אינטרנט
  |
ynet
  |
בעלי מקצוע
  |
קניות
  |
ספקים למשרד
חפשו אתרים
אוכל
טעימה מהגליל
▪
אוכל, יצירה, חוויה
▪
עושים שוק
▪
חיי מדף
▪
מתכונים לשבועות
▪
פרויקט סבתא
▪
שבועות טעים ומשפחתי
▪
מתכונים
▪
מתכונים לראש השנה
▪
הכל דבש
▪
מפת הפרה
▪
יין, אלכוהול וחיי לילה
לחם ומאפים
הדפס מתכון
שלח מתכון לחבר
חלה של שבת
/ שי-לי ליפא
חלה טעימה במיוחד לשבת שהסוד להצלחה הוא חמאה וביצה שהופכות את החלה לכמעט עוגה
ציון גולשים:
(14 מדרגים)
חומרים (2 מנות)
1/2 שקית (25 גרם) שמרית
3 כפות סוכר
1 כוס (240 מ"ל) מים חמימים
3.5 כוסות + כף (500 גרם) קמח רגיל
1 ביצה גדולה (L)
1 כפית מלח
50 גרם חמאה (או מחמאה) רכה חתוכה לקוביות
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם כף מים
שומשום או פרג
אופן ההכנה
בקערת מיקסר ממיסים שמרים וסוכר במים החמימים. מוסיפים קמח וביצה ומערבלים עם וו לישה כ-2 דקות במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים מלח וקוביות חמאה אחת-אחת עד שנבלעות בתערובת, וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות במהירות איטית עד בינונית, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים על משטח מקומח קלות. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 30 ס"מ וקולעים צמה מ-3 גלילים (סה"כ 2 צמות).
מניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק 20 ס"מ אחת מהשנייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-45 דקות.
מחממים תנור ל-175 מעלות.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג.
אופים 30-25 דקות, עד להזהבה עמוקה.
דרגו:
1
2
3
4
5
גרוע
מצוין
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות
כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט
©