.

 

לדברי מתכננת הוותמ"ל דקלה פרסיקו: "במתחמים לא כלכליים יינתנו שטחים במגרשי השלמה בתוכניות אחרות של המדינה, ותמ"ל ניר־צבי והשכונה החדשה בבן שמן. בנוגע לתמורה לדיירים, התוכנית כוללת שטחי מסחר ותעסוקה נרחבים, כך שבעל דירה בתוכנית יקבל דירת מגורים חדשה וזכויות נוספות בשטחי תעסוקה, אותן יוכל להעביר ליזמים הבונים את שטחי התעסוקה תמורת כסף".

ראש עיריית לוד, יאיר רביבו (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
ראש עיריית לוד, יאיר רביבו(צילום: עוז מועלם)
 

האזור הוכרז כמתחם מועדף לדיור בקבינט הדיור ביולי 2018, והתוכנית הופקדה להתנגדויות הציבור ביולי האחרון. התוכנית גובלת מצפון ברחוב החלוץ, מדרום וממזרח ברחוב פרימן-חשמונאים וממערב רחוב הרצוג והמשכו בשדרות צה"ל. "שטח התוכנית מצוי בסביבות העיר ההיסטורית לוד, ששכנה במקום במשך אלפי שנים ושמרה על רצף התיישבותי מהקדומים בעולם", צוין בתב"ע.

 

במסגרת אישור התוכנית הוכן נספח חברתי, על ידי חברת מבואה, המינהלת העירונית להתחדשות, שם הוסבר כי 70% מאוכלוסיית העיר העתיקה ושכונת רמת אשכול הם ערבים ו־30% הם יהודים. אחת הסוגיות שנדונו היתה חששה של האוכלוסייה הערבית כי התוכנית תדחק אותה מהמקום: "בכנסי ההסברה הובהר שהפרויקט מקודם בדיוק כפי שמקודמים פרויקטים אחרים בעיר, והמינהלת העירונית אינה כפופה לגוף פוליטי כזה או אחר. הובהר גם כי כל תושב יקבל את הדירה החדשה ללא קשר למוצאו. עם זאת הודגש כי בסופו של יום השוק החופשי יקבע, ואין למינהלת יכולת להשפיע, מי יקנה בפועל את הדירות החדשות שישווקו על ידי היזמים".

 

מהוותמ"ל נמסר: "תהליך העבודה לווה על ידי עיריית לוד והמינהלת להתחדשות עירונית של העירייה. בתכנון בוצעה עבודה חברתית מגוונת, כולל כנסים לשיתוף ציבור, עזרה בבחירת נציגויות לדיירים ומינוי צוות עובדים ייעודי בשכונה, להקשבה וטיפול בבעיות וצרכים שצצו בתהליך, תוך ניסיון להטמיע אותם בפרוגרמה ובתכנון".

 

מראש עיריית לוד יאיר רביבו נמסר: "התוכנית הייחודית כוללת צפיפות עירונית לצד עירוב שימושים והנגשת התחבורה הציבורית. התכנון נוגע בכל תרחישי הביניים, מחניונים ועד מבני ציבור. נעשה שילוב חזיתות פעילות ומרחב בטוח, פעיל ושוקק כדי לייצר בינוי לפני פינוי על בסיס היתכנות כלכלית מובטחת".

 

צפו: ביקור שכונה בנווה ירק שבלוד

צפו: ביקור שכונה בנווה ירק שבלוד

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים