שתף קטע נבחר

ח"כים מהליכוד: "מחירי הסלולר צריכים לעלות"

בכנס שערך ועד סלקום אמר ח"כ דוד ביטן: "מחירי הסלולר כיום לא יכולים לספק השקעות בעתיד. נדרשת התערבות ממשלתית בהשקעות, פתרון יכול להגיע גם ממיזוגים". ח"כ יואב קיש: "לטפל בשוק בקריסה יעלה לנו יותר"

"מחירי הסלולר צריכים לעלות, אין שומנים בשוק הזה. זה מסר קשה והוא נובע מכך שלטפל בשוק בקריסה יעלה לנו יותר". כך אמר היום ח"כ יואב קיש (הליכוד) באירוע של חברת סלקום.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

מי אחראי למשבר בשוק הסלולר והאם המחירים יעלו? שאלות ותשובות

כל הטעויות שעשתה סלקום בדרך לתוכנית ההתייעלות הדרמטית

המשבר בסלולר: "אחרי החגים - לרבים מעובדי סלקום לא יהיה לאן לחזור"

 

את האירוע שנקרא "פוליטקלי קורקט - ועידת התקשורת של ישראל", קיימה היום (ה') יו"ר ועד עובדי סלקום מיה יניב, בבית סלקום בנתניה בהשתתפות כ-400 עובדים. נכלל בו פאנל שעסק בנושאים הבוערים בשוק התקשורת בהשתתפות הח"כים דוד ביטן ויואב קיש מהליכוד וח"כ רם שפע מכחול לבן.

עובדי סלקום מפגינים (צילום: יאיר שגיא)
הפגנה על תוכנית הקיצוצים בסלקום(צילום: יאיר שגיא)
 

המנחה עמית סגל פתח את הדיון והסביר את הסיבות למשבר בשוק התקשורת: "הראשונה היא משה כחלון. היום כל פוליטיקאי רוצה להיות כחלון, כי הוא חסך לכל משפחה המון כסף בחשבון. וזה מה שהביא אותו עם דלק מטוסים לכנסת. ואף אחד לא רוצה להיות אנטי כחלון. סיבה שנייה זה החקירות. משרד התקשורת זה אזור אסון, השר הבא מאוד יזהר מלעשות משהו שעלול להיטיב עם חברה מסחרית. לכן הכי נוח לשר לא לעשות כלום. הסיבה השלישית היא השיתוק הפוליטי. כמו שדור 4 עדיין תקוע, כך גם הממשלה.

 

"לפני 4 שנים דיברתי עם מנכ"ל חדש בדרכי לירושלים ואז השיחה התנתקה", סיפר סגל. "כשהוא צלצל שוב הוא אמר שזה קרה כי החברות לא משקיעות בתשתיות ושהוא ידאג לכך שיהיה להן הרבה כסף לשם כך. זה היה מומו פילבר".

 

תזכורת: יו"ר ועד עובדי סלקום, מיה יניב, בריאיון לאולפן ynet    (צילום: משי בן עמי, ירון ברנר)

תזכורת: יו"ר ועד עובדי סלקום, מיה יניב, בריאיון לאולפן ynet    (צילום: משי בן עמי, ירון ברנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ח"כ קיש התייחס לוועדי העובדים והרפורמה של כחלון: "התפיסה שלי לגבי עבודה מאורגנת היא חיובית. אני ליברל בתפיסתי, ומה שקרה למשל בוועד עובדי הרכבת הוא ביזיון, פגיעה בעובדים. לכן צריך איזון. אני חושב שבשוק התקשורת הזזנו את המטוטלת יותר מידי, התחרות כבר גורמת לשבר בענף ואכן צריך שר אמיץ שיבוא ויתקן. אני הולך להוביל פריימריז בליכוד בראשות גדעון סער, וזה מגיע מההבנה הפשוטה שנתניהו נכשל פעמיים וצריך לשמור על שלטון הימין. מי שיחליט זה המתפקדים ואני קורא לכם להתפקד".

