העוף המטוגן חוזר: הסניף הראשון של KFC ייפתח בנצרת
הרשת, שפעלה בישראל עד שנת 2012, מתכננת לפתוח עשרות סניפים ברחבי הארץ. הפעם הסניפים לא יהיו כשרים
KFC חוזרת: כך מנסה רשת המזון המהיר מארה"ב למנוע עוד כישלון
ככה עושים את זה: מהלך הטוויטר הגאוני של KFC
אחרי שנכשלה בישראל בעבר, כשפעלה דרך זכיינים, הפעם המהלך מובל בידי KFC העולמית, שתפעיל בינתיים בעצמה את הפעילות בארץ. בנוסף, בניגוד לעבר, הפעם הסניפים לא יהיו כשרים, כדי לשמור על המתכון המקורי של ציפוי העוף. הרשת תולה את כישלונה בישראל בטעם שלא היה זהה למקור בגלל מגבלת הכשרות, שהצריכה שימוש באבקת סויה במקום אבקת חלב, ועוף כשר ומומלח, שלפי הזכיין לשעבר אודי שמאי - כיום זכיין פיצה האט - פגעו בטעם ובעסיסיות של המוצר.
מנכ"ל הפעילות יהיה עומר זיידנר, שהיה מנהל בקוקה קולה ישראל, ולצידו אלון ויינשטוק, גם הוא יוצא קוקה קולה ישראל. כך, המשקאות המוגזים בישראל, בניגוד להרבה סניפים בעולם, לא יהיו של פפסי אלא של קוקה קולה. כמו כן, בסניף יימכר התפריט הקלאסי, ללא תחליפי עוף של ביונד מיט שהוכנסו בארה"ב, ובתכנון גם הזמנות אונליין.
ביקוש לזיכיונות מותגי מזון מהיר בינ"ל
לאחרונה חזר הביקוש לזיכיונות למותגי מזון מהיר בינלאומיים, כמו סטארבקס קפה והמבורגר שייק שאק (Shake Shack). זאת נוכח המשבר באופנה, שבצלו הקניונים מרחיבים את שטחי המזון על חשבון הביגוד. לאחרונה נכנסו לעזריאלי מאפיית אבולעפיה ופיצוצייה, לא במתחם האוכל אלא במקום חנויות אופנה.
KFC עזבה את ישראל ב-2012. בשנות ה-80 של המאה הקודמת הוקם סניף בודד בתל אביב, וב-1993 הזיכיון ניתן לכלל סחר. זו מכרה אותו ב-2003 לדור אלון - אז של דודי ויסמן ובשותפות עם אודי שמאי. ב-2008 מכר ויסמן את חלקו לשמאי, שהפעיל שמונה סניפים, וב-2012 סגר את הפעילות. הפעם טוענת החברה כי המהלך נעשה אחרי מחקר שוק ארוך של הפוטנציאל הגדול בישראל.
KFC הוקמה ב-1952 בארה"ב, אחרי שהרלנד סנדרס, טבח ואיש עסקים אמריקני, המציא את המתכון לציפוי העוף. גם כיום מכינים עוף מצופה באותה נוסחה בכ-23 אלף סניפים ב-141 מדינות. המחזור השנתי של רשת המזון המהיר גבוה מ-20 מיליארד דולר.