ynet - נזיד שרימפס וקלמרי בגרגרי חומוס, נענע ולימון - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

פירות ים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 ספגטי עם מולים וקלמרי ברוטב עגבניות ירוקות ופרמזן
 שרימפס בבננות, חלב קוקוס ונענע
 סלט שרימפס, מנגו (או פפאיה) וג'ינג'ר

  נזיד שרימפס וקלמרי בגרגרי חומוס, נענע ולימון / סמדר סימקין מתוך הספר "המטבח של סמדר סימקין - פירות ים"

קרדיט: צילום: הדס דולב
ציון גולשים:  (62 מדרגים)
חומרים
400 גרם שרימפס קלופים ומנוקים (עם הזנבות)
400 גרם קלמארי נקיים פרוסים לטבעות
200 גרם גרגרי חומוס או 1 קופסת שימורים קטנה מסוננת
2 עגבניות גדולות בשלות
1 צ'ילי ירוק טרי קצוץ ללא גרעינים
1 בצל יבש גדול קצוץ
4 כפות נענע קצוצה
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
5 שיני שום קלופות וקצוצות
2 כפות זיתים שחורים מגולענים קצוצים גס
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
1 כפית כמון טחון
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור טחון טרי
מעט טבסקו (אופציונלי)
אופן ההכנה
  1. מושרים את גרגרי החומס ב-3 ליטר מים קרים למשך הלילה (על המים לכסותאת גרגרי החומס בגובה 5 ס"מ לפחות). מעבירים את החומוס עם נוזלי השרייה לסיר, מוסיפים 1 כפית מלח, מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה, מכסים ומבשלים על סף רתיחה כ-45 דקות עד 1 שעה, עד שגרגרי החומוס רכים אך לא מדי. מסננים ושומרים בצד. (אם משתמשים בגרגירי חומוס מקופסא, אין צורך לא בהשריה ולא בבישול אלא רק בסינון).
  2. חולטים את העגבניות במים רותחים למשך 5 דקות וקולפים. חוצים את העגבניות, מרחיקים את הגרעינים וחותכים לקוביות.
  3. מחממים במחבת כבדה את שמן הזית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ והצ'ילי ומטגנים תוך כדי ערבוב מס' שניות (יש להיזהר שהשום לא יזהיב). מוספים את הקלמרי וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מעל אש בינונית, כ-5-10 דקות עד שהקלמרי מתרכך.
  5. מוסיפים את השרימפס וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שמשנים את צבעם לורוד (כ-3-4 דקות).
  6. מוסיפים את גרגרי החומוס המסוננים, העגבניות הקצוצות, הנענע, הפטרוזיליה, הזיתים, קליפת הלימון, הכמון ואת מיץ הלימון. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מעל אש בינונית כ-3 דקות נוספות.
  7. ממליחים ומפלפלים. ניתן לתבל גם במעט טבסקו אם רוצים. מגישים חם או קר או בטמפרטורת החדר.




דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©