הבלילה מתאימה גם לירקות (ללא הסוכר, כמובן). היא סמיכה יותר מבליל טמפורה אבל עדיין קלילה ופריכה.
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
ציון גולשים: | ![](/Images/red_stars4.5.gif) | (8 מדרגים) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) | חומרים | ![](/Common/Files/Images/Leshonit/990000.gif) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
125 גרם קמח |
מעט מלח |
1/2 כוס בירה בהירה |
1 ביצה |
2 חלבונים |
2-3 כפיות סוכר (או לפי הטעם) |
1 כף שמן |
500 גרם פירות קלופים, חתוכים לפלחים או לפרוסות. למשל: תפוחים, אגסים, בננות, אננס |
שמן לטיגון עמוק |
להגשה: |
|
אבקת סוכר |
סירופ סוכר או סירופ מייפל או דבש |
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) | אופן ההכנה | ![](/Common/Files/Images/Leshonit/990000.gif) |
|
![](/images/whitespace.gif) |
![](/images/whitespace.gif) |
- מנפים את הקמח לקערה. מוסיפים מלח, ביצה ומחצית מכמות הבירה, ומערבבים לבלילה חלקה. מוסיפים את הבירה שנותרה, ובוחשים. מכסים ושומרים בצד (בקיץ שומרים במקרר!) לחצי שעה עד שעה.
- מקציפים את החלבונים, מוסיפים סוכר ומקציפים עד שהקצף מוצק ומבריק.
מקפלים את הקצף לתוך הבלילה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את הפירות בבלילה, כמה פרוסות בכל פעם, ומטגנים עד שהם זהובים ופריכים. מספיגים על מגבות נייר.
- מעבירים לצלחת הגשה, מנפים מעט סוכר מעל ומגישים עם סירופ או דבש נוזלי.
|
|
|
|