טקסטיל וגז בישול: פעימה שלישית ברפורמת מכון התקנים
הרפורמה מאפשרת למעבדות פרטיות להתחרות במכון התקנים בתחום בדיקת המוצרים המיובאים, בין היתר כדי להקטין את עלויות היבואנים - הוזלה שתגולגל למחירי המוצרים. מהחודש היא תכלול גם את תחומי הטקסטיל, ציוד היגייני ורפואי, מוצרי עץ וחלונות, בניין, מערכות אנרגיה, ציוד משרדי וגז בישול
הפעימה השלישית ברפורמת מכון התקנים יוצאת לדרך. אחרי מוצרי החשמל והאלקטרוניקה, מגיעה פעימה נוספת בתחומי הטקסטיל, ציוד היגייני, ציוד רפואי, מוצרי עץ וחלונות, בניין, מערכות אנרגיה, ציוד משרדי וגפ"מ (גז בישול).
סטיית תקן - מי בודק את מכון התקנים?
חסם ייבוא אחד פחות: ישראל תאמץ תקינה בינלאומית
פוטר מנכ"ל מכון התקנים פנחס שחר
מעבדות פרטיות יוכלו להתחרות במכון התקנים
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, ממשיך בקידום הרפורמה במכון בתחום בדיקות המוצרים המיובאים, באמצעות פתיחת תחרות והוספת מעבדות פרטיות שיבצעו בדיקות תקנים שמבטלות את בלעדיות מכון התקנים. מטרת המהלך - לקצר את זמני האישור והכניסה לשוק של המוצרים המיובאים שעליהם חל תקן רשמי, להקטין את עלויות היבואנים ולהגביר את התחרות.
הפעימה השלישית ברפורמה תיכנס לתוקפה החודש. הפעימה הראשונה, שהופעלה ב-1 באפריל 2018 , כללה מוצרי חשמל ביתיים, אלקטרוניקה בידורית, כלי עבודה חשמליים ומצברים. הפעימה השנייה, שהופעלה ב-30 באפריל 2018, כללה מתכות יקרות, מוצרי ניקוי, תקשורת סלולרית, מנורות וגופי תאורה ועוד. ב-1 במארס 2021 מתוכננת הפעימה הרביעית והאחרונה, שתכלול את כל שאר המוצרים שעליהם חלים התקנים הרשמיים.
לדברי אלי כהן, "יישום הרפורמה היא מהפכה צרכנית. שבירת המונופול של מכון התקנים היא בעלת השפעה רחבה על הצרכנים ועל הצמיחה לעסקים הקטנים והבינוניים. הגדלת היצע המעבדות שבהן יוכלו היבואנים לבצע בדיקות תוריד את עלויות התקינה ותצמצם את זמן הבחינה, דבר שיסייע בהגברת התחרות ויקל על חברות קטנות וחדשות להגדיל את היקפי הסחר באופן שיסייע לצמיחה".