"אהבה תהיה מותג יוקרה בולט בסין"
"מבחינתנו יזראל סטייל זה שם נרדף לחדשנות וטכנולוגיה": טום זנג, בכיר בפוסון הבעלים של יצרנית הקוסמטיקה הישראלית "אהבה", אוהב את המנטליות הישראלית של המותג ולא מאוכזב מביטול רכישת הפניקס: "ביטוח קונים פעם בחיים, קוסמטיקה כל 3 חודשים". זנג מבטיח: "ננפיק את אהבה"
"ביטוח קונים פעם בחיים, קוסמטיקה כל שלושה חודשים בממוצע". כך אומר טום זנג (Tom Zheng), מנכ"ל חטיבת הקוסמטיקה של התאגיד הסיני פוסון (Fuson), הבעלים של יצרנית הקוסמטיקה הישראלית "אהבה" ים המלח ואלמה לייזרס. זאת בתשובה לשאלה אם פוסון נפגע מהחלטת המפקחת על הביטוח לשעבר, דורית סלינגר, שלא למכור לה את חברת הביטוח הפניקס.
זנג (47), לשעבר בכיר בחברת הקוסמטיקה אליזבת ארדן (סין), הוא רופא שהחל את הקריירה בבית חולים ליד שנחאי ואחרי 20 שנה עבר לקוסמטיקה. רכישת המותג אהבה לפני כשנתיים תמורת 300 מיליון שקל הייתה הכניסה הראשונה של פוסון לתחום. "המטרה שלנו היא להביא את 'אהבה' לרשימת 10 מותגי היוקרה הנמכרים בסין. חשבנו שזה יקרה כבר השנה אבל התחרות מול לנקום, שפועלת כבר 20 שנה בסין, קשה. זה ייקח זמן אבל נגיע לשם. מאז שרכשנו את 'אהבה' מכירותיה גדלו כל שנה ב־15%".
לא חששתם לרכוש חברה ישראלית בגלל המנטליות השונה בארץ?
"הבוס שלי אמר לי: 'עם אנשים חכמים יהיה לך קל לעבוד'. הייתי בקיבוץ עין גדי שהקים את אהבה והייתי מופתע כמה ירוק הקיבוץ, ושהם עשו את כל זה במדבר, בעצמם, מאפס. זה קסם", מתפעל זנג. "הישראליות של 'אהבה' מאוד חשובה לנו, אנחנו קוראים לזה 'יזראל סטייל' כשם נרדף לחדשנות וטכנולוגיה. אנחנו משדרים לקהל הסיני שאהבה זה לא רק מזכרת מהארץ אלא אחד המותגים האיכותיים שיש, עם טכנולוגיה חדשנית.
"בסין מעריכים יותר טכנולוגיה מאשר רכיבים טבעיים", אומר זנג. "לכן אנחנו לא ממצבים את 'אהבה' רק כחברה של קוסמטיקה טבעית מים המלח. הרבה חברות אומרות: 'אנחנו 100% רכיבים טבעיים', אבל זה ניצול תמימות של הלקוח, כי גם הרכיבים הטבעיים בקוסמטיקה עוברים תהליכים תעשייתיים כדי להפוך למוצר. וכאן ההבדל: לנו יש טכנולוגיה מתקדמת ותמיכה מדעית, שמבטיחה תוצאות ושמירה על פעילות הרכיבים לשיפור העור".
בדרך לקלאב מד
אם נתקלתם במוצרי "אהבה" בקלאב מד בסין, זו לא מקריות. פוסון הוא תאגיד רב־זרועות שרכש את קלאב מד ויכניס את מוצרי אהבה לקלאבים נוספים. גם ברשת המלונות אטלנטיק, שפוסון שותף בה, נמכרים מוצרי המותג.
מאיפה הסינים מכירים את ים המלח?
זנג: "הוא כלול בחומר הלימוד של התיכונים בסין, כולם מכירים את הים שצפים במימיו. כל התיירים הסינים שבאים לישראל קונים ממוצרי "אהבה", כאשר 50% ממכירותיה בישראל הם לתיירים. לכן אנחנו מתמקדים בשוק הסיני ובמזרח כי שם אנחנו רואים פוטנציאל עצום. בסין שוק הקוסמטיקה היוקרתית גדל ב־25% בשנה. אצלנו במדינה אוהבים מותגי יוקרה כחלק מ'לייף סטייל' ומחפשים כל הזמן משהו חדש. עיקר העבודה שלנו מאז הרכישה היא למצב את אהבה כמותג קוסמטי יוקרתי טכנולוגי".
לדבריו, "בסין הצעירים רוצים לייף סטייל ומותגים יוקרתיים, לכן פתחנו גם חנות וירטואלית בעלי באבא. בסין צריך הגנה לעור בגלל זיהום האוויר ולכן מגיל צעיר קונים קרמים לפנים".
זנג חושף גם שמתוכנן שיתוף פעולה בין "אהבה" לחברת קוסמטיקה קוריאנית שבבעלות פוסון ביצירת מסכות פנים מתוחכמות שיכילו חומרים של "אהבה", אבל בטכנולוגיה חדשנית כשכל חלק במסכה יכיל חומר המותאם לאותו אזור בפנים.
לאיזה כיוון הולכת הקוסמטיקה לטיפוח הפנים?
זנג: "נתמקד בהליך ההזדקנות של העור, אנטי אייג'ינג, עם דגש על פרסונליזציה. אנחנו מפתחים שיטת אבחון מתקדמת יותר לעור – לא רק לעור יבש, שמן כתמים וכו', כך שההתאמה ללקוחה תהיה מדויקת עם דגש גדול על הטכנולוגיות שפותחו ב'אהבה'".
ומה התוכניות לעתיד?
זנג: "ננפיק את אהבה".