יואב קיש בועדת הפנים (צילום: ערוץ הכנסת)
ח"כ יואב קיש: "התחרות בסלולר גורמת לשבר בענף, וצריך שר אמיץ שיבוא ויתקן"(צילום: ערוץ הכנסת)
 

ח"כ ביטן אמר כי "הבעיה זה לא הפוליטיקאים. הבעיה שכל חברה נותנת מחיר לא הגיוני וכל השאר צריכות להתיישר איתה. מחירי הסלולר כיום לא יכולים לספק השקעות בעתיד, לכן צריכה להיות התערבות ממשלתית בעזרה בהשקעות. בזק ו-HOT התחייבו בהסכם עם המדינה להשקיע בפריפריה והן לא עושות את זה. HOT קיבלה בתקציב בחוק ההסדרים ב-2018 הטבה של מיליארד שקל, על זה לא חקרו את אף אחד, ועכשיו מקבלים עוד הטבות. היום התחרות הורגת את השוק. אני חושב שחלק מהפתרון זה גם מיזוגים. יותר חשוב, שהחברות לא ימשכו דיבידנדים כשהמצב ישתפר, אלא שהכסף יחזור למדינה. בכל אופן, התפקדויות של קבוצות קטנות כמו 1,500 איש משפיעות פחות”.

דוד ביטן (צילום: אבי מועלם)
ח"כ דוד ביטן: "מחירי הסלולר כיום לא יכולים לספק השקעות בעתיד, לכן צריכה להיות התערבות ממשלתית בעזרה בהשקעות"(צילום: אבי מועלם)
  

השפעת הרעש הציבורי

יו"ר ועד עובדי סלקום מיה יניב: "אנחנו חיים בסוג של הזיה. יש לנו משא ומתן קשוח. החברה לא מצליחה לראות קדימה. ב-2012 מבחינת תשתיות תקשורת ישראלה הייתה מקום 2 בעולם, היום אנחנו מקום 70 בעולם. היום סלולר זה מחיר פלאפל, בעולם זה 40-30 דולר למנוי. נדרש לעלות ל-70-50 שקל. מי שמנהל את המדינה הם הפוליטיקאים, ומערכת שיקול הדעת שלהם מורכבת ממה שעושה רעש ציבורי וממה שמשפיע על המיקום שלהם. זה הזמן לשנות את השיטה מבפנים - מתפקדים למפלגות ומשפיעים על הזירה הפוליטית, מתפקדים ועומדים רק מאחורי מי שיבטיח לפעול להצלת עתידו של שוק התקשורת. ליכוד, עבודה, הבית היהודי, מרץ, כל אחד על פי צו מצפונו".

 

במהלך הפאנל לשאלה האם לדעתך המודל העסקי של חברות הסלולר עומד לקרוס, 81% ענו כן. לשאלה האם לדעתך נדרשת התערבות ממשלה במשבר הקיים, 86% ענו שבמידה רבה מאוד. לשאלה איזו חברה תמצא את עצמה מחוץ לשוק הסלולר בשנים הקרובות, 43% ענו גולן טלקום, 18% ענו סלקום ו-3% ענו פלאפון.

 

בתחילת החודש נחשף בכלכליסט כי ועד עובדי סלקום נוקט בצעד יוצא דופן בניסיון למנוע את פיטורי העובדים בחברה, וכי יניב יוזמת התפקדות של 4,000 עובדי החברה למפלגות בכנסת בהן נערך פריימריז, בניסיון להשיג כוח אלקטורלי שישפיע על קבלת ההחלטות הרגולטוריות בשוק התקשורת. חברות הסלולר סובלות בשנים האחרונות מרווחיות אפסית בשל התחרות שגוררת מחירים נמוכים בענף. הנהלת סלקום בראשות ניר שטרן הודיעה לפני החגים על תכנית התייעלות שכוללת פיטורי 500-1,000 עובדים, צעד שזכה להתנגדות מצד הועד. הצדדים נמצאים בימים אלה במשא ומתן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: יאיר שגיא
הפגנה על הקיצוצים בסלקום
צילום: יאיר שגיא
מומלצים