מאיר בייגל משיקה בייגלה עשיר בחלבון
המוצר משווק כבייגלה עם 17 גרם חלבון ל-100 גרם, כשמקור החלבון מן הצומח - שילוב של קמחי קטניות יחד עם דגן. הסדרה כוללת אריזות של 170 גרם במחיר 8.90 שקלים
חברת מאיר בייגל, בבעלות גלעד זילברברג, מצטרפת למגמה העולמית של מעבר למוצרים עשירים בחלבון ומשיקה בייגלה PRO עם 17 גרם חלבון ל-100 גרם. מדובר בכמות חלבון הגבוהה פי 3 מביוגורט לבן ל-100 גרם.
פיצה עם תוספת חלבון לספורטאים: הטועמים לא התרשמו
טרנד החלבון הזניק את מכירות היוגורטים ליותר ממיליארד ש'
לא מפחדים: עלייה בצריכה של מוצרים עתירי שומן
החלבון בבייגלה מקורו מן הצומח - שילוב של קמחי קטניות (שעועית, עדשים כתומות ואפונה) יחד עם דגן. במנת הגשה (כ-20 יחידות) של בייגלה PRO יש 5 גרם חלבון, 3 גרם סיבים תזונתיים, 20 קלוריות ונתרן בין 242 ל־339 מ"ג (תלוי בטעם). הסדרה כוללת אריזות של 170 גרם (שמיניות מלח, שטוח'לה מלח ושטוח'לה ברביקיו) במחיר 8.90 שקלים.
כאמור, טרנד המוצרים המועשרים בחלבון צובר לאחרונה תאוצה. כך למשל, על מדפי מוצרי החלב במרכולים, בפרסומות בטלוויזיה ועל שלטי חוצות - ניתן לראות את מוצרי היוגורט עתירי החלבון - שמשווקים כמוצר מומלץ לצריכה לאחר אימון כושר. אלה כבשו את תודעת הקהל והמפרסמים כחלק מטרנד הבריאות והכושר שהולך וסוחף עוד ועוד חלקים באוכלוסייה.
אפילו רשת דומינו'ס פיצה החליטה לפנות לספורטאים - והשיקה פיצת PRO המיועדת לעוסקים בפעילות גופנית. לצורך המהלך, דומינו'ס חברה לטכנולוגית המזון הדס יריב ולתזונאית הספורט רקפת אריאלי, דיאטנית קלינית במרכז לרפואת ספורט בבית החולים שערי צדק, ואחראית לתפריטי התזונה של ספורטאים רבים ומספר קבוצות ספורט בישראל.
במהלך השתלמות בברצלונה, נחשפה אריאלי לפיצה שאוכלים כדורגלנים, ובהם ליאו מסי, לאחר משחקים. מדובר בפיצה עשירה בחלבון ובסידן, עם ויטמינים ומינרלים חיוניים לעוסקים בפעילות גופנית. על פי העקרונות הללו, פותחה "פיצת PRO" מבצק רגיל או מבצק כוסמין (80% מסך הקמחים) שמספקת, לטענת דומינו'ס, את הכמויות הנדרשות של חומצת אמינו לאוצין, המרכיב המרכזי בבניית שריר לאחר אימון גופני.