הטרנסג'נדרית מרהט בקמפיין בינלאומי: "מקווה שיבינו שאני לא מפלצת"
סודה סטרים משיקה קמפיין חדש במסגרת אירועי יום הגאווה, שמשחזר תמונות היסטוריות קלאסיות עם גיבורים מהקהילה הלהט"בית. לילה בלילת הישראלית מככבת בסרטון שישודר ב-46 מדינות בעולם, ומספרת באולפן ynet על הקושי והפריצה: "אם הייתי מתנהגת בנשיות הייתי חוטפת מכות, מקווה שיראו את הקמפיין ברהט"
גאווה ישראלית: הקמפיין החדש של סודה סטרים יעלה בסוף השבוע הקרוב ב-46 מדינות ברחבי העולם לציון שבוע הגאווה, כשהדוגמנית שתככב בו היא לילה בלילת, טרנסג'נדרית בת 26 מרהט. בריאיון לאולפן ynet מספרת בלילת על המסע שעברה בדרך לקמפיין, שמשחזר תמונות היסטוריות קלאסיות עם גיבורים מהקהילה הלה"טבית: "עברתי דרך נורא נורא קשה בשביל להיות מי שאני, ופתאום לראות את עצמי בתור כלה זה חלום".
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
הטלוויזיה מתייקרת: נטפליקס מעלה מחירים בישראל
ערוץ תוכן שיווקי של תנובה עלה בפרטנר TV 2019 בפרסום: עדיפות לפרסומות בדיגיטל; ynet בראשטרנסג'נדרית ראשונה שרואה אור ב-46 מדינות, וואו. את מוכנה לזה?
"זו התרגשות שיא", מספרת בלילת. "אני עדיין לא מעכלת שזה הולך להיות מפורסם בקנה מידה כזה גדול".
איך הגיעו אליך מסודה סטרים?
"הגיעו אליי דרך קמפיין מצעד הגאווה 2019 שהשתתפתי בו, 'מחוץ לחוק'. התקשרו אליי חברים ואמרו לי שרואים שאני הכי מתאימה לקמפיין. המסר של הקמפיין והמסר בכלל שלי, זה שאתה יכול להיות מי שאתה".
רק לפני חמש שנים, בלילת עוד חיה בשם מהדי, והתמודדה עם הנושא המגדרי שהעסיק אותה בסביבה לא קלה. "השינוי התחיל כשסיימתי תיכון. עניין המגדר תמיד היה טייטל מסביבי, תמיד היה שם באופק. גדלתי ברהט, זאת היתה תקופה מאוד מאוד קשה, תקופה שהייתי צריכה להיות נורא מוחבאת ולנסות להסתיר את מי שאני ולא להראות את מי שאני, כי זו חברה נורא נורא סגורה.
"עברתי לרהט עם אמא שלי ביחד עם האחים שלי, והרקע שלי על העיר הזאת היה שזאת עיר סגורה, של בדואים, שהם לא מבינים. ועם כל הנשיות שלי ועם כל העדינות שלי אמרתי 'יואו עכשיו אני צריכה ללכת לשם ולהמציא לעצמי דמות חדשה ולהתחבא שוב', אז ככה זה היה בתיכון".
אחרי ארבע שנים לא פשוטות, בלילת עזבה את רהט. "בתיכון שם לא הייתי מי שאני, תמיד מוחבאת, תמיד כל מה שניסיתי לעשות הקניטו והורידו אותי. גם אם הייתי מתנהגת קצת בנשיות הייתי חוטפת על זה מכות, היו מחכים לי אחרי בית הספר".
זה לא רק הקנטות ומכות, הם ניסו לעשות כל מה שהם יכולים כדי למנוע את השינוי הזה.
"הכל. בשביל לדחוק את עצמי ובשביל לא להיות תחת עניין המגדר אז הייתי מתנדבת, עושה דברים אחרים, הגעתי לראשות מועצת התלמידים והנוער הארצית כמעט, הובלתי את כל העיר, הייתי משתתפת בוועדות נוער, בנוער העובד והלומד. הייתי נורא חזקה. נגיד היו מקללים אותי, הייתי נכנסת עוד יותר, מחפשת עוד מקום להתנדב, עוד מקום לעשות, עוד מקום לתת טוב".
זה טיפ טוב לחיים.
"כשאת הלחץ שעושים עליך אתה מפנה לטוב, אז זה רק עוזר לך להצליח וזה רק נותן לך כוחות. אני מקווה שהם יראו את הקמפיין ברהט ושהם יבינו שלהיות מי שאתה זה לא להיות מפלצת, זה לא להיות כל הדברים הרעים שהם חושבים. תהיה אתה, תהיה בן אדם, תיתן רק את הטוב. תובנה וטוב לב רק יעזרו".