|
|
"כבד קצוץ" צמחוני / טובה ארן, מתוך הספר "ירקות ירקות ירקות"
| | | | | ציון גולשים: | | (596 מדרגים) |
| |
| חומרים | |
|
| 1 כוס מחית תפוחי-אדמה | 2-3 כפות שמן קנולה | 2 בצלים גדולים קצוצים דק מאוד | 1/3 כפית סוכר | 2 כוסות קוביות פטריות שמפיניון טריות | 6 ביצים קשות | 1 בצל קטן סגול קצוץ דק (לא חובה) | 1/2 כוס עירית קצוצה דק | מלח ופלפל שחור לטעם | לקישוט: | | 4 ראשי פטריות בינוניים | רצועות עירית חתוכה באורך 2 ס"מ | 18 עגבניות שרי | עלי ריחן | | | | אופן ההכנה | |
| | |
- במחבת רחבה מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומאדים תוך כדי ערבוב 3-4 דקות, מפזרים את הסוכר וממשיכים לאדות עד להזהבה קלה של הבצל.
- מוציאים את הבצל לקערה, מוסיפים את הפטריות למחבת, מנמיכים את הלהבה ומכסים חלקית את המחבת, וממשיכים לאדות את הפטריות כ-7-8 דקות, מדי פעם מערבבים. בשתי הדקות האחרונות מטגנים ללא כיסוי אבל תוך ערבוב.
- מצננים את הפטריות, שמים בקערה עם הבצל, מוסיפים את מחית תפוחי-האדמה.
- קוצצים או מועכים את הביצים, מוסיפים את כל שאר המצרכים, מערבבים היטב לעיסה אחידה, משהים כחצי שעה למיצוי הטעמים, טועמים ומשפרים את הטעם במלח ובפלפל, ומערבבים.
- פורסים את ראשי הפטריות לפרוסות ומטגנים קלות במעט שמן, ומצננים על מגבת נייר.
- מרפדים את התבנית בניילון נצמד, מצמידים לניילון פרוסות פטריה מטוגנות קל ורצועות קטנות של עירית וממלאים את הכלי בסלט הפטריות – דוחסים היטב-היטב, מכסים ומשהים לפחות 1-2 שעות במקרר לעיצוב הסלט.
- הופכים את הכלי עם הסלט על צלחת הגשה, מקשטים בעלי ריחן ועגבניות שרי.
הערה: אפשר להעשיר את הסלט ב-½ כוס קוביות קטנות של פסטרמה מטוגנות!
| | | |
|
|