חשוב: על העלים להיות שטופים ויבשים. מכינים את התחמיץ: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. מערבבים את כל החומרים לסלט (או מסדרים את פרוסות הפפאיה בצורת שתי וערב ומסדרים באמצע את העלים). יוצקים למעלה את הרוטב לפי הטעם.
שמן אגוזי לוז ביתי: 300 גרם אגוזי לוז טריים, 1 ליטר שמן תירס. קולים את האגוזים בתנור ב - 160 מעלות כ - 10 דקות. טועמים לראות שהם מוכנים. מערבבים את האגוזים בעודם חמים למעבד מזון וטוחנים דק תוך הוספת השמן. משהים ל - 5 ימים (כעבור יומיים מנערים היטב