הקורונה זה רק תירוץ? רשתות החשמל מנצלות את המצב ומעלות מחירים
אלקטרה, ברימאג, טורנדו, ניופאן, שיאומי והמילטון הודיעו על העלאות מחירים בגלל הקורונה. האם הן עושות סיבוב על הצרכן הישראלי? חבר נשיאות לשכת המסחר לאולפן ynet: אם נחזור לספקים מאירופה וארה"ב הפריטים יתייקרו בעד 30%
רשתות החשמל הודיעו בשבוע האחרון על העלאת מחירים של 15%-10% בעקבות משבר הקורונה, אבל בענף החשמל חושבים שמדובר בניצול ציני של המצב. מדובר בענף שבו היבואנים הם לרוב גם בעלי הרשתות ולרובם יש כרגע מלאים של סחורה.
התפשטות הקורונה: מנורה מצטרפת למגדל - לא תבטח נוסעים למזרח הרחוק
החבילות מתעכבות בגלל הקורונה, אבל הישראלים שומרים אמונים לסין
אפקט הקורונה: האתגרים של התעשייה הישראלית
רוב החברות שהודיעו על העלאת מחירים טוענות שחומרי הגלם יתייקרו, אך נראה שהן מנסות לפצות עצמן על התייקרות משלוחים ועל מחסור עתידי שאולי יקרה בהמשך - אם הנגיף ימשיך להשתולל בסין. בינתיים, בסין רוב המפעלים חזרו לעבודה סדירה. בנוסף, חלק מהייבוא של מוצרי חשמל מגיע לארץ ממדינות אחרות, כמו טורקיה.
אלקטרה למשל טוענת כי "חברת מידאה, יצרנית המזגנים הגדולה בעולם, המספקת מוצרים גם עבור אלקטרה, הודיעה על עדכון מחירים כפי שהיא נוהגת לעשות מעת לעת. העדכון, בשיעור של בין שניים לשלושה אחוז חל על מספר דגמים מועט והוא נובע משינוי בעליות חומרי הגלם וכח האדם".
רועי רזניק, חבר נשיאות לשכת המסחר ויבואן מסין למספר חברות במשק, טוען בריאיון לאולפן ynet שהיתה בעיה בתחילת פברואר, משום שהמפעלים בסין לא חזרו מחופשת ראש השנה הסיני בעקבות משבר הקורונה. " זו היתה הפעם הראשונה שכששלחתי הזמנה לסינים הם הגיבו שאין להם צפי להגעה. במשך 25 שנה שייבאתי לא שמעתי אף פעם אחת 'אין צפי'. תמיד נתנו תאריך צפי".
לטענתו, אם הוא חוזר לרכוש מספקים מאירופה וארה"ב, הפריט מתייקר בעד 30%, "אבל לשמחתי, בשבוע וחצי האחרון אני שומע שחלק מהמפעלים גדולים חזרו לעבוד".
אז עושים פה סיבוב על הצרכן הישראלי.
"רוב התעשייה במשק לא העלתה מחירים. בדקנו, חישבנו עלויות, הודענו, ולא העלנו מחירים. הלשכה עושה עבודה מאוד יסודית, ואנחנו לא רוצים להעלות מחירים. אנחנו יודעים שמצב הצרכן גם ככה קשה, היו אופציות, ניסינו, ובשורה תחתונה, לא העלינו".