אינטרנט
  |
ynet
  |
בעלי מקצוע
  |
קניות
  |
ספקים למשרד
חפשו אתרים
אוכל
טעימה מהגליל
▪
אוכל, יצירה, חוויה
▪
עושים שוק
▪
חיי מדף
▪
מתכונים לשבועות
▪
פרויקט סבתא
▪
שבועות טעים ומשפחתי
▪
מתכונים
▪
מתכונים לראש השנה
▪
הכל דבש
▪
מפת הפרה
▪
יין, אלכוהול וחיי לילה
לחם ומאפים
הדפס מתכון
שלח מתכון לחבר
תגובה למתכון
חלה מתוקה
/ בלה קיצוני
ציון גולשים:
(109 מדרגים)
חומרים
5 כוסות קמח
1.5 כוסות מים פושרים
1 ביצה
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
40 גרם שמרים טריים
מלח
לציפוי:
ביצה טרופה
פרג או שומשום
לסירופ:
5 כפות סוכר
6 כפות מים
1 כף תמצית וניל
אופן ההכנה
ממיסים את השמרים ב-1/2 כוס מהמים הפושרים ומתפיחים (רצוי לשים בתוך כלי עם מים חמים, זה מזרז את תהליך התפיחה).
שמים את שאר החומרים פחות כוס אחת של קמח, בתוך קערת מערבל.
לאחר שהשמרים תפחו, מוסיפים אותם לחומרים בקערה ולשים בצק.
את כוס הקמח הנוספת מוסיפים לאט לאט תוך כדי לישה, עד שמתקבל בצק שאינו נדבק לידיים ולדפנות הקערה (ייתכן שיהיה צורך בתוספת של קמח).
מכסים את הקערה בניילון ומגבת, ומתפיחים במקום חמים כשעתיים.
מחלקים לשלושה חלקים, וכל חלק לשלושה או ארבעה חלקים. מעציבים לצורת גליל וקולעים שלוש צמות.
מניחים בתבנית מצופה בנייר אפייה את (2 בתבנית ו-1 בתבנית נוספת) מורחים בביצה ומפזרים פרג או שומשום.
מתפיחים שוב כחצי שעה (אפשר בתנור מחומם מעט).
אופים במשך 30-20 דקות בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
מכינים את הסירופ:
מרתיחים את המים והסוכר, מורידים מהאש ומוסיפים את תמצית הוניל.
מוציאים את החלות מהתנור ומורחים את הסירופ.
דרגו:
1
2
3
4
5
גרוע
מצוין
תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות
כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט
©