שורים את העדשים במים למשך 3 שעות. מסננים שוטפים, שמים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהעדשים רכות. מסננים.
מחממים את שמן הזית בסיר כבד, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים את העגבנייה ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את הבורגול ומטגנים עוד 3 דקות.
מוסיפים את העדשים והמים או המרק הצח, מתבלים במלח ובפלפל ומכסים היטב את הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה עד למינימום ומבשלים 15 דקות.
מסירים מהאש, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול. מגישים עם היוגורט המתובל.