בתבנית אפייה, מסדרים את העגבניות עם הגרעינים למעלה, מפזרים מעליהן מלח ואופים כ-3 שעות בתנור שחומם ל-150 מעלות צלזיוס(אפשר להשתמש בעגבניות מיובשות מוכנות בשמן, מסונן). חותכים לרצועות.
מרתיחים את 6 הארטישוקים במי מלח (או מאדים) כ-20 דקות, מסננים ומעבדים למחית. את שני הארטישוקים הנוספים (עם הקליפה), פורסים ומסדרים בתבנית (אפשר בטוסטר אובן). מפזרים מעליהם מלח, פלפל ושמן זית, ואופים כ-20 דקות בחום גבוה (250 מעלות צלזיוס).
לרוטב: מערבבים את כל החומרים הנותרים ושופכים לתוך מחית הארטישוק, מוסיפים את הבצל, עגבניות השרי, העגבניות היבשות וגבינת הפרמזן. מקשטים מעל בגבינת הפרמזן המגוררת ומוסיפים מעט גרגיר נחלים או רוקט.